UMIN試験ID | UMIN000056970 |
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受付番号 | R000065027 |
科学的試験名 | 生活習慣改善の取り組みと植物由来成分含有食品の継続摂取による血圧低下作用検証試験(SBF-2024-06) |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/02/09 |
最終更新日 | 2025/02/05 15:17:37 |
日本語
生活習慣改善の取り組みと植物由来成分含有食品の継続摂取による血圧低下作用検証試験(SBF-2024-06)
英語
A clinical study to evaluate the efficacy of high-blood pressure by continuous ingestion of food containing plant-derived ingredients with lifestyle management. (SBF-2024-06)
日本語
生活習慣改善の取り組みと植物由来成分含有食品の継続摂取による血圧低下作用検証試験
英語
A clinical study to evaluate the efficacy of high-blood pressure by continuous ingestion of food containing plant-derived ingredients with lifestyle management.
日本語
生活習慣改善の取り組みと植物由来成分含有食品の継続摂取による血圧低下作用検証試験(SBF-2024-06)
英語
A clinical study to evaluate the efficacy of high-blood pressure by continuous ingestion of food containing plant-derived ingredients with lifestyle management. (SBF-2024-06)
日本語
生活習慣改善の取り組みと植物由来成分含有食品の継続摂取による血圧低下作用検証試験
英語
A clinical study to evaluate the efficacy of high-blood pressure by continuous ingestion of food containing plant-derived ingredients with lifestyle management.
日本/Japan |
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該当せず
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
生活習慣改善の取り組みと植物由来成分含有食品の継続摂取による血圧低下作用を確認する。
英語
To evaluate the efficacy of high-blood pressure by continuous ingestion of food containing plant-derived ingredients with lifestyle management.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血圧(収縮期血圧またば拡張期血圧)
英語
Blood pressure; Systolic blood pressure and Diastolic blood pressure
日本語
生活習慣の改善
英語
Lifestyle management
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
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生活習慣の改善および被験食品の12週間の継続摂取
英語
Daily intake of test food with lifestyle management for 12 weeks
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生活習慣の改善および対照食品の12週間の継続摂取
英語
Daily intake of control food with lifestyle management for 12 weeks
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)同意取得時の年齢が20歳以上で試験終了時の年齢が65歳未満の男女
(2)スクリーニング検査②時点において、収縮期血圧130 mmHg以上159 mmHg以下、または拡張期血圧85 mmHg以上99 mmHg以下の者
(3)当試験の目的、及び内容を十分に理解した上で、書面による同意を得た者
英語
(1) Males and females who are >- 20 years old at the time of IC acquisition and <65 years old at the end of the study.
(2) Subject, 130 mmHg <- SBP <- 159 mmHg, or 85 mmHg <- DBP <- 99 mmHg.
(3) Those who have submitted written informed consent after fully understanding the purpose and content of this study.
日本語
(1)収縮期血圧が90 mmHg未満の者
(2)妊娠中(妊娠している可能性のある場合を含む)或いは授乳期の者
(3)他の試験に試験対象者として参加中、或いは参加した試験終了後4週間以内の者
(4)以下の各号のいずれかに当てはまる者
a)脳、心臓、肝臓、腎臓に疾患を有する者(他の疾病の合併症である場合も含む)
b)循環器系疾患の既往歴のある者
c)降圧薬服用歴のある者
d)糖尿病を発症している者
e)試験食品に対してアレルギーを有する者
f)がん、結核等の重篤な疾患の既往がある者
(5)スクリーニング時点で何らかの治療を受けている者
(6)医薬品、医薬部外品、評価に影響を及ぼす可能性がある特定保健用食品・機能性表示食品・健康食品等を常用している者
(7)アルコール多飲者および過度の喫煙者
(8)交代勤務者や深夜勤務者など、生活が不規則な者
(9)定期的に激しい運動をしている者
(10)生活習慣の改善に取り組めない者、もしくは十分に取り組めている者
(11)その他、試験責任医師又は試験分担医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
(1) Those who systolic blood pressure is less than 90 mmHg.
(2) Those who wish to become pregnant, are / might be pregnant or lactating during the study.
(3) Those who are participating in other study or planning to participate or participated within the past 4 weeks.
(4) Those who are;
a) With disease on brain, heart, liver, kidney or other organs complications.
b) Having a history of cardiovascular disease.
c) Having a history of antihypertensive medication.
d) With diabetes.
e) With test food allergy.
f) Having a history of serious illnesses such as cancer or tuberculosis.
(5) Those who are undergoing some medical treatment at the time of the eligibility assessment test.
(6) Those who regularly use medicines, quasi-drugs, foods for specified health uses, foods with functional claims, health foods, etc. that may affect the evaluation.
(7) Those who heavy use of alcohol or smoke.
(8) Those who have an unsteady lifestyle because of a working shift or a night shift.
(9) Those who have regular hard exercise.
(10) Those who are unable to improve their lifestyle or those who are making sufficient efforts.
(11) Others who are judged inappropriate for participant by the investigator.
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名 | 敏宏 |
ミドルネーム | |
姓 | 前川 |
英語
名 | Toshihiro |
ミドルネーム | |
姓 | Maekawa |
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サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
商品開発部
英語
Development & Designed Department
2110067
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikami-cho, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa, JAPAN
050-1804-0276
Toshihiro_Maekawa@suntory.co.jp
日本語
名 | 絢子 |
ミドルネーム | |
姓 | 城處 |
英語
名 | Ayako |
ミドルネーム | |
姓 | Kidokoro |
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
商品開発部
英語
Development & Designed Department
2110067
日本語
神奈川県川崎市中原区今井上町13-2
英語
13-2 Imaikami-cho, Nakahara-ku, Kawasaki, Kanagawa, JAPAN
050-1734-4524
Ayako_Kidokoro@suntory.co.jp
日本語
その他
英語
Suntory Beverage & Food Limited
日本語
サントリー食品インターナショナル株式会社
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英語
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無し
英語
None
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自己調達/Self funding
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英語
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英語
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英語
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医療法人社団慈昂会 福住内科クリニック 倫理審査委員会
英語
Medical Corporation Jikokai Fukuzumi Internal Medicine Clinic Clinical Trial Review Committee
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北海道札幌市豊平区福住2条1丁目2番5
英語
1-2-5 Fukuzumi-2 jo, Toyohira-ku, Sapporo-shi, Hokkaido.
011-836-3531
shibata@jkkai.or.jp
いいえ/NO
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英語
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福原医院(北海道) / Fukuhara Clinic (Hokkaido)
2025 | 年 | 02 | 月 | 09 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 01 | 月 | 29 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 27 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
2025 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 02 | 月 | 07 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 05 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000065027
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000065027