UMIN試験ID | UMIN000059462 |
---|---|
受付番号 | R000067199 |
科学的試験名 | 「中学生向け地球環境に配慮した食生活への関心・実践率の向上と、給食残食率ゼロを目指したプロジェクト」に関わる研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/10/20 |
最終更新日 | 2025/10/20 10:58:33 |
日本語
「中学生向け地球環境に配慮した食生活への関心・実践率の向上と、給食残食率ゼロを目指したプロジェクト」に関わる研究
英語
Research on a project aimed at promoting environmentally conscious eating habits and increasing their implementation rate among junior high school students, as well as reducing food waste in school lunches
日本語
「中学生向け地球環境に配慮した食生活への関心・実践率の向上と、給食残食率ゼロを目指したプロジェクト」に関わる研究
英語
Research on a project aimed at promoting environmentally conscious eating habits and increasing their implementation rate among junior high school students, as well as reducing food waste in school lunches
日本語
「中学生向け地球環境に配慮した食生活への関心・実践率の向上と、給食残食率ゼロを目指したプロジェクト」に関わる研究
英語
Research on a project aimed at promoting environmentally conscious eating habits and increasing their implementation rate among junior high school students, as well as reducing food waste in school lunches
日本語
「中学生向け地球環境に配慮した食生活への関心・実践率の向上と、給食残食率ゼロを目指したプロジェクト」に関わる研究
英語
Research on a project aimed at promoting environmentally conscious eating habits and increasing their implementation rate among junior high school students, as well as reducing food waste in school lunches
日本/Japan |
日本語
なし
英語
None
該当せず/Not applicable | 小児/Child |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
中学生を対象に、持続可能で健康的な食生活の定着化に向けた食育を行い、地球環境に配慮した食生活への関心・知識および実践率の向上、中学校給食の残食率ゼロ、持続可能な朝食摂取に対する意識やバランスの良い食事摂取率の向上をめざすことを目的とする。
英語
The aim is to provide dietary education to junior high school students with the goal of increasing awareness, knowledge, and practice of environmentally conscious eating habits, achieving zero food waste in junior high school meals, and increasing frequency of breakfast and well-balanced meal consumption.
その他/Others
日本語
中学生を対象に、持続可能で健康的な食生活の定着化に向けた食育を行い、地球環境に配慮した食生活への関心・知識および実践率の向上、中学校給食の残食率ゼロ、持続可能な朝食摂取に対する意識やバランスの良い食事摂取率の向上をめざすことを目的とする。
英語
The aim is to provide dietary education to junior high school students with the goal of increasing awareness, knowledge, and practice of environmentally conscious eating habits, achieving zero food waste in junior high school meals, and increasing frequency of breakfast and well-balanced meal consumption.
日本語
食習慣、健康的な食生活に関する知識と意識
英語
eating habits, knowledge and awareness of healthy eating
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
持続可能で健康的な食習慣の形成を目的とした、食育に関する情報動画の放映
英語
Showing informational videos on dietary education aimed at establishing sustainable and healthy eating habits
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
12 | 歳/years-old | 以上/<= |
15 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
研究参加に同意した者
英語
Those who agreed to participate in the study
日本語
なし
英語
None
3000
日本語
名 | 麻紀子 |
ミドルネーム | |
姓 | 中出 |
英語
名 | Makiko |
ミドルネーム | |
姓 | Nakade |
日本語
兵庫県立大学
英語
University of Hyogo
日本語
環境人間学部
英語
Department of Food Science and Nutrition
6700092
日本語
兵庫県姫路市新在家本町1-1-12
英語
1-1-12 Shinzaike-honcho, Himeji, Hyogo
079-292-9334
nakade@shse.u-hyogo.ac.jp
日本語
名 | 悦子 |
ミドルネーム | |
姓 | 木林 |
英語
名 | Etsuko |
ミドルネーム | |
姓 | Kibayashi |
日本語
園田学園大学
英語
Sonoda University
日本語
人間健康学部食マネジメント学科
英語
Department of Food and Nutrition Management
661-8520
日本語
兵庫県尼崎市南塚口町7丁目29-1
英語
7-29-1 Minamitsukaguchi-cho, Amagasaki, Hyogo
06-6429-1201
k22019@sonoda-u.ac.jp
日本語
兵庫県立大学
英語
University of Hyogo
日本語
日本語
環境人間学部
日本語
中出 麻紀子
英語
Makiko Nakade
日本語
無し
英語
None
日本語
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
兵庫県立大学
英語
University of Hyogo
日本語
兵庫県姫路市新在家本町1-1-12
英語
1-1-12 Shinzaike-honcho, Himeji, Hyogo
079-292-1515
nakade@shse.u-hyogo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2025 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 04 | 日 |
2025 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2026 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
2025 | 年 | 10 | 月 | 20 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000067199
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000067199