UMIN試験ID | UMIN000057171 |
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受付番号 | R000065357 |
科学的試験名 | 食品成分の摂取が軟骨量に及ぼす影響の有効性確認試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/02/28 |
最終更新日 | 2025/02/28 15:07:32 |
日本語
食品成分の摂取が健常男女の軟骨量に及ぼす影響の有効性確認試験(試験課題ID:SWE-2024-07-HBLOCO)
英語
Trial of the efficacy of food ingredients on cartilage volume in healthy men and women (SWE-2024-07-HBLOCO)
日本語
食品成分の摂取が軟骨量に及ぼす影響の有効性確認試験
英語
Trial of the efficacy of food ingredients on cartilage volume
日本語
食品成分の摂取が軟骨量に及ぼす影響の有効性確認試験
英語
Trial of the efficacy of food ingredients on cartilage volume
日本語
食品成分の摂取が軟骨量に及ぼす影響の有効性確認試験
英語
Trial of the efficacy of food ingredients on cartilage volume
日本/Japan |
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該当なし
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品成分の摂取による軟骨量への有効性を確認する
英語
To evaluate the effect of food ingredients on cartilage volume
有効性/Efficacy
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英語
日本語
脛骨軟骨体積量の変化率
英語
change rate of tibial cartilage volume
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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被験食品の摂取(96週間)
英語
Intake of the test foods (96 weeks)
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対照食品の摂取(96週間)
英語
Intake of the control foods (96 weeks)
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英語
40 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1) 同意取得時から最終検査終了予定日までの年齢が40歳以上64歳以下の健常男女
(2) 膝関節に痛みの自覚がある者
(3) 本試験の目的、及び内容について十分に理解した上で、書面による同意を得た者
英語
1) Healthy men and women aged 40 to 64 years from the time of obtaining consent to the scheduled completion date of the final inspection.
2) Person who has knee pain.
3) Person who can understand the purpose and content of this study and agree in writing to participate in this study.
日本語
(1) 試験の有効性評価に影響を与える運動器の疾患を有している者
(2) 交替勤務等、生活が不規則な者
(3) 試験に影響を及ぼす可能性のある特定保健用食品・機能性表示食品・健康食品・医薬品などを利用している者
(4) 心疾患、肝疾患、腎疾患、循環器疾患、呼吸器疾患、糖尿病、その他重篤な疾患に既往、罹患している者
(5) その他、試験責任医師が試験対象者として不適当と判断した者
英語
1) Presence of disease in locomotor organs affecting the efficacy assessment of this study.
2) Person whose keep irregular hours such as shift work.
3) Use of product affecting the data of this study, such as food for specified health use, food with function claims, and medicine.
4) Presence of previous and present serious disease such as cardiac affection, liver disorder, kidney disorder, cardiovascular disorder, lung disorder, diabetes mellitus.
5) Investigator's judgment for other reason.
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日本語
名 | 喜久 |
ミドルネーム | |
姓 | 金田 |
英語
名 | Yoshihisa |
ミドルネーム | |
姓 | Kaneda |
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サントリーウエルネス株式会社
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
生命科学研究所
英語
Institute for Science of Life
619-0284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番地1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto. 619-0284, Japan.
050-1804-0218
Yoshihisa_Kaneda@suntory.co.jp
日本語
名 | 祐多 |
ミドルネーム | |
姓 | 大塚 |
英語
名 | Yuta |
ミドルネーム | |
姓 | Otsuka |
日本語
サントリーウエルネス株式会社
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
生命科学研究所
英語
Institute for Science of Life
619-0284
日本語
京都府相楽郡精華町精華台八丁目1番地1
英語
8-1-1 Seikadai, Seika-cho, Soraku-gun, Kyoto. 619-0284, Japan.
050-1804-0282
Yuta_Otsuka@suntory.co.jp
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その他
英語
Suntory Wellness Limited
日本語
サントリーウエルネス株式会社
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英語
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無し
英語
None
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自己調達/Self funding
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英語
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英語
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英語
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メディカルステーションクリニック倫理審査委員会
英語
Medical Station Clinic Research Ethics Committee
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東京都目黒区鷹番3-12-8市川学芸大ビル3階
英語
3-12-8, Takaban, Meguroku, Tokyo
03-6452-2712
nakagawa.akiko297@eps.co.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2025 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 02 | 月 | 25 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 20 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 01 | 日 |
2027 | 年 | 10 | 月 | 29 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000065357
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000065357