UMIN試験ID | UMIN000056757 |
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受付番号 | R000064864 |
科学的試験名 | グルコサミンの摂取による便通改善効果の評価 -オープンラベルシングルアーム試験- |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/02/10 |
最終更新日 | 2025/01/22 11:22:33 |
日本語
グルコサミンの摂取による便通改善効果の評価
英語
An investigation on the effect of glucosamine intake on improving bowel movements
日本語
グルコサミンによる便通改善効果
英語
Effect of glucosamine on improving bowel movements
日本語
グルコサミンの摂取による便通改善効果の評価 -オープンラベルシングルアーム試験-
英語
An investigation on the effect of glucosamine intake on improving bowel movements -Open Label Single Arm Trial-
日本語
グルコサミンによる便通改善効果 -シングルアーム試験-
英語
Effect of glucosamine on improving bowel movements -Single Arm Trial-
日本/Japan |
日本語
成人における便秘傾向
英語
Constipation tendency in adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
グルコサミンの摂取による腸内環境改善効果を検討する。
英語
To examine the effect of glucosamine intake on improving the intestinal environment.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
便通・便性(前観察期間2週と摂取2週)
英語
Bowel movements (the previous observation period (2 weeks) and the 2 weeks-intake period after starting intake)
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
グルコサミン1日当たり1500mgの14日間の摂取
英語
Intake of glucosamine 1500mg per day for 14 days
日本語
英語
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英語
日本語
英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
59 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1)同意取得時の年齢が20歳以上59歳以下の日本人男性及び女性
2)週の排便回数が3~5回の者
英語
1) Japanese men and women aged 20 to 59 at the time of consent
2) Subjects with a bowel movement frequency of 3 to 5 times per week
日本語
1)試験結果に影響する可能性のあると思われる薬(整腸作用を有する医薬品、抗生物質等)を服用している者
2)試験結果に影響する可能性のあると思われる健康食品(乳酸菌、オリゴ糖、整腸作用等を謳うサプリメント等)または、被験品に含まれる成分のうち、主とする成分が同じ健康食品を日常的に摂取している者
3)妊娠中または妊娠している可能性のある者、および授乳中の者
4)アルコール依存症の者
5)被験品成分によりアレルギー症状を示す恐れのある者
6)他の臨床試験に参加している者
7)重篤な肝障害、腎障害、心疾患の既往歴のある者
8)肝炎の既往、現病を有する者
9)高度の貧血のある者
英語
1) Those taking medicines that may affect the test results (medicines with intestinal regulating effects, antibiotics, etc.)
2) Those who regularly consume health foods that may affect the test results (lactic acid bacteria, oligosaccharides, supplements that claim to regulate the intestines, etc.) or health foods that contain the same main ingredients as the test product
3) Pregnant or potentially pregnant women, and breastfeeding women
4) Those with alcoholism
5) Those who may have allergic reactions to the test product ingredients
6) Those participating in other clinical trials
7) Those with a history of severe liver damage, kidney damage, or heart disease
8) Those with a history of hepatitis or current illness
9) Those with severe anemia
20
日本語
名 | 知也 |
ミドルネーム | |
姓 | 新谷 |
英語
名 | Tomoya |
ミドルネーム | |
姓 | Shintani |
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公益財団法人東洋食品研究所
英語
TOYO INSTITUTE of FOOD TECHNOLOGY
日本語
研究部
英語
Research department
666-0026
日本語
兵庫県川西市南花屋敷4-23-2
英語
4-23-2 Minami-Hanayashiki, Kawanishi, Hyogo 666-0026, Japan
072-740-3300
tomoya_shintani@shokuken.or.jp
日本語
名 | 知也 |
ミドルネーム | |
姓 | 新谷 |
英語
名 | Tomoya |
ミドルネーム | |
姓 | Shintani |
日本語
東洋食品研究所
英語
TOYO INSTITUTE of FOOD TECHNOLOGY
日本語
研究部
英語
Research department
666-0026
日本語
兵庫県川西市南花屋敷4-23-2
英語
4-23-2 Minami-Hanayashiki, Kawanishi, Hyogo 666-0026, Japan
072-740-3300
tomoya_shintani@shokuken.or.jp
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その他
英語
SOUKEN Co., Ltd.
日本語
株式会社SOUKEN
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英語
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自己調達
英語
TOYO INSTITUTE of FOOD TECHNOLOGY
日本語
公益財団法人東洋食品研究所
日本語
財団/Non profit foundation
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日本
英語
Japan
日本語
英語
日本語
英語
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芝パレスクリニック治験審査委員会
英語
Shiba Palace Clinic Institutional Review Board
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〒105-0013 東京都港区浜松町1-9-10 DaiwaA浜松町ビル3階
英語
1-9-10, DaiwaA Hamamatsucho Building 3rd floor, Hamamatsucho, Minato-ku, Tokyo, Japan
03-5408-1555
jimukyoku@mail.souken-r.com
いいえ/NO
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英語
2025 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 30 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 01 | 月 | 20 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 22 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000064864
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000064864