UMIN試験ID | UMIN000058001 |
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受付番号 | R000065985 |
科学的試験名 | 食品成分の体内吸収に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/06/01 |
最終更新日 | 2025/05/02 12:49:32 |
日本語
食品成分の体内吸収に関する研究
英語
Study on the Absorption of Food Components in the Human Body
日本語
食品成分の体内吸収に関する研究
英語
Study on the Absorption of Food Components in the Human Body
日本語
食品成分の体内吸収に関する研究
英語
Study on the Absorption of Food Components in the Human Body
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食品成分の体内吸収に関する研究
英語
Study on the Absorption of Food Components in the Human Body
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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異なる野菜の処理法によるカロテノイド吸収率の違いを検討すること
英語
To investigate the differences in carotenoid absorption rates resulting from different vegetable processing methods
有効性/Efficacy
日本語
英語
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血中カロテノイド濃度
英語
Plasma carotenoid concentration
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血中レチノール・トコフェロール濃度
英語
Plasma retinol and tocopherol concentrations
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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2日間にわたって研究対象者全員に統一の食事を摂取させた上で、ゆでたほうれん草を使って作製した試験食を摂取させる。
英語
All participants were provided with standardized meals for two consecutive days prior to the intake of the test meal prepared using boiled spinach.
日本語
2日間にわたって研究対象者全員に統一の食事を摂取させた上で、ゆでたのち冷凍処理を行ったほうれん草を使って作製した試験食を摂取させる。
英語
All participants were provided with standardized meals for two consecutive days, after which they consumed a test meal prepared using spinach that had been boiled and subsequently frozen.
日本語
2日間にわたって研究対象者全員に統一の食事を摂取させた上で、ゆでたのち冷凍処理を行ったほうれん草を使い、さらに脂質を添加して作製した試験食を摂取させる。
英語
All participants were provided with standardized meals for two consecutive days, after which they consumed a test meal prepared using spinach that had been boiled, subsequently frozen, and supplemented with lipids.
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1)18歳以上の健康な成人男女
2)学生は学研災 (学生教育研究災害傷害保険 JEES) に加入している者(農学研究科の規定)
英語
1)Healthy male and female adults aged 18 years or older.
2)Students who are enrolled in the Gakkensai (Japan Educational Exchanges and Services: JEES) insurance program, as required by the Graduate School of Agriculture.
日本語
1)妊娠・授乳中の女性
2)検査食に表示された特定原材料等28品目にアレルギーを持つ者
3)喫煙者
4)過去1か月間にカロテノイドに関する服薬をした者
英語
1)Pregnant or lactating women
2)Individuals with allergies to any of the 28 specified ingredients listed on the test food label
3)Smokers
4)Individuals who have taken carotenoid-related supplements or medications within the past month
70
日本語
名 | 由佳子 |
ミドルネーム | |
姓 | 林 |
英語
名 | Yukako |
ミドルネーム | |
姓 | Hayashi |
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京都大学
英語
Kyoto University
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農学研究科農学専攻 品質評価学
英語
Laboratory of Quality Analysis and Assessment, Division of Agricultural Science, Graduate School of Agriculture
606-8502
日本語
京都府京都市左京区北白川追分町 農学・生命科学研究棟
英語
Faculty of Agriculture & Life Science Building, Oiwake-cho, Kitashirakawa, Sakyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto, Japan
0774-38-3750
hayashi.yukako.7s@kyoto-u.ac.jp
日本語
名 | 由佳子 |
ミドルネーム | |
姓 | 林 |
英語
名 | Yukako |
ミドルネーム | |
姓 | Hayashi |
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京都大学
英語
Kyoto University
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農学研究科農学専攻
英語
Division of Agricultural Science, Graduate School of Agriculture
606-8502
日本語
京都府京都市左京区北白川追分町 農学・生命科学研究棟
英語
Oiwake-cho, Kitashirakawa, Sakyo-ku, Kyoto-shi, Kyoto, Japan
0774-38-3750
hayashi.yukako.7s@kyoto-u.ac.jp
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京都大学
英語
Kyoto University
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その他
英語
Nichirei Foods Inc.
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株式会社ニチレイフーズ
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営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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京都大学医の倫理委員会
英語
Kyoto University Graduate School and Faculty of Medicine, Ethics Committee
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京都市左京区聖護院川原町53
英語
53 Shogoin-kawahara-cho, Sakyo-ku, Kyoto 606-8507, Japan
075-366-7618
ethcom@kuhp.kyoto-u.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2025 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2027 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
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英語
2025 | 年 | 05 | 月 | 28 | 日 |
2025 | 年 | 05 | 月 | 02 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000065985
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000065985