UMIN試験ID | UMIN000056725 |
---|---|
受付番号 | R000064836 |
科学的試験名 | 朝食摂取習慣化に対する時間栄養学活用施策の効果検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/01/16 |
最終更新日 | 2025/01/15 18:57:47 |
日本語
朝食摂取を習慣化するための教育的手法の効果を調べる試験
英語
Verification of the Effectiveness of Educational Methods to Promote the Habit of Eating Breakfast.
日本語
朝食摂取を習慣化するための教育的手法の効果を調べる試験
英語
Verification of the Effectiveness of Educational Methods to Promote the Habit of Eating Breakfast.
日本語
朝食摂取習慣化に対する時間栄養学活用施策の効果検討
英語
Verification of the Effectiveness of Chrononutrition-Based Interventions for Promoting the Habit of Eating Breakfast.
日本語
朝食摂取習慣化に対する時間栄養学活用施策の効果検討
英語
Verification of the Effectiveness of Chrononutrition-Based Interventions for Promoting the Habit of Eating Breakfast.
日本/Japan |
日本語
健康な成人
英語
Healthy Adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
時間栄養学を活用した施策が朝食摂取の習慣化に与える効果を確認すること。
英語
To verify the effectiveness of chrononutrition-based interventions in promoting the habit of eating breakfast.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
朝食摂取頻度
朝食でのスープ利用頻度
英語
Frequency of Eating Breakfast.
Frequency of Soup Consumption at Breakfast.
日本語
主観的な心身の状態
朝食の内容
主観的な朝食の習慣と意識
英語
Subjective mental and physical condition.
Contents of breakfast.
Subjective breakfast habits and consciousness
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
無治療対照/No treatment
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
対照群
英語
In the on-site survey, answer a questionnaire.
日本語
教育的手法群
英語
Educational methods group
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
39 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1)18~39歳である男女
2)自分で朝食を準備している方
3)朝食を食べる頻度が週数回ある方
4)朝食を食べる頻度を今より高めたいと思っている方
5)自分自身で調理している方
6)試験期間中の会場調査、追跡調査に参加し、朝食及び生活を記録することに同意いただける方
7)研究参加について十分に理解した上、本人の自由意思による文書同意が得られた方
英語
(1)Men and women between the ages of 18 and 39.
(2)Those who prepare their own breakfast.
(3)Those who eat breakfast several times a week.
(4)Those who want to eat breakfast more frequently.
(5)Those who cook for themselves.
(6)Those who agree to participate in on-site surveys and follow-up surveys during the study period and to record their breakfast and daily life.
(7)Those who fully understand the research participation and have given their own voluntary written consent.
日本語
1)夜勤(22時~翌朝5時の時間帯の就労)を行っている方
2)本人または家族が、製造業(飲料・食品)、卸売業、小売業、マスコミ業、広告業、メディア業、調査業、コンサルティング業、医療、製薬業に勤めている方
3)食品アレルギーがある方
4)食事制限をしている方
5)妊娠している方、妊娠の可能性がある方
6)即席スープ(お湯を注いで作る)やレトルトスープ(電子レンジで温める)を食べることに抵抗感や懸念がある方
7)上記以外で研究責任者が本研究の対象として不適当と認めた方
英語
(1)Those working night shifts (working between the hours of 22:00 and 5:00 the next morning)
(2)Those who work in the manufacturing industry(beverage/food),wholesale industry,retail industry,mass media industry,advertising industry,media industry,research industry, consulting industry,medical care,or pharmaceutical industry.
(3)Those who currently have some kind of food allergy.
(4)Those with dietary restrictions.
(5)Those who are pregnant or may become pregnant.
(6)Those who have resistance or concerns about eating instant soups(made by pouring hot water)or retort soups(heated in a microwave oven).
(7)Persons other than those listed above who are deemed unsuitable as subjects for this study by the research director.
120
日本語
名 | 千恵 |
ミドルネーム | |
姓 | 古田 |
英語
名 | Chie |
ミドルネーム | |
姓 | Furuta |
日本語
味の素株式会社
英語
Ajinomoto Co., Inc.
日本語
食品研究所
英語
Institute of Food Sciences and Technologies
210-8681
日本語
神奈川県川崎市川崎区鈴木町1-1
英語
1-1, Suzuki-cho, Kawasaki-ku, Kawasaki-shi, Kanagawa
080-1038-6962
chie.furuta.cj3@asv.ajinomoto.com
日本語
名 | 岳郎 |
ミドルネーム | |
姓 | 池田 |
英語
名 | Gakuro |
ミドルネーム | |
姓 | Ikeda |
日本語
味の素株式会社
英語
Ajinomoto Co., Inc.
日本語
食品研究所
英語
Institute of Food Sciences and Technologies
210-8681
日本語
神奈川県川崎市川崎区鈴木町1-1
英語
1-1, Suzuki-cho, Kawasaki-ku, Kawasaki-shi, Kanagawa
080-7738-2916
gakuro.ikeda.y3u@asv.ajinomoto.com
日本語
その他
英語
Cross Marketing Inc.
日本語
株式会社 クロス・マーケティング
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Ajinomoto Co., Inc.
日本語
味の素株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
味の素株式会社 人を対象とする研究倫理審査委員会
英語
AJINOMOTO INSTITUTIONAL REVIEW BOARD
日本語
東京都中央区京橋1丁目15番1号
英語
15-1, Kyobashi 1-chome, Chuo-ku, Tokyo, Japan
03-5250-8111
ajinomoto_irb@asv.ajinomoto.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2025 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2025 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 17 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000064836
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000064836