UMIN試験ID | UMIN000059220 |
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受付番号 | R000067733 |
科学的試験名 | カーボローディングの食事内容の違いが競技パフォーマンスへ及ぼす影響―クロスオーバー試験― |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/10/01 |
最終更新日 | 2025/09/29 10:25:50 |
日本語
カーボローディングの食事内容の違いが競技パフォーマンスへ及ぼす影響
英語
The effect of differences in carbohydrate-loading meal content on exercise performance
日本語
カーボローディングの食事内容の違いが競技パフォーマンスへ及ぼす影響
英語
The effect of differences in carbohydrate-loading meal content on exercise performance
日本語
カーボローディングの食事内容の違いが競技パフォーマンスへ及ぼす影響―クロスオーバー試験―
英語
The effect of differences in carbohydrate-loading meal content on exercise performance: a crossover trial
日本語
カーボローディングの食事内容の違いが競技パフォーマンスへ及ぼす影響
英語
The effect of differences in carbohydrate-loading meal content on exercise performance
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
カーボローディング時の食事内容の違いが運動パフォーマンスに及ぼす影響を調査する
英語
To investigate the effect of differences in carbohydrate-loading meal content on exercise performance
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
テストマッチにおける総移動距離
英語
Total distance covered in a test match
日本語
1. 身長、体重
2. 身体組成
3. 体水分量
4. 水分摂取量
5. 主観的疲労感
6. 主観的消化器症状
7. 身体活動量
8. テストマッチにおける移動速度
9. テストマッチにおける加速度
10. テストマッチにおける心拍数
11. テストマッチにおける主観的運動強度
12. テストマッチにおける発汗量
英語
1. Height and body weight
2. Body composition
3. Body water content
4. Fluid intake
5. Subjective fatigue
6. Subjective gastrointestinal symptoms
7. Physical activity level
8. Running speed during the test match
9. Acceleration during the test match
10. Heart rate during the test match
11. Subjective exercise intensity during the test match
12. Sweat loss during the test match
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
3
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
標準食として約6 g/kg体重/日の炭水化物を含む食事を3日間提供
英語
Standard diet: approximately 6 g/kg body weight/day of carbohydrate for 3 days.
日本語
高糖質食として約11 g/kg体重/日の炭水化物を含む食事を3日間提供. 炭水化物の内, 3g/kg 体重/日はゼリーで摂取する.
英語
High-carbohydrate diet (jelly): approximately 11 g/kg body weight/day of carbohydrate for 3 days, including 3 g/kg/day of carbohydrate from jelly.
日本語
高糖質食として体重1kgあたり約11 g/kg体重/日の炭水化物を含む食事を3日間提供. 炭水化物の内, 3g/kg 体重/日はグミで摂取する.
英語
High-carbohydrate diet (gummy): approximately 11 g/kg body weight /day of carbohydrate for 3 days, including 3 g/kg/day of carbohydrate from gummy candy.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男/Male
日本語
1. 年齢が18歳以上の者
2. 3か月以上継続してサッカーを行っている者
3. 特に疾患を有しておらず、健康と判断できる者
4. 十分な理解の上、自由意思による文書同意が得られた者
英語
1. Individuals aged 18 years or older
2. Individuals who have been playing soccer continuously for at least 3 months
3. Individuals free from any diagnosed diseases and in good health
4. Individuals who are able to provide written informed consent
日本語
1. けが等により、医師から運動を止められている者
2. 疾患等により食事制限の必要がある者
3. ゼラチンにアレルギーのある者
4. 他の食品の摂取や薬剤を服用する試験に参加中の者、参加の意思がある者
5. 試験に影響する可能性のある医薬品や食品等を常用している者
英語
1. Individuals who have been advised by a physician to refrain from exercise due to injury or other reasons
2. Individuals who require dietary restrictions due to illness or other conditions
3. Individuals with an allergy to gelatin
4. Individuals currently participating in, or intending to participate in, other trials involving food intake or medication use
13
日本語
名 | 圭佑 |
ミドルネーム | |
姓 | 塩瀬 |
英語
名 | Keisuke |
ミドルネーム | |
姓 | Shiose |
日本語
宮崎大学
英語
University of Miyazaki
日本語
教育学部
英語
Faculty of Education
889-2192
日本語
宮崎県宮崎市学園木花台西1-1
英語
1-1 Gakuen Kibanadai-nishi, Miyazaki, Japan
0985-75-7111
kshiose@cc.miyazaki-u.ac.jp
日本語
名 | 塩瀬 |
ミドルネーム | |
姓 | 圭佑 |
英語
名 | Keisuke |
ミドルネーム | |
姓 | Shiose |
日本語
宮崎大学
英語
University of Miyazaki
日本語
教育学部
英語
Faculty of Education
889-2192
日本語
宮崎県宮崎市学園木花台西1-1
英語
1-1 Gakuen Kibanadai-nishi, Miyazaki, Japan
0985-75-7111
kshiose@cc.miyazaki-u.ac.jp
日本語
宮崎大学
英語
University of Miyazaki
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Japan Society for the Promotion of Science (JSPS), Grants-in-Aid for Scientific Research (KAKENHI)
日本語
日本学術振興会 科学研究費助成事業(科研費)
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
1. 福岡大学スポーツ科学部
2. 株式会社ブルボン
英語
1. Faculty of Sports and Health Science, Fukuoka University
2. Bourbon Corporation
日本語
株式会社ブルボン
英語
Bourbon Corporation
日本語
宮崎大学医の倫理委員会
英語
Research Ethics Committee, Faculty of Medicine, University of Miyazaki
日本語
宮崎県宮崎市清武町木原5200
英語
5200 Kihara, Kiyotake-cho, Miyazaki, Japan
0985-85-9010
igakubu_kenkyu@med.miyazaki-u.ac.jp
はい/YES
I-0088
日本語
宮崎大学医の倫理委員会
英語
Research Ethics Committee, Faculty of Medicine, University of Miyazaki
日本語
英語
2025 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 08 | 月 | 13 | 日 |
2025 | 年 | 08 | 月 | 13 | 日 |
2025 | 年 | 10 | 月 | 01 | 日 |
2029 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 09 | 月 | 29 | 日 |
2025 | 年 | 09 | 月 | 29 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000067733
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000067733