UMIN試験ID | UMIN000059223 |
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受付番号 | R000067740 |
科学的試験名 | 運動後のたんぱく質摂取が食事摂取量へ及ぼす影響―クロスオーバー試験― |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/10/01 |
最終更新日 | 2025/09/29 16:04:02 |
日本語
運動後のたんぱく質摂取が食事摂取量へ及ぼす影響
英語
The effect of post-exercise protein intake on subsequent meal intake
日本語
運動後のたんぱく質摂取が食事摂取量へ及ぼす影響
英語
The effect of post-exercise protein intake on subsequent meal intake
日本語
運動後のたんぱく質摂取が食事摂取量へ及ぼす影響―クロスオーバー試験―
英語
The effect of post-exercise protein intake on subsequent meal intake: a crossover trial
日本語
運動後のたんぱく質摂取が食事摂取量へ及ぼす影響
英語
The effect of post-exercise protein intake on subsequent meal intake
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
運動後のたんぱく質摂取の内容がその後の食事摂取量に及ぼす影響を調査する
英語
To investigate the effect of the type of post-exercise protein intake on subsequent food intake
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
運動後の食事摂取量
英語
Post-exercise food intake
日本語
1. 身長、体重
2. 身体組成
3. 最大挙上重量
4. 主観的食欲
5. 主観的疲労感
6. 主観的消化器症状
7. 身体活動量
英語
1. Height and body weight
2. Body composition
3. One-repetition maximum
4. Subjective appetite
5. Subjective fatigue
6. Subjective gastrointestinal symptoms
7. Physical activity level
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
4
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
運動後に水を摂取
英語
Water intake after exercise
日本語
運動後にホエイタンパク25gを摂取
英語
Intake of 25 g of whey protein after exercise
日本語
運動後にエンドウマメタンパク25gを摂取
英語
Intake of 25 g of pea protein after exercise
日本語
運動後にホエイタンパク25gと糖質50gを摂取
英語
Intake of 25 g of whey protein with 50 g of carbohydrate after exercise
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男/Male
日本語
1. 年齢が18歳以上の者
2. 日常的な運動習慣のある者
3. 特に疾患を有しておらず、健康と判断できる者
4. 自由意思による文書同意が得られた者
英語
1. Individuals aged 18 years or older
2. Individuals with regular exercise habits
3. Individuals who are free from any diagnosed diseases and considered to be in good health
4. Individuals who provide written informed consent voluntarily
日本語
1. 医師から運動を止められている者
2. 食事制限の必要がある者
3. 他の食品の摂取や薬剤を服用する試験に参加中の者、参加の意思がある者
4. 試験に影響する可能性のある医薬品を常用している者
5. 研究責任者が研究対象者として不適当と判断した者
英語
1. Individuals who have been advised by a physician to refrain from exercise
2. Individuals who require dietary restrictions
3. Individuals currently participating in, or intending to participate in, other trials involving food intake or medication use
4. Individuals who regularly use medications that may affect the study outcomes
5. Individuals deemed unsuitable for participation by the principal investigator
12
日本語
名 | 圭佑 |
ミドルネーム | |
姓 | 塩瀬 |
英語
名 | Keisuke |
ミドルネーム | |
姓 | Shiose |
日本語
宮崎大学
英語
University of Miyazaki
日本語
教育学部
英語
Faculty of Education
889-2192
日本語
宮崎県宮崎市学園木花台西1-1
英語
1-1 Gakuen Kibanadai-nishi, Miyazaki, Japan
0985-75-7111
kshiose@cc.miyazaki-u.ac.jp
日本語
名 | 塩瀬 |
ミドルネーム | |
姓 | 圭佑 |
英語
名 | Keisuke |
ミドルネーム | |
姓 | Shiose |
日本語
宮崎大学
英語
University of Miyazaki
日本語
教育学部
英語
Faculty of Education
889-2192
日本語
宮崎県宮崎市学園木花台西1-1
英語
1-1 Gakuen Kibanadai-nishi, Miyazaki, Japan
0985-75-7111
kshiose@cc.miyazaki-u.ac.jp
日本語
宮崎大学
英語
University of Miyazaki
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
MEGMILK SNOW BRAND Co.,Ltd.
日本語
雪印メグミルク株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
雪印メグミルク株式会社
英語
MEGMILK SNOW BRAND Co.,Ltd.
日本語
英語
日本語
宮崎大学医の倫理委員会
英語
Research Ethics Committee, Faculty of Medicine, University of Miyazaki
日本語
宮崎県宮崎市清武町木原5200
英語
5200 Kihara, Kiyotake-cho, Miyazaki, Japan
0985-85-9010
igakubu_kenkyu@med.miyazaki-u.ac.jp
はい/YES
I-0087
日本語
宮崎大学医の倫理委員会
英語
Research Ethics Committee, Faculty of Medicine, University of Miyazaki
日本語
英語
2025 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 08 | 月 | 11 | 日 |
2025 | 年 | 08 | 月 | 14 | 日 |
2025 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
2029 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 09 | 月 | 29 | 日 |
2025 | 年 | 09 | 月 | 29 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000067740
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000067740