UMIN試験ID | UMIN000057587 |
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受付番号 | R000065798 |
科学的試験名 | 食事組成の違いにおける尿酸排泄に影響を及ぼす因子の探索 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/04/11 |
最終更新日 | 2025/04/11 16:04:31 |
日本語
食事組成の違いが尿酸代謝指標に及ぼす影響
英語
Research of the effect of different dietary composition on uric acid metabolic indices
日本語
食事組成の違いが尿酸代謝指標に及ぼす影響
英語
Research of the effect of different dietary composition on uric acid metabolic indices
日本語
食事組成の違いにおける尿酸排泄に影響を及ぼす因子の探索
英語
Investigation of factors affecting uric acid excretion in relation to variations in dietary composition
日本語
食事組成の違いにおける尿酸排泄に影響を及ぼす因子の探索
英語
Investigation of factors affecting uric acid excretion in relation to variations in dietary composition
日本/Japan |
日本語
健常者成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食事組成の違いが尿酸代謝指標に及ぼす影響を検討する
英語
To elucidate the effect of different dietary composition on uric acid metabolic indices
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血清尿酸値
英語
Serum uric acid concentration
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
3日間の適正エネルギー・適正たんぱく質食の摂取
英語
Intake of the test meal containing adequate energy and adequate protein for 3 days
日本語
3日間の適正エネルギー・高たんぱく質食の摂取
英語
Intake of the test meal containing adequate energy and high protein for 3 days
日本語
3日間の低エネルギー・高たんぱく質食の摂取
英語
Intake of the test meal containing low energy and high protein for 3 days
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方
英語
Those who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the study, who have the capacity to consent, voluntarily volunteer with sufficient understanding, and agree to participate in the document.
日本語
1.試験期間に提供する食品にアレルギーを有している方
2.現在、高尿酸血症もしくは痛風により薬物治療を受けている方
3.核酸、ミネラル・ビタミン類のサプリメントを摂取している方
4.アルコール多飲用されている方
5.喫煙をされている方
6.妊娠している、または授乳をしている方
7.試験責任者および試験分担医師が対象者として不適当と判断した方
英語
1.Subjects who are allergic to any of the foods served during the study period
2.Currently, those who undergo medication for hyperuricemia or gout
3.Those who take nucleic acids and mineral/vitamin supplements
4.Those who are heavy alcohol drinkers
5.Those who are smoker
6.Those who are pregnant or breastfeeding
7.Those who judged that the examination director and the test sharing doctor are inappropriate as subjects
30
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
その他
英語
The University of Shizuoka
日本語
静岡県立大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Japanese Society of Gout and Uric & Nucleic Acids
日本語
日本痛風・尿酸核酸学会
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
静岡県立大学
英語
the University of Shizuoka
日本語
静岡県立大学研究倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of the University of Shizuoka
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5103
tyous10@u-shizuoka-ken.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2025 | 年 | 04 | 月 | 11 | 日 |
未公表/Unpublished
15
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2022 | 年 | 06 | 月 | 06 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 06 | 日 |
2022 | 年 | 06 | 月 | 07 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 04 | 月 | 11 | 日 |
2025 | 年 | 04 | 月 | 11 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000065798
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000065798