UMIN試験ID | UMIN000058796 |
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受付番号 | R000067231 |
科学的試験名 | タンパク質摂取不足の健常成人男女に対する試験食品摂取による腸内細菌叢に対する効果についての検証試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/08/13 |
最終更新日 | 2025/08/13 15:47:26 |
日本語
タンパク質摂取不足の健常成人男女に対する試験食品摂取による腸内細菌叢に対する効果についての検証試験
英語
Verification research on the effects of test food intake on the intestinal flora in healthy adult men and women with insufficient protein intake
日本語
タンパク質摂取不足の健常成人男女に対する試験食品摂取による腸内細菌叢に対する効果についての検証試験
英語
Verification research on the effects of test food intake on the intestinal flora in healthy adult men and women with insufficient protein intake
日本語
タンパク質摂取不足の健常成人男女に対する試験食品摂取による腸内細菌叢に対する効果についての検証試験
英語
Verification research on the effects of test food intake on the intestinal flora in healthy adult men and women with insufficient protein intake
日本語
タンパク質摂取不足の健常成人男女に対する試験食品摂取による腸内細菌叢に対する効果についての検証試験
英語
Verification research on the effects of test food intake on the intestinal flora in healthy adult men and women with insufficient protein intake
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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タンパク質不足を実感している健常成人被験者を対象に、きなこプロテインの摂取が腸内細菌叢に与える影響を検証することを目的として実施する。
英語
Verify the effect of kinako protein intake on the intestinal flora in healthy adult subjects who are experiencing protein deficiency.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
おなかの調子に関するアンケートによる排便状況(排便回数および便性状等)
英語
Bowel movements based on a questionnaire about stomach condition (frequency of bowel movements, stool characteristics, etc.)
日本語
気分および生活習慣に関するアンケート
英語
Mood and Lifestyle Questionnaire
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品50 gを水またはぬるま湯とともに1日1回、12週間毎日摂取する。
英語
Intake 50 g of the test food once a day with water or lukewarm water for 12 weeks.
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英語
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英語
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 年齢が18歳以上75歳未満の男女
2. タンパク質の摂取が不足している方(事前アンケート)
3. 胃や腸に係る疾病に罹患しておらず(疾病とは診断されない)、お腹(胃や腸)の調子が気になるが直ちに治療の必要はないと判断された方
4. 試験の目的、および内容について十分に理解した上で、自らの意思により研究への参加に同意する方
英語
1. Persons who are aged 18 to 75, both men and women
2. Persons who are not getting enough protein (pre-survey)
3. Persons who are not suffering from any illness related to the stomach or intestines (not diagnosed with any illness), and are concerned about their stomach (stomach or intestines) but have not been judged to require immediate treatment.
4. Persons who fully understand the purpose and content of the research and voluntarily agree to participate in the research
日本語
1. きなこ(大豆)を含む素材により腹痛を発症する可能性のある方、アレルギーがある方
2. 消化器疾患と診断された方、これまでに消化器の手術を行ったことがある方、今後、消化器の手術が必要な方
3. きなこ(大豆)製品を常用(週3日以上)している方、および事前検査前の3ヶ月以内に常用していた方
4. 悪性腫瘍の診断を受けている方、脳神経、心臓病、腎臓病、糖尿病、甲状腺機能障害を治療中の方、肝疾患等の重篤な疾患の既往歴のある方。ただし、高血圧治療など、実施責任者が本研究の評価に影響がないと判断した疾患は除きます。
5. アルコールを多量に飲酒している方(1日換算でアルコール60 g以上: ビール1500 mL程度、ワイン540 mL程度、清酒3合程度、ウイスキーダブル180 mL程度のいずれかに該当する場合)
6. 研究食品に関連してアレルギー発症の恐れがある方
7. 生活習慣アンケートの回答から、被験者として不適当と判断された方
8. 本研究への参加同意取得前1ヶ月以内に他の臨床研究に参加していた方、あるいは本研究への参加同意取得後に他の臨床研究に参加予定の方
9. その他、実施責任者が被験者として不適当と判断した方
英語
1. Persons who may experience stomach pain or who have allergies with ingredients containing kinako (soybeans)
2. Persons who have been diagnosed with a digestive disease, previously undergone digestive surgery, and will require digestive surgery in the future
3. Persons who regularly use (at least 3 days a week) kinako (soybean) products or have regularly used such products within the 3 months prior to the pre-test
4. Persons who have been diagnosed with malignant tumors, currently receiving treatment for cranial nerve, heart, kidney, diabetes, or thyroid dysfunction, and with a history of serious illnesses such as liver disease, excluding illnesses like hypertension, which principal investigator determined will not affect the evaluation of the research.
5. Persons who drink a large amount of alcohol (60 g or more of alcohol per day: approximately 1500 mL of beer, 540 mL of wine, 3 cups of sake, or 180 mL of double-sized whiskey)
6. Persons who are at risk of developing allergies related to the test foods
7. Persons who are judged unsuitable as research subjects based on their responses to a background survey
8. Persons who have participated in other research during one month prior to the start of this research, or plan to participate in other research after consenting to this research.
9. Persons who are judged to be ineligible by the principal investigator
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日本語
名 | 真理 |
ミドルネーム | |
姓 | 桑原 |
英語
名 | Mari |
ミドルネーム | |
姓 | Kuwabara |
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株式会社リ・ダーマラボ
英語
Re-dermalab Co., Ltd.
日本語
代表取締役
英語
CEO
462-0073
日本語
愛知県名古屋市千種区高見二丁目8番36号
英語
2-8-36, Takami, Chikusa-ku, Nagoya, Aichi, JAPAN
052-982-9011
tanabe@re-dermalab.jp
日本語
名 | かおり |
ミドルネーム | |
姓 | 田辺 |
英語
名 | Kaori |
ミドルネーム | |
姓 | Tanabe |
日本語
株式会社リ・ダーマラボ
英語
Re-dermalab Co., Ltd.
日本語
なし
英語
None
462-0073
日本語
愛知県名古屋市千種区高見二丁目8番36号
英語
2-8-36, Takami, Chikusa-ku, Nagoya, Aichi, JAPAN
070-5648-6875
tanabe@re-dermalab.jp
日本語
その他
英語
Re-dermalab Co., Ltd.
日本語
株式会社リ・ダーマラボ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Re-dermalab Co., Ltd.
日本語
株式会社リ・ダーマラボ
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee
日本語
東京都練馬区三原台1-18-26-204
英語
1-18-26-204 Miharadai, Nerima-ku, Tokyo
080-7345-7947
info@okutoeru.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2025 | 年 | 08 | 月 | 13 | 日 |
未公表/Unpublished
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日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2024 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 21 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 04 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 08 | 月 | 13 | 日 |
2025 | 年 | 08 | 月 | 13 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000067231
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000067231