UMIN試験ID | UMIN000057565 |
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受付番号 | R000065717 |
科学的試験名 | 健常人を対象としたSOYLAXの神経心理学的効果の測定 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/04/09 |
最終更新日 | 2025/04/09 16:34:31 |
日本語
健常人を対象としたSOYLAXの神経心理学的効果の測定
英語
Measurement of neuropsychological effects of SOYLAX on healthy volunteers.
日本語
健常人を対象としたSOYLAXの神経心理学的効果の測定
英語
Measurement of neuropsychological effects of SOYLAX on healthy volunteers.
日本語
健常人を対象としたSOYLAXの神経心理学的効果の測定
英語
Measurement of neuropsychological effects of SOYLAX on healthy volunteers.
日本語
健常人を対象としたSOYLAXの神経心理学的効果の測定
英語
Measurement of neuropsychological effects of SOYLAX on healthy volunteers.
日本/Japan |
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健常成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
健常人を対象に、SOYLAX摂取による神経心理学的効果をVASによって測定し、GABA摂取時の効果と比較する。
英語
The neuropsychological effects of SOYLAX ingestion in healthy subjects were measured by VAS and compared with the effects of GABA ingestion.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
・試験食品摂取前後の気分尺度の変化をVASを用いて比較する
英語
The changes in the mood scale before and after consumption of the test foods will be compared using the VAS.
日本語
【有効性】
・被験食品摂取後及び対照食品摂取後の気分尺度を比較し、神経心理学的効果を測定する
英語
[Efficacy]
Measuring the neuropsychological effects of the test food by comparing mood scales after ingestion of the test food and after ingestion of the control food.
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
実薬・標準治療対照/Active
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
摂取I期:被験食品を3日間(1日1回)摂取
ウォッシュアウト:1週間以上
摂取II期:対照食品を3日間(1日1回)摂取
英語
Phase I: Taking experimental food for 3days (once a day)
Wash out phase: About 1 week or more
Phase II: Taking three times control food
日本語
摂取I期:対照食品を3日間(1日1回)摂取
ウォッシュアウト:1週間以上
摂取II期:被験食品を3日間(1日1回)摂取
英語
Phase I: Taking three times control food
Wash out phase: About 1 week or more
Phase II: Taking experimental food for 3days (once a day)
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 同意取得時の年齢が18歳以上65歳未満の健常成人(疾患に罹患していない)男女
2) 当試験について十分な説明を受け、内容を理解することができ、本人による同意が得られる者
英語
1) Healthy adult men and women (not suffering from any disease) between the ages of 18 and 65 at the time of obtaining consent.
2) Persons who have received a full explanation of the study, are able to understand its contents, and are able to give their consent.
日本語
1)大豆を含む素材により腹痛を発症する可能性のある方
2)大豆を含む素材を常用(週3日以上)している方および事前検査前の3ヶ月以内に常用していた方
3)悪性腫瘍の診断を受けている方、脳神経、心臓病、腎臓病、糖尿病、甲状腺機能障害を治療中の方、肝疾患等の重篤な疾患の既往歴のある方。ただし、高血圧治療など、実施責任者が本研究の評価に影響がないと判断した疾患は除きます。
4)アルコールを多量に飲酒している方(1日換算でアルコール60 g以上: ビール1500 mL程度、ワイン540 mL程度、清酒3合程度、ウイスキーダブル180 mL程度のいずれかに該当する場合)
5)研究食品に関連してアレルギー発症の恐れがある方
6)生活習慣アンケートの回答から、被験者として不適当と判断された方
7)本研究への参加同意取得前1ヶ月以内に他の臨床研究に参加していた方、あるいは本研究への参加同意取得後に他の臨床研究に参加予定の方
8)その他、実施責任者が被験者として不適当と判断した方
英語
1) Those who may develop abdominal pain due to materials containing soybeans
2) Those who regularly use materials containing soybeans (3 days or more per week) and those who have regularly used such materials within 3 months prior to the pre-test
3) Those who have been diagnosed with malignant tumors, those who are undergoing treatment for cranial nerves, heart disease, kidney disease, diabetes, thyroid dysfunction, or have a history of liver disease or other serious diseases. However, this excludes diseases such as hypertension treatment, which are judged by the project manager to have no impact on the evaluation of this study.
4) Those who drink large amounts of alcohol (daily equivalent of 60 g of alcohol or more: about 1500 mL of beer, 540 mL of wine, 3 g of sake, or 180 mL of whiskey double)
5) Those who are at risk of developing allergies related to the study foods.
6) Those who are judged to be unsuitable as subjects based on their answers to the lifestyle questionnaire
7) Participants who have participated in other clinical studies within one month prior to obtaining consent to participate in this study, or who are scheduled to participate in other clinical studies after obtaining consent to participate in this study.
8) Other subjects who are judged to be inappropriate by the investigator.
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日本語
名 | 康浩 |
ミドルネーム | |
姓 | 鹿島 |
英語
名 | Yasuhiro |
ミドルネーム | |
姓 | Kashima |
日本語
UHA味覚糖株式会社
英語
UHA Mikakuto Co. LTD.
日本語
バイオ技術開発デパートメント
英語
Global Healthcare Research Laboratory
540-0015
日本語
大阪市中央区十二軒町5-2
英語
5-2 Ju-nikenncho, Chuo-ku, Osaka
06-6767-6050
kasimay@uha-mikakuto.co.jp
日本語
名 | 康浩 |
ミドルネーム | |
姓 | 鹿島 |
英語
名 | Yasuhiro |
ミドルネーム | |
姓 | Kashima |
日本語
UHA味覚糖株式会社
英語
UHA Mikakuto Co., LTD.
日本語
バイオ技術開発デパートメント
英語
Global Heallthcare Research Laboratory
540-0015
日本語
大阪市中央区十二軒町5-2
英語
5-2 Ju-nikenncho, Chuo-ku, Osaka
0667676050
kasimay@uha-mikakuto.co.jp
日本語
その他
英語
UHA Mikakuto Co., LTD.
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UHA味覚糖株式会社
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バイオ技術開発デパートメント
日本語
鹿島 康浩
英語
Yasuhiro Kashima
日本語
その他
英語
UHA Mikakuto Co., LTD.
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UHA味覚糖株式会社
日本語
バイオ技術開発デパートメント
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Japan
日本語
英語
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英語
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倫理委員会
英語
Institutional Review Board
日本語
東京都練馬区三原台1-14-26
英語
26-14-1 Miharadai, Nerima-ku, Tokyo
08073457947
info@okutoeru.com
いいえ/NO
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英語
2025 | 年 | 04 | 月 | 09 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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試験終了/Completed
2025 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 03 | 日 |
2025 | 年 | 04 | 月 | 08 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 04 | 月 | 09 | 日 |
2025 | 年 | 04 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000065717
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000065717