UMIN試験ID | UMIN000059338 |
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受付番号 | R000067873 |
科学的試験名 | 茸状乳頭味蕾における味覚調節メカニズムの検出 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/10/09 |
最終更新日 | 2025/10/08 14:43:54 |
日本語
茸状乳頭味蕾における味覚調節メカニズムの検出
英語
Study on mechanism of taste regulation in taste buds
日本語
茸状乳頭味蕾における味覚調節メカニズムの検出
英語
Study on mechanism of taste regulation in taste buds
日本語
茸状乳頭味蕾における味覚調節メカニズムの検出
英語
Study on mechanism of taste regulation in taste buds
日本語
茸状乳頭味蕾における味覚調節メカニズムの検出
英語
Study on mechanism of taste regulation in taste buds
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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健康な成人の舌前部1/3に存在する味細胞を含む茸状乳頭を採取し、味覚受容体をはじめとした味受容に関わる分子を検出する
英語
Sampling of fungiform taste buds of healthy adults, and detecting molecules related to taste perception such as taste receptors
その他/Others
日本語
検体採取および観察
英語
Sampling and observation
日本語
採取した茸状乳頭組織を用いた受容体および関連分子の検出
英語
Detection of taste receptors and related molecules from collected fungiform papillae
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英語
観察/Observational
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.年齢:18歳以上40歳未満(同意取得時)
2.性別:男性および女性
3.当該研究について十分な説明を受け、内容を理解することができ、本人の自由意思による文書同意が得られる者
英語
1.Age: 18 or elder, and less than 40 years
2.Males and females
3.Individuals who have received adequate explanation regarding the trial, can comprehend its contents, and can produce free consent in written form
日本語
1.味覚障害のある者
2.口腔粘膜疾患のある者
3.現在、慢性疾患により薬剤等による治療を行っている者(目薬、風邪薬などの頓服使用は可)
4.重篤な疾患の現病もしくは既往のある者
5.現在、妊娠中・授乳中の者
6.本研究で使用する薬剤にアレルギーのある者
7.担当医師が本研究の対象として不適切と判断した者
英語
1.Have taste disorder
2.Have oral mucosal disease
3.Currently undergoing pharmacological treatment for chronic disease (except for on-demand medicine such as instillation or cold remedy)
4.Have a history of, or currently have serious disease
5.Currently pregnant or breastfeeding
6.Allergic to drug used in the study
7.Deemed unsuitable for this study by the principal investigator
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日本語
名 | 誠司 |
ミドルネーム | |
姓 | 北島 |
英語
名 | Seiji |
ミドルネーム | |
姓 | Kitajima |
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味の素株式会社
英語
Ajinomoto Co., Inc.
日本語
食品研究所 技術・素材開発センター 風味制御グループ
英語
Taste & Flavor Technology Group, Technology Development Center, Institute of Food Sciences and Technologies
210-8681
日本語
神奈川県川崎市川崎区鈴木町1-1
英語
1-1, Suzuki-cho, Kawasaki-ku, Kawasaki, Kanagawa 210-8681, Japan
080-2160-4915
seiji.kitajima.in4@asv.ajinomoto.com
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名 | 博邦 |
ミドルネーム | |
姓 | 加山 |
英語
名 | Hirokuni |
ミドルネーム | |
姓 | Kayama |
日本語
株式会社アイメックRD
英語
IMEQRD Co., Ltd.
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企画営業部
英語
Planning and Sales Department
104-0061
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東京都中央区銀座6-2-1 Daiwa銀座ビル3F
英語
6-2-1, Ginza, Chuo-ku, Tokyo, Japan
03-6704-5968
clinical-trial@imeqrd.co.jp
日本語
その他
英語
Ajinomoto Co., Inc.
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味の素株式会社
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英語
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その他
英語
Ajinomoto Co., Inc.
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味の素株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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鶴見大学歯学部
英語
School of Dental Medicine, Tsurumi University
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英語
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味の素株式会社 人を対象とする研究倫理審査委員会
英語
AJINOMOTO INSTITUTIONAL REVIEW BOARD
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東京都中央区京橋一丁目15番1号
英語
15-1, Kyobashi 1-chome, Chuo-ku, Tokyo, 104-8315, Japan
03-5250-8111
ajinomoto_irb@ajinomoto.com
いいえ/NO
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2025 | 年 | 10 | 月 | 09 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 05 | 月 | 12 | 日 |
2025 | 年 | 05 | 月 | 14 | 日 |
2025 | 年 | 11 | 月 | 04 | 日 |
2026 | 年 | 08 | 月 | 31 | 日 |
日本語
舌組織を採取し、味覚調節に関わる分子を検出する。
英語
Detect molecules related to taste regulation in the collected tongue tissue samples.
2025 | 年 | 10 | 月 | 08 | 日 |
2025 | 年 | 10 | 月 | 08 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000067873
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000067873