UMIN試験ID | UMIN000058479 |
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受付番号 | R000066848 |
科学的試験名 | 試験食品の摂取による暑熱ストレス低減効果の評価 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/07/15 |
最終更新日 | 2025/07/15 14:18:05 |
日本語
試験食品の摂取による暑熱ストレス低減効果の評価
英語
Evaluation of the effect of ingesting test food on reducing heat stress
日本語
試験食品の摂取による暑熱ストレス低減効果の評価
英語
Evaluation of the effect of ingesting test food on reducing heat stress
日本語
試験食品の摂取による暑熱ストレス低減効果の評価
英語
Evaluation of the effect of ingesting test food on reducing heat stress
日本語
試験食品の摂取による暑熱ストレス低減効果の評価
英語
Evaluation of the effect of ingesting test food on reducing heat stress
日本/Japan |
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健常成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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試験食品を15~20日間連続摂取した時の暑熱ストレス指標に及ぼす影響を評価する
英語
Evaluating the effect of ingesting the test food for 15 to 20 days on heat stress indexes
有効性/Efficacy
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英語
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深部体温
英語
Core body temperature
日本語
アンケート
英語
Questionnaire
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
封筒法/Numbered container method
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品を15~20日間摂取し、ウォッシュアウト期間を経て、プラセボ食品を15~20日間摂取する。
英語
Ingesting the test food for 15 to 20 days, followed by a washout period and then the placebo food for 15 to 20 days.
日本語
プラセボ食品を15~20日間摂取し、ウォッシュアウト期間を経て、試験食品を15~20日間摂取する。
英語
Ingesting the placebo food for 15 to 20 days, followed by a washout period and then the test food for 15 to 20 days.
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
1)同意取得時の年齢が20歳以上65歳未満の男性
2)普段の業務で暑熱ストレスを受けている者
英語
1) Men aged 20 to 65 at the time of obtaining consent
2) Participants who are exposed to heat stress in their daily work
日本語
1)普段の健康診断値等に異常があり、研究参加に問題があると判断された者
英語
1) Participants who have abnormalities in their regular health checkup results and are deemed unsuitable for participation in the study
20
日本語
名 | 英司 |
ミドルネーム | |
姓 | 湯浅 |
英語
名 | Eiji |
ミドルネーム | |
姓 | Yuasa |
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有限会社からだサポート研究所(アークレイグループ)
英語
Karada Lab, Inc. (Arkray Group)
日本語
商品開発チーム
英語
Product Development Team
601-8046
日本語
京都市南区東九条西山町8
英語
8 nishiyama-cho, Higashi-kujo, Minami-ku, Kyoto, JAPAN
050-5830-1040
yuasa.al@arkray.co.jp
日本語
名 | 英司 |
ミドルネーム | |
姓 | 湯浅 |
英語
名 | Eiji |
ミドルネーム | |
姓 | Yuasa |
日本語
有限会社からだサポート研究所(アークレイグループ)
英語
Karada Lab, Inc. (Arkray Group)
日本語
商品開発チーム
英語
Product Development Team
601-8046
日本語
京都市南区東九条西山町8
英語
8 nishiyama-cho, Higashi-kujo, Minami-ku, Kyoto, JAPAN
050-5830-1040
yuasa.al@arkray.co.jp
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その他
英語
Karada Lab, Inc. (Arkray Group)
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有限会社からだサポート研究所(アークレイグループ)
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商品開発チーム
日本語
湯浅 英司
英語
Eiji Yuasa
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自己調達
英語
Karada Lab, Inc. (Arkray Group)
日本語
有限会社からだサポート研究所(アークレイグループ)
日本語
商品開発チーム
営利企業/Profit organization
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英語
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アークレイ株式会社 倫理審査委員会
英語
Ethics Review Committee of the ARKRAY,Inc.
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京都市上京区岩栖院町59擁翠園内
英語
Yousuien-nai, 59 Gansuin-cho, Kamigyo-ku, Kyoto, JAPAN
050-5527-9303
kachitori@arkray.co.jp
いいえ/NO
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英語
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2025 | 年 | 07 | 月 | 15 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 06 | 月 | 27 | 日 |
2025 | 年 | 07 | 月 | 15 | 日 |
2025 | 年 | 07 | 月 | 16 | 日 |
2025 | 年 | 09 | 月 | 17 | 日 |
2025 | 年 | 09 | 月 | 22 | 日 |
2025 | 年 | 09 | 月 | 26 | 日 |
2025 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 07 | 月 | 15 | 日 |
2025 | 年 | 07 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000066848
英語
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