UMIN試験ID | UMIN000048157 |
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受付番号 | R000054882 |
科学的試験名 | 観察研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/06/24 |
最終更新日 | 2023/01/14 09:37:15 |
日本語
A大学病院における入院患者の食事摂取状況把握と活用に関する実態調査
英語
How to grasp the amount of food for inpatients in a university hospital
日本語
A大学病院における入院患者の食事摂取状況把握と活用に関する実態調査
英語
How to grasp the amount of food for inpatients in a university hospital
日本語
観察研究
英語
Observational study
日本語
観察研究
英語
Observational study
日本/Japan |
日本語
なし
英語
None
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究では病院における食事摂取量把握と活用に関する実態調査を行い、食事摂取量把握の現状を明らかにすることを目的とする。
英語
The purpose of this study is to clarify how to grasp the amount of food consumed by patients in hospitals and how to utilize it.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
下膳による食事摂取量把握の頻度、人数、時間 把握する際の工夫点や判断に困る状況、食事摂取量以外に把握していること、カルテへの記載方法、補助食品の記載について、NST 介入対象患者の食事摂取量把握、食事摂取量の記録の活用
英語
Number of confirmed meals
Number of patients to confirm
Time to check
Ingenuity to check the amount of food
Problems when checking the amount of food
Check other than the amount of food
Recording method
How to record supplement charts
Understanding the amount of food for a nutrition support team
How to use the record of the amount of food
日本語
英語
観察/Observational
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
①日常的に食事提供を実施している病棟で勤務する看護師および看護助手
②NST 委員会の医療関係者(医師,栄養士,薬剤師,看護師等)および各病棟のNST担当看護師
英語
(1) Nurses and nursing assistants in the ward who provide meals on a daily basis
(2) Medical personnel of the Nutrition Support Team; doctors, nutritionists, pharmacists and nurses, etc.
日本語
①食事を提供が少ないもしくは食事形態が違う、救急、ICU、HCU、小児病棟等で勤務する看護師および看護助手は除く
英語
(1) Excludes nurses and nursing assistants in wards who provide few meals or have different meal styles; emergency, ICU, HCU and pediatric wards, etc.
197
日本語
名 | 悠喜 |
ミドルネーム | |
姓 | 金澤 |
英語
名 | Yuki |
ミドルネーム | |
姓 | Kanazawa |
日本語
筑波大学
英語
University of Tsukuba
日本語
医学医療系
英語
Faculty of Medicine
3058575
日本語
茨城県つくば市天王台1-1-1
英語
1-1-1 Tennodai, Tsukuba, Ibaraki
0298533985
ykanazawa@md.tsukuba.ac.jp
日本語
名 | 悠喜 |
ミドルネーム | |
姓 | 金澤 |
英語
名 | Yuki |
ミドルネーム | |
姓 | Kanazawa |
日本語
筑波大学
英語
University of Tsukuba
日本語
医学医療系
英語
Faculty of Medicine
3058575
日本語
茨城県つくば市天王台1-1-1
英語
1-1-1 Tennodai, Tsukuba, Ibaraki
0298533985
ykanazawa@md.tsukuba.ac.jp
日本語
その他
英語
University of Tsukuba
日本語
筑波大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
University of Tsukuba
日本語
筑波大学
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
筑波大学附属病院臨床研究倫理審査委員会
英語
Committee of Tsukuba Hospital
日本語
茨城県つくば市天久保2丁目1-1
英語
2-1-1 Tennodai, Tsukuba, Ibaraki
029-853-7562
rinshokenkyu@un.tsukuba.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2022 | 年 | 06 | 月 | 24 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2022 | 年 | 06 | 月 | 15 | 日 |
2022 | 年 | 05 | 月 | 16 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 15 | 日 |
2022 | 年 | 07 | 月 | 18 | 日 |
日本語
本調査は,2つの質問紙かつ対象者で構成される。
①日常的に食事提供を実施している病棟で勤務する看護師および看護助手の330名に配布する。配布方法は、看護部より、食事を提供が少ないもしくは食事形態が違う、救急、ICU、HCU、小児病棟等を除いた各病棟に看護者用研究内容説明および看護者用質問紙の配布を行う。回収率40~50%程度を目標とし,330名に配布し,164名を症例数とする。
②NST 委員会の医療関係者(医師,栄養士,薬剤師,看護師等)および各病棟のNST担当看護師の60名にNST関係者用研究内容説明書およびNST関係者用質問紙を配布する。配布方法は,研究分担者より,NST担当者に説明を行い、配布を行う。回収率50%程度を目標とし,60名に配布し,33名を症例数とする。
英語
This survey consists of two questionnaires and subjects.
(1) Participants are nurses and nursing assistants in the ward who provide meals on a daily basis. The Nursing Department distributes the questionnaire.
(2) Participants are medical personnel of the Nutrition Support Team. The research coordinator distributes the questionnaire to the Nutrition Support Team.
2022 | 年 | 06 | 月 | 24 | 日 |
2023 | 年 | 01 | 月 | 14 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000054882
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000054882
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |