UMIN試験ID | UMIN000058146 |
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受付番号 | R000066161 |
科学的試験名 | 糖質量をはじめとする栄養成分の異なる食事後の血糖値変化および血糖値関連パラメータの実態調査 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/06/16 |
最終更新日 | 2025/06/10 19:51:46 |
日本語
糖質量をはじめとする栄養成分の異なる食事後の血糖値変化および血糖値関連パラメータの実態調査
英語
Survey on blood glucose level changes after meals with different carbohydrate content and nutritional content, and blood glucose-related parameters
日本語
糖質量をはじめとする栄養成分の異なる食事後の血糖値変化および血糖値関連パラメータの実態調査
英語
Survey on blood glucose level changes after meals with different carbohydrate content and nutritional content, and blood glucose-related parameters
日本語
糖質量をはじめとする栄養成分の異なる食事後の血糖値変化および血糖値関連パラメータの実態調査
英語
Survey on blood glucose level changes after meals with different carbohydrate content and nutritional content, and blood glucose-related parameters
日本語
糖質量をはじめとする栄養成分の異なる食事後の血糖値変化および血糖値関連パラメータの実態調査
英語
Survey on blood glucose level changes after meals with different carbohydrate content and nutritional content, and blood glucose-related parameters
日本/Japan |
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健常者
英語
Able-bodied person
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食品の摂取による食後血糖値変化を確認する。
食後血糖値変化パターンと個人の特徴、試験食品の栄養成分を網羅的に解析する。
食後血糖値変化と血管内皮機能の相関を確認する。
英語
Ascertain changes in postprandial blood glucose levels following ingestion of the test foods.
Comprehensively analyze postprandial blood glucose change patterns, individual characteristics, and the nutritional components of the test foods.
Ascertain the correlation between postprandial blood glucose change and vascular endothelial function.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値
英語
Blood glucose
日本語
血管内皮機能
英語
Vascular endothelial function
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
用量対照/Dose comparison
4
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
糖質量の異なる食事を昼食として計10回摂取
英語
The participants consumed 10 meals for lunch
日本語
糖質量の異なる食事を昼食として計10回摂取
英語
The participants consumed 10 meals for lunch
日本語
糖質量の異なる食事を昼食として計10回摂取
英語
The participants consumed 10 meals for lunch
日本語
糖質量の異なる食事を昼食として計10回摂取
英語
The participants consumed 10 meals for lunch
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1)直近の健康診断の結果において糖代謝の値が正常高値である健常な男女
(空腹時血糖値が100~125mg/dLである者、またはHbA1cが5.6~6.4%である者)
2)研究の目的、内容について十分な説明を受け、自由意思により文書で参加に同意した者
英語
1) Healthy men and women whose most recent health check results show that their glucose metabolism is in the high normal range
(fasting blood glucose level is 100-125mg/dL or HbA1c is 5.6-6.4%)
2) Subjects who have been fully informed of the purpose and content of the study and have voluntarily agreed to participate in writing
日本語
1)悪性腫瘍、心不全、心筋梗塞の治療中もしくは既往歴がある者
2) ペースメーカーや植え込み型除細動器を埋め込んでいる者
3) 以下の慢性疾患で治療中の者
不整脈、肝障害、腎障害、脳血管障害、リウマチ、糖尿病、脂質異常症、高血圧症、その他の慢性疾患
4) 試験期間中に、試験に影響を及ぼす医薬品、市販医薬品(OTC)、漢方薬、特定保健用食品・機能性表示食品を含む健康食品やサプリメントを摂取する予定の者
5)アレルギー (医薬品・研究食品関連食品) がある者
6) 妊娠中、授乳中、あるいは研究期間中に妊娠する意思のある者
7) 同意書取得日以前の1ヶ月間において他の臨床試験に参加していた者、あるいは試験期間中に参加予定のある者
8)その他、研究責任者が試験の対象として不適当と判断した者
英語
1) Those currently undergoing treatment for or with a history of malignant tumors, heart failure, or myocardial infarction
2) Those with a pacemaker or implantable cardioverter defibrillator
3) Those currently undergoing treatment for the following chronic diseases: arrhythmia, liver disorder, kidney disorder, cerebrovascular disease, rheumatism, diabetes, dyslipidemia, hypertension, and other chronic diseases
4) Those who plan to take medicines, over-the-counter medicines (OTC), herbal medicines, health foods, and supplements, including foods for specified health uses and foods with functional claims, that may affect the study during the study period
5) Those with allergies (to medicines or research-related foods)
6) Those who are pregnant, breastfeeding, or intend to become pregnant during the study period
7) Individuals who have participated in other clinical trials within one month prior to obtaining the consent form, or who are scheduled to participate in other clinical trials during the study period.
8) Individuals who are otherwise deemed inappropriate by the study director to be subjects of the study.
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日本語
名 | 聡馬 |
ミドルネーム | |
姓 | 大出 |
英語
名 | Soma |
ミドルネーム | |
姓 | Ode |
日本語
株式会社マクロミル
英語
Macromill, Inc.
日本語
ライフサイエンス事業本部
英語
Life Science Division
1080075
日本語
東京都港区港南2-16-1 品川イーストワンタワー11F
英語
Shinagawa East One Tower. 11F, 2-16-1 Konan, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6716-0700
ohde@macromill.com
日本語
名 | 亜由美 |
ミドルネーム | |
姓 | 杉岡 |
英語
名 | Ayumi |
ミドルネーム | |
姓 | Sugioka |
日本語
株式会社マクロミル
英語
Macromill, Inc.
日本語
ライフサイエンス事業本部
英語
Life Science Division
1080075
日本語
東京都港区港南2-16-1 品川イーストワンタワー11F
英語
Shinagawa East One Tower. 11F, 2-16-1 Konan, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6716-0700
sugioka@macromill.com
日本語
その他
英語
Macromill, Inc.
日本語
株式会社マクロミル
日本語
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英語
日本語
その他
英語
Ezaki Glico Co.,Ltd.
日本語
江崎グリコ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
未病リサーチスクエア協会倫理審査委員会
英語
Mibyou Research Ethics Review Committee
日本語
東京都千代田区神田三崎町2-18-4
英語
2-18-4 Kandamisakicho,Chiyoda-ku, Tokyo
03-6272-9163
renraku@npo-mibyou.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
一般社団法人うめきた未来イノベーション機構
UMEKITA FUTURE INNOVATION ORGANIZATION
2025 | 年 | 06 | 月 | 16 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2025 | 年 | 05 | 月 | 15 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 16 | 日 |
2025 | 年 | 07 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 06 | 月 | 10 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000066161
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000066161