UMIN試験ID | UMIN000058330 |
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受付番号 | R000066676 |
科学的試験名 | 試験食品の長期間(12週間)継続摂取における安全性の確認 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/07/01 |
最終更新日 | 2025/06/30 19:10:37 |
日本語
試験食品の長期間(12週間)継続摂取における安全性の確認
英語
Safety evaluation of long term (12 weeks) intake of test food
日本語
試験食品の長期間(12週間)継続摂取における安全性の確認
英語
Safety evaluation of long term (12 weeks) intake of test food
日本語
試験食品の長期間(12週間)継続摂取における安全性の確認
英語
Safety evaluation of long term (12 weeks) intake of test food
日本語
試験食品の長期間(12週間)継続摂取における安全性の確認
英語
Safety evaluation of long term (12 weeks) intake of test food
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy subjects
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
被験食品を長期間(12週間)継続摂取させることにより、安全性を確認することを目的とする。
英語
The objective is to confirm the safety of long-term (12-week) continuous intake of the test food
安全性/Safety
日本語
英語
日本語
(安全性評価項目)
バイタルサイン・身体測定(体重・BMI)・血液生化学的検査・血液学的検査・尿検査・有害事象・ピッツバーグ睡眠質問票
英語
(Safety evaluation)
Vital signs, physical measurements (weight, BMI), blood biochemistry, hematology, urinalysis, adverse events, The Japanese version of the Pittsburgh Sleep Quality Index
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品を12週間継続摂取
英語
Continuous intake of test foods for 12 weeks
日本語
対照食品を12週間継続摂取
英語
Continuous intake of control foods for 12 weeks
日本語
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英語
50 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.書面による同意取得時の年齢が、50歳以上75歳以下の日本人男性及び女性
2.研究の目的・内容の十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に試験への参加を志願し、書面で試験参加に同意した者
英語
1.Japanese men and women aged between 50 and 75 years old at the time of obtaining written consent.
2.Subjects who have received sufficient explanation of the purpose and content of the research, and have the ability to consent.
日本語
1.医師により、認知症と診断されている者
2.消化吸収に影響を与える消化器疾患、および消化器の手術歴がある者(虫垂炎を除く)
3.食物アレルギー物質 28 品目に対するアレルギー症状を示す恐れのある者(アレルギー表示義務 8 品目(卵・乳・小麦・落花生・えび・そば・かに・くるみ)及び表示推奨 20品目(キウイフルーツ・大豆・バナナ・やまいも・カシューナッツ・もも・ごま・さば・さけ・いか・鶏肉・りんご・マカダミアナッツ・オレンジ・牛肉・ ゼラチン・豚肉・あわび・いくら・アーモンド))
4.薬物依存、アルコール依存の現病又は既往のある者
5.夜間勤務やシフト勤務等により生活リズムが不規則な者
6.食事、睡眠等の生活習慣が極度に不規則な者
7.アルコール多飲者(平均純アルコール摂取量が約41 g/日以上)
8.脳疾患、悪性腫瘍、免疫疾患、糖尿病、肝疾患(肝炎)、腎疾患、心疾患、甲状腺疾患、副腎疾患、その他代謝性疾患等の重篤な現病又は既往を有する者
9.カマンベールチーズを摂取する習慣がある者(1日2ピース以上を週5日以上)
10.同意取得日から遡って3ヵ月以内に他の臨床試験(研究)に参加していた者、あるいは試験期間中に他の臨床試験(研究)に参加する計画がある者
11.同意取得日から遡って1ヵ月以内に200 mLあるいは3ヵ月以内に400 mLを超える採血、成分献血を行った者
12.現在、妊娠又は授乳をしている者、又は試験期間中にその可能性がある者
13.SCR時の臨床検査値及び計測値から、研究対象者として不適当と判断された者
14.その他、研究分担者(試験責任医師)が研究対象者として不適当と判断した者
英語
1.Subjects who have been diagnosed with dementia by a doctor.
2.Subjects who have a history of gastrointestinal disease or gastrointestinal surgery that affects digestion and absorption. (excluding appendicitis)
3.Subjects who have food allergy.
4.Subjects who have a history of drug dependence or alcohol dependence or have a current medical history.
5.Subjects who have irregular lifestyles due to night shifts or shift work.
6.Subjects with extremely irregular lifestyle habits in terms of eating and sleeping.
7.Subjects who consistently drink more than the recommended amount of alcohol (average net alcohol intake of over 40 g/day).
8.Subjects who have a history or current illness of serious diseases such as brain disease, malignant tumor, immune disease, kidney disease, liver disorder, cardiovascular disorder, endocrine disorder, or other metabolic disorders.
9.Subjects who have a habit of consuming Camembert cheese (2 pieces a day, 5 days a week or more).
10.Subjects who are participating in other clinical studies now, or are willing to participate within 3 months prior to the date of obtaining consent.
11.Subjects who has participated in blood collection or donation of more than 200 mL within 1 month or more than 400 mL within 3 months prior to the date of obtaining consent.
12.Subjects who are pregnant or breast-feeding, or have the will of pregnancy during the study period.
13.Subjects who are judged to be inappropriate as research subjects according to data in screening tests.
14.Subjects who are judged unsuitable for the study by the investigator for other reasons.
42
日本語
名 | 博之 |
ミドルネーム | |
姓 | 宮澤 |
英語
名 | Hiroyuki |
ミドルネーム | |
姓 | Miyazawa |
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株式会社ヒューマR&D
英語
HUMA R&D CORP
日本語
臨床開発部
英語
Clinical Development Department
108-0023
日本語
東京都港区芝浦4-11-17 中野スプリングビル5階
英語
NAKANO SPRING Bldg 5F, 4-11-17 Shibaura, Minato-ku, Tokyo 108-0023 Japan
03-3431-1260
rd@huma-rd.co.jp
日本語
名 | 博之 |
ミドルネーム | |
姓 | 宮澤 |
英語
名 | Hiroyuki |
ミドルネーム | |
姓 | Miyazawa |
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株式会社ヒューマR&D
英語
HUMA R&D CORP
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臨床開発部
英語
Clinical Development Department
108-0023
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東京都港区芝浦4-11-17 中野スプリングビル5階
英語
NAKANO SPRING Bldg 5F, 4-11-17 Shibaura, Minato-ku, Tokyo 108-0023 Japan
03-3431-1260
rd@huma-rd.co.jp
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その他
英語
HUMA R&D CORP
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株式会社ヒューマR&D
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英語
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その他
英語
Meiji Co., Ltd.
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株式会社 明治
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営利企業/Profit organization
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東京新宿クリニック倫理審査委員会
英語
Tokyo Shinjuku Clinic Ethical Review Board
日本語
東京都新宿区歌舞伎町2丁目46-3 SIL新宿ビル5階
英語
5F,SIL Shinjuku-building,2-46-3,Kabukicho,Shinjuku-ku,Tokyo,160-0021,Japan
03-6709-6071
tokyoshinjuku@taifukukai.jp
いいえ/NO
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2025 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 06 | 月 | 06 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 13 | 日 |
2025 | 年 | 07 | 月 | 14 | 日 |
2025 | 年 | 12 | 月 | 19 | 日 |
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英語
2025 | 年 | 07 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000066676
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000066676