UMIN試験ID | UMIN000057233 |
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受付番号 | R000065417 |
科学的試験名 | 発酵性食物繊維が皮膚及び腸内環境に与える影響に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/03/07 |
最終更新日 | 2025/03/07 09:24:47 |
日本語
発酵性食物繊維が皮膚及び腸内環境に与える影響に関する研究
英語
Research on the effects of fermentable dietary fiber on the skin and intestinal environment
日本語
発酵性食物繊維が皮膚及び腸内環境に与える影響に関する研究
英語
Research on the effects of fermentable dietary fiber on the skin and intestinal environment
日本語
発酵性食物繊維が皮膚及び腸内環境に与える影響に関する研究
英語
Research on the effects of fermentable dietary fiber on the skin and intestinal environment
日本語
発酵性食物繊維が皮膚及び腸内環境に与える影響に関する研究
英語
Research on the effects of fermentable dietary fiber on the skin and intestinal environment
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
発酵性食物繊維含有食品を20歳以上50歳未満の成人女性に6週間連続摂取させたときの、皮膚状態や腸内環境への影響について評価する。
英語
To evaluate the effects on the skin condition and intestinal environment of adult women between 20 and 50 years of age consuming fermentable dietary fiber-containing foods for 6 consecutive weeks.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
皮膚検査(角層水分量、経皮水分蒸散量、皮膚粘弾性、VISIA画像解析)
英語
Skin test (stratum corneum moisture content, transepidermal water loss, skin viscoelasticity, VISIA image analysis)
日本語
VAS(Visual Analog Scale)アンケート
糞便検査(腸内細菌叢、糞便中短鎖脂肪酸濃度)
英語
VAS (Visual Analog Scale) questionnaire
Fecal examination (intestinal microflora, fecal short-chain fatty acid concentration)
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
発酵性食物繊維含有食品を6週間毎日間食に摂取する。
英語
Consume a fermentable fiber-containing food between meals daily for 6 weeks.
日本語
英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 未満/> |
女/Female
日本語
1.本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方
2.同意取得時の年齢が20歳以上50歳未満の日本人女性
3.皮膚に関する悩みがある方
4.腸内環境に関する悩みがある方
英語
1.Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document
2.Japanese women who are 20 years old or more and under 50 years old
3.Persons who have concerns about their skin
4.Persons who have concerns about their intestinal health
日本語
1.慢性疾患を有し薬物治療を受けている方、重篤な疾患既往歴がある方
2.試験食品(特に小麦、卵、乳、大豆、もも、アーモンド、オレンジ)にアレルギー等を有する方
3.試験食品を普段から多量に摂取している方
4.食物繊維を普段から多量に摂取している方
5.皮膚状態に影響する可能性のある医薬品、保健機能食品(特定保健用食品、機能性表示食品及び栄養機能食品)、その他美容効果などが期待されるサプリメントを常用している方
6.腸内環境に影響する可能性のある医薬品、保健機能食品(特定保健用食品、機能性表示食品及び栄養機能食品)、プレバイオティクス効果やプロバイオティクス効果が期待される食品を常用している方
7.顔に美容医療の経験がある方
8.顔に炎症や皮膚疾患のある方
9.ホルモン補充療法を受けている方
10.睫毛のエクステを施している方
11.目尻にアートメイクを施している方
12.試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した者、あるいは本試験同意後に他の試験に参加する予定のある方
13.試験統括医師が試験参加者として不適当と判断した方
14.授乳中の方、妊娠している方、試験期間中に妊娠の予定、希望がある方
英語
1.Persons who have chronic illness, receiving medication, have a serious disease history
2.Persons who are allergic to the test food (especially wheat, eggs, milk, soybeans, peaches, almonds, and oranges)
3.Persons who usually take a large amount of the test food
4.Persons who usually take a large amount of dietary fiber
5.Persons who usually take medicine, specified health food, healthy food and supplements that may have the skin condition or other supplements that are expected to have cosmetic effects
6.Persons who usually take medicine, specified health food, healthy food and supplements that may have the intestinal environment or other supplements that are expected to have cosmetic effects or foods that are expected to have prebiotic or probiotic effects
7.Persons who have experience with cosmetic treatments on the face
8.Persons who have inflammation or skin diseases on the face
9.Persons who are undergoing hormone replacement therapy
10.Persons who have eyelash extensions
11.Persons who have artificial makeup on the outer corner of the eyes
12.Persons who have participated in other tests within the first month before the start of the test, or those who intend to participate in another exam after consenting to this exam
13.Persons who were judged as inappropriate for study participants by the principal investigator
14.Persons who are pregnant, planning or hoping to be pregnant during the study period, breastfeeding
15
日本語
名 | 功征 |
ミドルネーム | |
姓 | 西川 |
英語
名 | Kosei |
ミドルネーム | |
姓 | Nishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
臨床研究事業部
英語
Clinical Research Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋五丁目27番1号 パークプレイス5階
英語
Park Place Bld. 5F, 5-27-1, Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
0368092722
nishikawa@hc-sys.jp
日本語
名 | 功征 |
ミドルネーム | |
姓 | 西川 |
英語
名 | Kosei |
ミドルネーム | |
姓 | Nishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
臨床研究事業部
英語
Clinical Research Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋五丁目27番1号 パークプレイス5階
英語
Park Place Bld. 5F, 5-27-1, Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
0368092722
nishikawa@hc-sys.jp
日本語
その他
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
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株式会社ヘルスケアシステムズ
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英語
日本語
その他
英語
Fermentable Dietary Fiber Dissemination Project, Inc.
Mizkan Corporation
日本語
一般社団法人 発酵性食物繊維普及プロジェクト
株式会社Mizkan
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
ヘルスケアシステムズ倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
愛知県名古屋市昭和区白金1-14-18
英語
1-14-18 Shirakane, Showa-ku, Nagoya city, Aichi, JAPAN
0368092722
soumu@hc-sys.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2025 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
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英語
開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 03 | 月 | 06 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 06 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 08 | 日 |
2025 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000065417
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000065417