UMIN試験ID | UMIN000058843 |
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受付番号 | R000067277 |
科学的試験名 | 大学野球部に所属する男性選手の食生活マネジメントの課題:食環境と調理スキルとの関連 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/09/01 |
最終更新日 | 2025/08/19 17:04:12 |
日本語
大学野球部に所属する男性選手の食生活マネジメントの課題:食環境と調理スキルとの関連
英語
Current Status of Dietary Management Among Male University Baseball Players: The Influence of Food Environment and Cooking Skills
日本語
大学野球部に所属する男性選手の食生活マネジメントの課題
英語
Current Status of Dietary Management Among Male University Baseball Players
日本語
大学野球部に所属する男性選手の食生活マネジメントの課題:食環境と調理スキルとの関連
英語
Current Status of Dietary Management Among Male University Baseball Players: The Influence of Food Environment and Cooking Skills
日本語
大学野球部に所属する男性選手の食生活マネジメントの課題:食環境と調理スキルとの関連
英語
Current Status of Dietary Management Among Male University Baseball Players: The Influence of Food Environment and Cooking Skills
日本/Japan |
日本語
疾患を対象としていない
英語
None
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
大学野球部に所属する男性選手の食生活マネジメントにおける課題を明らかにすることを目的とする。特に,食環境(一人暮らしか否か),および調理スキルが食生活マネジメントに与える影響に焦点をあて,これらの要因と食生活マネジメントの課題との関連性を分析する。
英語
This study aims to clarify the issues in dietary management among male university baseball players. We will particularly investigate the impact of their food environment (living situation) and cooking skills on their dietary management, and analyze the association between these factors and the identified issues.
その他/Others
日本語
調理実習の参加経験の有無と調理スキルの関連を明らかにする
英語
To clarify the association between participation in cooking classes and cooking skills.
探索的/Exploratory
その他/Others
日本語
一人暮らしか否かと調理スキルの関連について明らかにする
英語
Association between the living situation (living alone vs. living with family/others) and the scores of a cooking skill self-assessment questionnaire.
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food | その他/Other |
日本語
調理実習1回
英語
Cooking classes on balanced nutrition
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
25 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
本研究の目的及び内容について十分な説明を受け,研究参加について自由意思に基づく書面での同意が得られた者
英語
Individuals who have received a full explanation of the purpose and content of this study and have provided written consent based on their own free will to participate in the study.
日本語
研究参加への同意が得られない者,重篤な怪我や疾病で長期離脱している者,研究期間中に退部が予定されている者
英語
Individuals who do not provide consent to participate in the study.
Individuals who are on long-term leave from club activities due to a severe injury or illness.
Individuals who are scheduled to leave the club during the study period.
60
日本語
名 | 愛 |
ミドルネーム | |
姓 | 蜂谷 |
英語
名 | MEGUMI |
ミドルネーム | |
姓 | HACHIYA |
日本語
天使大学
英語
Tenshi College
日本語
看護栄養学部栄養学科
英語
Department of Nutrition, Faculty of Nursing and Nutrition
0650013
日本語
北海道札幌市東区北13条東3丁目1-30
英語
Kita-13, Higashi-3, Higashi-ku, Sapporo, Japan
0117411051
hachiya.megumi@tenshi.ac.jp
日本語
名 | 愛 |
ミドルネーム | |
姓 | 蜂谷 |
英語
名 | MEGUMI |
ミドルネーム | |
姓 | HACHIYA |
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天使大学
英語
Tenshi College
日本語
看護栄養学部栄養学科
英語
Department of Nutrition, Faculty of Nursing and Nutrition
0650013
日本語
北海道札幌市東区北13条東3丁目1-30
英語
Kita-13, Higashi-3, Higashi-ku, Sapporo, Japan
0117411051
hachiya.megumi@tenshi.ac.jp
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英語
Tenshi College
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Tenshi College
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その他/Other
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英語
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天使大学
英語
Tenshi College
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札幌市東区北13条東3丁目1-30
英語
Kita-13, Higashi-3, Higashi-ku, Sapporo, Japan
0117411051
hachiya.megumi@tenshi.ac.jp
いいえ/NO
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2025 | 年 | 09 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
81
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英語
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英語
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英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2025 | 年 | 06 | 月 | 15 | 日 |
2025 | 年 | 07 | 月 | 14 | 日 |
2025 | 年 | 07 | 月 | 30 | 日 |
2026 | 年 | 01 | 月 | 31 | 日 |
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英語
2025 | 年 | 08 | 月 | 19 | 日 |
2025 | 年 | 08 | 月 | 19 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000067277
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000067277