UMIN試験ID | UMIN000047914 |
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受付番号 | R000054608 |
科学的試験名 | 食品成分の継続摂取が腸関連指標に及ぼす影響の確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2022/06/22 |
最終更新日 | 2022/06/01 16:20:13 |
日本語
食品成分の継続摂取が腸関連指標に及ぼす影響の確認試験
英語
Exploratory study of the effect of continuous intake of food ingredients on bowel condition
日本語
食品成分の継続摂取が腸関連指標に及ぼす影響の確認試験
英語
Exploratory study of the effect of continuous intake of food ingredients on bowel condition
日本語
食品成分の継続摂取が腸関連指標に及ぼす影響の確認試験
英語
Exploratory study of the effect of continuous intake of food ingredients on bowel condition
日本語
食品成分の継続摂取が腸関連指標に及ぼす影響の確認試験
英語
Exploratory study of the effect of continuous intake of food ingredients on bowel condition
日本/Japan |
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該当せず
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品成分の継続摂取が腸関連指標に及ぼす影響を探索的に評価する
英語
Exploratory assesment of the effect of continuous intake of food ingredients on bowel condition
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
腸関連指標
英語
Bowel index
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
4
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
対照食品を1日1回の4週間摂取
英語
Subjects will take the placebo food once a day for 4 weeks.
日本語
被験食品1を1日1回の4週間摂取
英語
Subjects will take the functional food 1 once a day for 4 weeks.
日本語
被験食品2を1日1回の4週間摂取
英語
Subjects will take the functional food 2 once a day for 4 weeks.
日本語
比較食品を1日1回の4週間摂取。対照食品、被験食品と形態が異なるため、本介入のみブラインド化は二重盲検ではなく、オープンだが測定者がブラインド化されているものとする。
英語
Subjects will take the comparative food once a day for 4 weeks. This group is open but assessor(s) are blinded, because it is deferent in form from placebo food and functional food.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)試験参加同意取得時の年齢が20歳以上かつ試験終了時の年齢が65歳未満の男女
(2)スマートフォンを問題なく使用できるiPhone所有者
(3)リモート環境下で説明や検査を受けることが可能な者
(4)本試験の目的・内容について十分に理解した上で、Webおよび書面による同意を得た者
英語
(1) Male and Female whose age are 20 <= years old <65.
(2) Subjects who can use a iPhone without any problems.
(3) Subjects who can receive explanations and inspections in a remote environment.
(4) Subjects who can submit the informed consents.
日本語
(1)試験参加時点で何らかの治療を受けている者
(2)妊娠中(妊娠している可能性のある場合も含む)あるいは授乳期の女性
(3)収縮期血圧が90 mmHg以下の者
(4)他の試験に試験対象者として参加中、あるいは参加した試験終了後4週間以内の者
(5)以下の各号のいずれかに当てはまる者
a)心臓、肝臓、腎臓に疾病を有する者(ほかの疾病の合併症である場合も含む)
b)循環器系の疾病の既往歴のある者
c)糖尿病を発症している者
d)試験食品に対してアレルギーを有する者
(6)医薬品(漢方薬、OTC含む)、特定保健用食品や機能性表示食品、健康食品(飲料、サプリメント、ヨーグルトなど形態に関わらない)等を常用している者
(7)重篤な薬物及び食物アレルギーを有する者
(8)アルコール多飲者(平均純アルコール量:60 g/日以上)
(9)食生活が極度に不規則な者
(10)交代制勤務または深夜勤務等、生活が不規則な者あるいは、今後その予定のある者
(11)今後予定している試験期間中に生活習慣が変わる予定のある者
(12)BMI 18.5未満もしくは30.0 kg/m2以上の者
(13)過去腸に関する重篤な疾患(潰瘍性大腸炎、クローン病、大腸がん、虫垂炎など)に罹患したことのある、あるいは現在かかっている者
(14)心臓ペースメーカーを使っている者
(15)その他、試験責任医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
(1) Subjects who are undergoing some medical treatment at the onset of this study.
(2) Subjects who are pregnant, lactation,(or planning to become pregnant)
(3) Subjects whose systolic blood pressure is less than 90mmHg.
(4) Subjects who are still participating in other clinical studies, or who finished clinical study within the last 4 weeks.
(5) Subjects who are;
a) With disease on heart, liver, kidney or other organs complications.
b) With a previous history of disease on circulatory organs.
c) Have diabetes mellitus.
d) With test food allergy.
(6) Subjects who are constantly taking certain drug medicine, or who are expecting taking it within the period of current study, or who have indispensable supplements, functional foods affecting the test results.
(7) Subjects who have severe allergic reaction to medicines and/or test food related products.
(8) Subjects who drink over 60 g of alcohol per day on average.
(9) Subjects who have irregular eating patterns.
(10) Subjects who work irregular hours such as late night, or those who plan to do so in the future.
(11) Subjects who plan to change their lifestyle during the scheduled study period.
(12) Subjects whose BMI is less than 18.5 or over 30.0 kg/m2.
(13) Subjects who have had or are currently suffering from serious intestinal diseases (ulcerative colitis, Crohn's disease, colorectal cancer, appendicitis, etc)
(14) Subjects with a cardiac pacemaker.
(15) Subjects who are judged as unsuitable for the study by the principal investigator for other reasons.
240
日本語
名 | 満広 |
ミドルネーム | |
姓 | ぜい田 |
英語
名 | Mitsuhiro |
ミドルネーム | |
姓 | Zeida |
日本語
サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
英語
Suntory Global Innovation Center Ltd.
日本語
研究部
英語
Research Institute
6190284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台8-1-1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, Japan
050-3182-0464
Mitsuhiro_Zeida@suntory.co.jp
日本語
名 | 典正 |
ミドルネーム | |
姓 | 金川 |
英語
名 | Norimasa |
ミドルネーム | |
姓 | Kanegawa |
日本語
サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
英語
Suntory Global Innovation Center Ltd.
日本語
研究部
英語
Research Institute
6190284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台8-1-1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto, Japan
050-3182-0556
Norimasa_Kanegawa@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
Suntory Global Innovation Center Ltd.
日本語
サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
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英語
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自己調達
英語
Suntory Global Innovation Center Ltd.
日本語
サントリーグローバルイノベーションセンター株式会社
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自己調達/Self funding
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英語
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英語
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株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
東京都港区新橋4-6-15 日新建物新橋ビル7F
英語
4-6-15, Shimmbashi, Minato-ku, Tokyo
03-6809-2722
soumu@hc-sys.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2022 | 年 | 06 | 月 | 22 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2022 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 22 | 日 |
2022 | 年 | 08 | 月 | 22 | 日 |
日本語
英語
2022 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr/ctr_view.cgi?recptno=R000054608
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/icdr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000054608
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |