UMIN試験ID | UMIN000056705 |
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受付番号 | R000064786 |
科学的試験名 | Q10製剤のヒト吸収性比較試験 -2(絶食時) |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/01/14 |
最終更新日 | 2025/01/10 11:09:00 |
日本語
Q10製剤のヒト吸収性比較試験 -2(絶食時)
英語
Comparative study of human absorption of Q10 formulation -2 (fasting condition)
日本語
Q10製剤のヒト吸収性比較試験 -2(絶食時)
英語
Comparative study of human absorption of Q10 formulation -2 (fasting condition)
日本語
Q10製剤のヒト吸収性比較試験 -2(絶食時)
英語
Comparative study of human absorption of Q10 formulation -2 (fasting condition)
日本語
Q10製剤のヒト吸収性比較試験 -2(絶食時)
英語
Comparative study of human absorption of Q10 formulation -2 (fasting condition)
日本/Japan |
日本語
なし
英語
None
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ヒトにおいて、2種のQ10製剤の絶食時の吸収性を比較する
英語
To compare the absorbability of two Q10 formulations in humans in fasting condition.
生物学的・臨床的同等性/Bio-equivalence
日本語
英語
日本語
血漿中の総CoQ10濃度に関する評価
英語
Evaluation of total CoQ10 concentration in plasma
日本語
血漿中の還元型CoQ10濃度、酸化型CoQ10濃度、還元型/総CoQ10比率に関する評価
英語
Evaluation of reduced CoQ10 concentration, oxidized CoQ10 concentration, and reduced/total CoQ10 ratio in plasma
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品Aの単回摂取、ウォッシュアウト期間、試験食品Bの単回摂取
英語
Single intake of test food A , Washout , Single intake of test food B
日本語
試験食品Bの単回摂取、ウォッシュアウト期間、試験食品Aの単回摂取
英語
Single intake of test food B , Washout , Single intake of test food A
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
1) 試験参加同意取得時の年齢が20歳以上39歳以下の健常男性
2) スクリーニング時のBMIが18.5 kg/m2以上25.0 kg/m2未満の者
3) 来院予定日に指定の医療機関に来院及び宿泊できる者
4) 本試験の目的、及び内容について十分に理解した上で、書面により同意を得た者
英語
1) Healthy males aged of 20-39 years.
2) Subjects whose BMI18.5 kg/m2 <= and <25.0 kg/m2.
3) Subjects who can visit the clinic on the scheduled visit date
4) Subjects who agreed in writing with sufficient understanding of the purpose and contents of this study
日本語
1) 収縮期血圧が90 mmHg未満の者
2) 試験開始4週間前から試験開始前までに、成分献血あるいは全血として200 mL以上採血を行った者
3) 試験開始12 週間前から試験開始前までに全血400 mL以上採血を行った者
4) 試験開始12か月前の月から試験開始までの採血量に試験の予定総採血量を加えると1,200mLを超える者
5) 他の臨床試験に参加中、あるいは参加した臨床試験終了後4週間以内の者、あるいは当試験期間中に他の試験に参加を予定している者
6) 以下の各号のいずれかに当てはまる者
a) 心臓、肝臓、腎臓に疾患を有する者(他の疾病の合併症である場合も含む)
b) 循環器系疾患の既往歴のある者
c) 糖尿病を発症している者
d) 試験食品に対してアレルギーを有する者
e) 感染症検査で陽性、あるいは陽性が疑われる者
7) 試験参加同意取得時点で何らかの治療を受けている者
8) 胃切除、胃腸縫合術、腸管切除などの胃腸管部位に大きな手術歴のある者
9) 食物アレルギーを有する者
10) 過去に採血によって気分不良や体調悪化を経験したことのある者
11) 末梢静脈からの採血が困難な者
12) アルコール多飲者(純アルコール量に換算して平均40g相当量/日以上)
13) 喫煙者または禁煙6か月未満の者
14) 食生活が極度に不規則な者
15)交代制勤務者または深夜勤務者
16) 試験食品摂取1週間以内に医薬品を使用した者
17) 試験に影響を及ぼす可能性のある医薬品、特定保健用食品、機能性表示食品、健康食品などを常用(毎日摂取)している者、または1か月以内に摂取したもの
18) その他、試験責任医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
1) Subjects who have systolic blood pressure <90 mmHg
2) Subjects who donated their blood components and/or whole blood 200mL within the past 4 weeks
3) Subjects who donated their whole blood 400mL within the past 12 weeks
4) Subjects being collected in total of their blood 1,200mL within the past 12 months and in this research
5) Subjects who participated in other clinical studies in the past 4 weeks or who are scheduled to participate in another study during the study period
6) Subjects who meet any of the following:
a) suffering from heart, liver, or kidney disease (including complications of other diseases)
b) having a history of cardiovascular disease
c) diabetes
d) allergic to the test food
e) Subjects with a positive or suspected positive test for infectious diseases
7) Subjects who are under treatment at the time of obtaining consent to participate in the study
8) Subjects who have history of surgery on gastrointestinal part such as gastrectomy, gastrointestinal suture and intestinal resection
9) Subjects who have some kind of food allergy
10) Subjects who have experienced sickness due to blood collection
11) Subjects who have difficulty drawing blood from the peripheral vein
12) Heavy drinker (over 40g alcohol/day)
13) Subjects who quit smoking for less than 6 months or smokers
14) Subjects whose eating habits are extremely irregular
15) Subjects who are shift workers and night workers
16) Subjects who have used medicines within 1 week of ingestion of the test food
17) Subjects who use oral medication or supplements which may affect this study or ingested within 1 month
18) Subjects judged as unsuitable for this study by the principal investigator
6
日本語
名 | 英幸 |
ミドルネーム | |
姓 | 守川 |
英語
名 | Hideyuki |
ミドルネーム | |
姓 | Morikawa |
日本語
株式会社カネカ
英語
KANEKA CORPORATION
日本語
Pharma & Supplemental Nutrition SV Supplement Strategic Unit
英語
Pharma & Supplemental Nutrition SV Supplement Strategic Unit
107-6028
日本語
東京都港区赤坂1-12-32
英語
1-12-32, Akasaka, Minato-ku, Tokyo, Japan
050-3133-7673
Hideyuki.Morikawa@kaneka.co.jp
日本語
名 | 加奈子 |
ミドルネーム | |
姓 | 村瀨 |
英語
名 | Kanako |
ミドルネーム | |
姓 | Murase |
日本語
株式会社トランスジェニック
英語
TRANSGENIC INC.
日本語
臨床研究部
英語
Clinical Research Dept.
061-1405
日本語
北海道恵庭市戸磯452-1
英語
452-1 Toiso, Eniwa, Hokkaido, Japan
0123-34-0412
kanako.murase@transgenic.co.jp
日本語
その他
英語
KANEKA CORPORATION
日本語
株式会社カネカ
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
KANEKA CORPORATION
日本語
株式会社カネカ
日本語
営利企業/Profit organization
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
医療法人社団 慈昂会 福住内科クリニック 倫理審査委員会
英語
Medical Corporation Jikokai Fukuzumi Internal Medicine Clinic Clinical Trial Review Committee
日本語
北海道札幌市豊平区福住2条1丁目2-5
英語
1-2-5 Fukuzumi-2jo, Toyohira-ku, Sapporo, Hokkaido, Japan
011-836-3531
shibata@jkkai.or.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2025 | 年 | 01 | 月 | 14 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 12 | 月 | 03 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 16 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 15 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 22 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 01 | 月 | 14 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000064786
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000064786