UMIN試験ID | UMIN000058097 |
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受付番号 | R000066399 |
科学的試験名 | デーツ餡(あん)の嗜好調査と血糖値上昇抑制効果の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/06/05 |
最終更新日 | 2025/06/05 17:58:26 |
日本語
デーツ餡(あん)の嗜好調査と血糖値上昇抑制効果の検討
英語
Study on the effect of sweetened red bean paste made with date fruit on postprandial blood glucose levels
日本語
デーツ餡(あん)の嗜好調査と血糖値上昇抑制効果の検討
英語
Study on the effect of sweetened red bean paste made with date fruit on postprandial blood glucose levels
日本語
デーツ餡(あん)の嗜好調査と血糖値上昇抑制効果の検討
英語
Study on the effect of sweetened red bean paste made with date fruit on postprandial blood glucose levels
日本語
デーツ餡(あん)の嗜好調査と血糖値上昇抑制効果の検討
英語
Study on the effect of sweetened red bean paste made with date fruit on postprandial blood glucose levels
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
デーツを使った小豆餡が食後血糖値上昇に及ぼす影響を検討すること
英語
To investigate the effect of sweetened red bean paste made with date fruit on postprandial blood glucose levels
有効性/Efficacy
日本語
英語
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食後血糖値
英語
Postprandial blood glucose level
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
砂糖で作った小豆あんの摂食
英語
Consumption of red bean paste made with sugar
日本語
デーツで作った小豆あんの摂食
英語
Consumption of red bean paste made with date fruit
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
39 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
健康な男女
英語
Healthy male and female
日本語
1)デーツや小豆、餡にアレルギーや苦手意識のある方
2)糖尿病の病歴がある方
3)空腹時血糖値が 126 mg/dL以上の方
4)現在治療中の病歴があり、薬を服用している方
5)試験に影響する可能性のある医薬品、特定保健用食品、健康食品等を常用している方
6)妊婦あるいは授乳中の方
英語
1) Individuals with allergies or aversions to date fruits, azuki beans, or bean paste
2) Individuals with a history of diabetes
3) Individuals with fasting blood glucose levels of 126 mg/dL or higher
4) Individuals currently undergoing treatment for a medical condition and taking medication
5) Individuals regularly taking medications, specific health foods, or dietary supplements that may affect the test
6) Pregnant or breastfeeding women
12
日本語
名 | 良美 |
ミドルネーム | |
姓 | 岸本 |
英語
名 | Yoshimi |
ミドルネーム | |
姓 | Kishimoto |
日本語
摂南大学
英語
Setsunan University
日本語
農学部
英語
Faculty of Agriculture
5730101
日本語
大阪府枚方市長尾峠町45-1
英語
45-1, Nagaotoge-cho, Hirakata, Osaka
0728966352
yoshimi.kishimoto@setsunan.ac.jp
日本語
名 | 良美 |
ミドルネーム | |
姓 | 岸本 |
英語
名 | Yoshimi |
ミドルネーム | |
姓 | Kishimoto |
日本語
摂南大学
英語
Setsunan University
日本語
農学部
英語
Faculty of Agriculture
5730101
日本語
大阪府枚方市長尾峠町45-1
英語
45-1, Nagaotoge-cho, Hirakata, Osaka
0728966352
yoshimi.kishimoto@setsunan.ac.jp
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摂南大学
英語
Setsunan University
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英語
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自己調達
英語
Self-funding
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自己調達
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
摂南大学人を対象とする研究倫理審査委員会
英語
Setsunan University Ethical Review Committee for Medical and Health Research Involving Human Subjects
日本語
大阪府寝屋川市池田中町17番8号
英語
17-8, Ikedanaka-machi, Neyagawa, Osaka
0728001160
setsunan.kenkyu.shakai@josho.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2025 | 年 | 06 | 月 | 05 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 01 | 月 | 14 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 14 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 06 | 日 |
2025 | 年 | 08 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 06 | 月 | 05 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000066399
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000066399