UMIN試験ID | UMIN000056889 |
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受付番号 | R000064841 |
科学的試験名 | 食品摂取と腸内細菌叢との関連―日本人成人男女を対象とした後ろ向きコホート研究― |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/02/04 |
最終更新日 | 2025/01/28 17:08:36 |
日本語
食品の摂取と腸内細菌叢との関連についての研究
英語
Study on the Association Between Food Intake and Gut Microbiota
日本語
食品の摂取と腸内細菌叢との関連についての研究
英語
Study on the Association Between Food Intake and Gut Microbiota
日本語
食品摂取と腸内細菌叢との関連―日本人成人男女を対象とした後ろ向きコホート研究―
英語
Association Between Food Intake and Gut Microbiota: A Retrospective Cohort Study in Japanese Adult Men and Women
日本語
食品摂取と腸内細菌叢との関連―日本人成人男女を対象とした後ろ向きコホート研究―
英語
Association Between Food Intake and Gut Microbiota: A Retrospective Cohort Study in Japanese Adult Men and Women
日本/Japan |
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なし
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
特定食品の摂取と腸内細菌叢の関連を明らかにする
英語
The purpose of the study is to clarify the relationship between the consumption of the specific food and the gut microbiota.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
腸内細菌叢の変動
英語
Fluctuation in gut microbiota
日本語
排便回数、便性状
アンケート(食事、体質、生活習慣、腹部症状)
英語
frequency of bowel movements, stool characteristics, Questionnaire(diet, constitution, lifestyle habits, abdominal symptoms)
観察/Observational
日本語
英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
特定食品を週4日以上摂取している方、あるいは特定食品の摂取頻度が週1日以下の方
英語
Subjects who consume the specific food four or more days per week, or subjects whose consumption frequency of the specific food is one day or less per week.
日本語
1.消化器疾患と診断された方、これまでに消化器の手術を行ったことがある方、今後、消化器の手術が必要な方
2.生活習慣アンケートの回答から、被験者として不適当と判断された方
3.本研究への参加同意取得前1ヶ月以内に他の臨床研究に参加していた方、あるいは本研究への参加同意取得後に他の臨床研究に参加予定の方
4.その他、実施責任者が被験者として不適当と判断した方
英語
Subjects
1.who have been diagnosed with gastrointestinal diseases, have undergone gastrointestinal surgery in the past, or expected to require gastrointestinal surgery in the future.
2.who are deemed unsuitable as participants based on their answers to the lifestyle questionnaire.
3.who have participated in other clinical studies within one month prior to obtaining consent to participate in this study, or who plan to participate in other clinical studies after obtaining consent to participate in this study.
4.who are deemed unsuitable as participants by the principal investigator.
30
日本語
名 | 克弘 |
ミドルネーム | |
姓 | 柴 |
英語
名 | Katsuhiro |
ミドルネーム | |
姓 | Shiba |
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伊那食品工業株式会社
英語
Ina Food Industry Co.,Ltd.
日本語
開発本部
英語
Development Division
399-4498
日本語
長野県伊那市西春近5074
英語
5074 Nishi-haruchika, Ina City, Nagano, Japan
0265-78-1121
kshiba@kantenpp.co.jp
日本語
名 | 郁也 |
ミドルネーム | |
姓 | 白井 |
英語
名 | Ikuya |
ミドルネーム | |
姓 | Shirai |
日本語
伊那食品工業株式会社
英語
Ina Food Industry Co.,Ltd.
日本語
開発本部
英語
Development Division
399-4498
日本語
長野県伊那市西春近5074
英語
5074 Nishi-haruchika, Ina City, Nagano, Japan
0265-78-1121
shirai-ikuya@kantenpp.co.jp
日本語
その他
英語
Ina Food Industry Co.,Ltd.
日本語
伊那食品工業株式会社
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英語
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自己調達
英語
Self-funding
日本語
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
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株式会社サイキンソー
英語
Cykinso, Inc.
日本語
英語
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倫理審査委員会
英語
Institutional Review Board
日本語
東京都練馬区三原台1‐14‐26‐204
英語
1-14-26-204 Mihara-dai, Nerima-ku, Tokyo, Japan
080-7345-7947
info@okutoeru.com
いいえ/NO
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英語
日本語
英語
2025 | 年 | 02 | 月 | 04 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2024 | 年 | 11 | 月 | 29 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 16 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
本研究は、特定食品の摂取と腸内細菌叢の関連について検討する後ろ向きコホート研究である。
英語
This study is a retrospective cohort study examining the relationship between the consumption of specific foods and the gut microbiota.
2025 | 年 | 01 | 月 | 31 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000064841
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000064841