UMIN試験ID | UMIN000057086 |
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受付番号 | R000065166 |
科学的試験名 | エンテロタイプと午後の大麦摂取による夕食後の血糖上昇抑制作用との関連 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/02/20 |
最終更新日 | 2025/02/19 23:18:00 |
日本語
腸内細菌叢のタイプと午後の大麦摂取による夕食後の血糖上昇抑制作用との関連
英語
Association Between the Type of Gut Microbiota and the Post-Dinner Glucose-Lowering Effect of Afternoon Barley Intake
日本語
腸内細菌叢のタイプと午後の大麦摂取による夕食後の血糖上昇抑制作用との関連
英語
Association Between the Type of Gut Microbiota and the Post-Dinner Glucose-Lowering Effect of Afternoon Barley Intake
日本語
エンテロタイプと午後の大麦摂取による夕食後の血糖上昇抑制作用との関連
英語
Association Between Enterotype and the Post-Dinner Glucose-Lowering Effect of Afternoon Barley Intake
日本語
エンテロタイプと午後の大麦摂取による夕食後の血糖上昇抑制作用との関連
英語
Association Between Enterotype and the Post-Dinner Glucose-Lowering Effect of Afternoon Barley Intake
日本/Japan |
日本語
無し
英語
None
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
エンテロタイプと、夕方の間食として大麦を摂取することによる夕食後血糖上昇抑制作用との関連を調べること、および翌日の血糖変動への影響を調べることを目的とする
英語
The purpose of this study is to investigate the relationship between enterotype and the effect of consuming barley as an evening snack on suppressing post-dinner blood glucose rise, and to verify the effect on blood glucose fluctuation the next day.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
日本語
夕食後のグルコース上昇値
英語
Glucose level increase after dinner
日本語
大麦摂取後の翌日におけるグルコース値の変化
英語
Changes in glucose levels the day after barley intake
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
用量対照/Dose comparison
はい/YES
準ランダム化/Pseudo-randomization
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
大麦50%配合飯
英語
Rice containing 50% barley
日本語
白飯
英語
White rice
日本語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
29 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
18歳以上29歳までの女性
英語
Women aged between 18 and 29 years old
日本語
喫煙者
深夜勤務
BMI 25 kg/m^2以上
習慣的なサプリメント摂取
代謝性疾患
家族性高コレステロール血症
副腎皮質ホルモン剤内服
提供予定の食品に食物アレルギーのある者
英語
Smokers
Midnight worker
BMI of 25 or higher
Habitual supplement intake
Metabolic disorders
Familial hypercholesterolemia
Internal use of the adrenal cortex hormone
Person with the food allergy to offer planned food
30
日本語
名 | 友花 |
ミドルネーム | |
姓 | 甫喜本 |
英語
名 | Yuka |
ミドルネーム | |
姓 | Hokimoto |
日本語
天使大学
英語
Tenshi College
日本語
看護栄養学研究科 栄養管理学専攻 博士前期課程
英語
Graduate School of Nursing and Nutrition, Division of Nutrition Management, Doctoral Program, Master Cource
065-0013
日本語
北海道札幌市東区北13条東3丁目1-30
英語
1-30, Higashi 3-chome, Kita 13-jo, Higashi-ku, Sapporo-shi , Hokkaido
011-741-1051
20248104@student.tenshi.ac.jp
日本語
名 | 友花 |
ミドルネーム | |
姓 | 甫喜本 |
英語
名 | Yuka |
ミドルネーム | |
姓 | Hokimoto |
日本語
天使大学
英語
Tenshi College
日本語
看護栄養学研究科 栄養管理学専攻 博士前期課程
英語
Graduate School of Nursing and Nutrition, Division of Nutrition Management, Master Cource
065-0013
日本語
北海道札幌市東区北13条東3丁目1-30
英語
1-30, Higashi 3-chome, Kita 13-jo, Higashi-ku, Sapporo-shi , Hokkaido
011-741-1051
20248104@student.tenshi.ac.jp
日本語
天使大学
英語
Tenshi College
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無し
英語
None
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自己調達/Self funding
日本語
英語
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英語
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英語
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天使大学
英語
Tenshi College
日本語
北海道札幌市東区北13条東3丁目1-30
英語
1-30, Higashi 3-chome, Kita 13-jo, Higashi-ku, Sapporo-shi , Hokkaido
011-741-1051
20248104@student.tenshi.ac.jp
いいえ/NO
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天使大学(北海道)
2025 | 年 | 02 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 02 | 月 | 19 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 19 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 21 | 日 |
2026 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 02 | 月 | 19 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 19 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000065166
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000065166