UMIN試験ID | UMIN000057540 |
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受付番号 | R000065737 |
科学的試験名 | ヒトにおける食事性大豆タンパク質の吸収動態の解明 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/06/01 |
最終更新日 | 2025/04/07 13:43:09 |
日本語
ヒトにおける食事性大豆タンパク質の吸収動態の解明
英語
Absorption kinetics of dietary soy protein in humans
日本語
ヒトにおける食事性大豆タンパク質の吸収動態の解明
英語
Absorption kinetics of dietary soy protein in humans
日本語
ヒトにおける食事性大豆タンパク質の吸収動態の解明
英語
Absorption kinetics of dietary soy protein in humans
日本語
ヒトにおける食事性大豆タンパク質の吸収動態の解明
英語
Absorption kinetics of dietary soy protein in humans
日本/Japan |
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なし(健常な成人)
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健常な成人を対象として、大豆ペプチド加工食品摂取による未分解ペプチドの末梢血液への吸収動態を評価する
英語
To evaluate the kinetics of absorption of undegraded peptides into the peripheral blood of healthy adult subjects by consumption of processed soybean peptide foods.
生物学的利用性/Bio-availability
日本語
英語
日本語
血漿の代謝物
英語
Plasma Metabolite
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
いいえ/NO
いいえ/NO
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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介入行為の具体的内容(大豆ペプチド加工食品「カラダメンテプラス」2袋(大豆タンパク質12.0g)/日、投与時期1日間)
介入行為の変更基準;摂取による不調(アレルギー症状など)が生じた場合には中止
介入行為(予防、検査など)の中止、完了基準;摂取による不調(アレルギー症状など)が生じた場合には中止
英語
Specifics of the intervention act (2 bags of processed soy peptide food:Karada Mente Plus (12.0 g soy protein)/day, dosing period 1 day)
Criteria for modification of the intervention; discontinuation of the intervention if any discomfort (allergic symptoms, etc.) occurs due to ingestion
Criteria for discontinuation or completion of the intervention (prophylaxis, testing, etc.); discontinuation if any intake-related discomfort (allergic symptoms, etc.) occurs
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
・18歳以上65歳以下
・男女
・本人から同意が得られた者
英語
18 to 65 years of age
Male and female
Individuals who have given their consent
日本語
・消化器系疾患に関わる薬剤(胃薬等)を服用中の者
・蛋白質食に制限のある者
・食物アレルギー(特に大豆アレルギーと乳アレルギー)をもつ者
・大豆や蛋白質を含む健康補助食品を摂取している者
・本人が本研究への参加を拒否した場合
・研究責任者が本研究への参加が困難と判断した場合
英語
Individuals taking drugs related to gastrointestinal disorders (e.g. stomach pills)
Individuals with dietary protein restrictions
Individuals with food allergies (especially soy and milk allergies)
Individuals taking health supplements containing soy or protein
Individuals who refuse to participate in the study
Individuals deemed by the principal investigator to be unable to participate in the study
12
日本語
名 | 健 |
ミドルネーム | |
姓 | 二川 |
英語
名 | Takeshi |
ミドルネーム | |
姓 | Nikawa |
日本語
徳島大学大学院
英語
The University of Tokushima Graduate School
日本語
医歯薬学研究部
英語
Graduate School of Biomedical Sciences
770-8503
日本語
徳島県徳島市蔵本町3丁目18番地15
英語
3-18-15 Kuramoto-cho, Tokushima
088-633-9248
nikawa@tokushima-u.ac.jp
日本語
名 | 健 |
ミドルネーム | |
姓 | 二川 |
英語
名 | Takeshi |
ミドルネーム | |
姓 | Nikawa |
日本語
徳島大学大学院
英語
The University of Tokushima Graduate School
日本語
医歯薬学研究部
英語
Graduate School of Biomedical Sciences
770-8503
日本語
徳島県徳島市蔵本町3丁目18番地15
英語
3-18-15 Kuramoto-cho, Tokushima
088-633-9248
nikawa@tokushima-u.ac.jp
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その他
英語
The University of Tokushima Graduate School,Graduate School of Biomedical Sciences
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徳島大学大学院
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英語
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その他
英語
Fuji Oil Group Headquarters Ltd
日本語
不二製油グループ本社株式会社
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その他/Other
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英語
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英語
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英語
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徳島大学病院生命科学・医学系研究倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of Tokushima University Hospital
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徳島県徳島市蔵本町2丁目50-1
英語
2-50-1 Kuramoto-cho, Tokushima
088-615-8512
first-ec@tokushima-u.ac.jp
いいえ/NO
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徳島大学
2025 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2028 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
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英語
2025 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
2025 | 年 | 04 | 月 | 07 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000065737
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000065737