UMIN試験ID | UMIN000056653 |
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受付番号 | R000064746 |
科学的試験名 | 緑茶飲料に関する嗜好性の解析 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/01/08 |
最終更新日 | 2025/01/14 17:36:46 |
日本語
緑茶飲料に関する嗜好性の解析
英語
Analysis of preference for green tea beverages
日本語
緑茶飲料に関する嗜好性の解析
英語
Analysis of preference for green tea beverages
日本語
緑茶飲料に関する嗜好性の解析
英語
Analysis of preference for green tea beverages
日本語
緑茶飲料に関する嗜好性の解析
英語
Analysis of preference for green tea beverages
日本/Japan |
日本語
なし
英語
No
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
市販の緑茶飲料の特徴と被験者の官能評価結果との関係性を検証する。
英語
This study examines the relationship between the characteristics of commercial green tea beverages and the subjects' sensory evaluation results.
その他/Others
日本語
緑茶飲料に関する嗜好性の解析を目的とした試験
英語
This study aimed at analyzing preference for green tea beverages.
日本語
二乗平均平方根誤差
英語
RMSE(Root Mean Squared Error)
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
試験参加者がブラインド化されている単盲検/Single blind -participants are blinded
無治療対照/No treatment
5
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
試験食品5種(A,B,C,D,E)を試験当日に摂取する。初めに試験食品Aを摂取する。
(試験食品ごとの官能評価および試験食品摂取前にアンケートに回答する。)
ウォッシュアウト(6日後)
試験食品7種を試験当日に摂取する
(試験食品ごとに官能評価及び全試験食品摂取後にアンケートに回答する。)
英語
Take 5 types (A,B,C,D,E) of test foods on the day of the test. Initially, test food A is ingested.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire prior to consumption of the test food.)
Wash out (6 days later)
Take 7 types of test foods on the day of the test.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire after consumption of all test foods.)
日本語
試験食品5種(A,B,C,D,E)を試験当日に摂取する。初めに試験食品Bを摂取する。
(試験食品ごとの官能評価および試験食品摂取前にアンケートに回答する。)
ウォッシュアウト(6日後)
試験食品7種を試験当日に摂取する
(試験食品ごとに官能評価及び全試験食品摂取後にアンケートに回答する。)
英語
Take 5 types (A,B,C,D,E) of test foods on the day of the test. Initially, test food B is ingested.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire prior to consumption of the test food.)
Wash out (6 days later)
Take 7 types of test foods on the day of the test.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire after consumption of all test foods.)
日本語
試験食品5種(A,B,C,D,E)を試験当日に摂取する。初めに試験食品Cを摂取する。
(試験食品ごとの官能評価および試験食品摂取前にアンケートに回答する。)
ウォッシュアウト(6日後)
試験食品7種を試験当日に摂取する
(試験食品ごとに官能評価及び全試験食品摂取後にアンケートに回答する。)
英語
Take 5 types (A,B,C,D,E) of test foods on the day of the test. Initially, test food C is ingested.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire prior to consumption of the test food.)
Wash out (6 days later)
Take 7 types of test foods on the day of the test.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire after consumption of all test foods.)
日本語
試験食品5種(A,B,C,D,E)を試験当日に摂取する。初めに試験食品Dを摂取する。
(試験食品ごとの官能評価および試験食品摂取前にアンケートに回答する。)
ウォッシュアウト(6日後)
試験食品7種を試験当日に摂取する
(試験食品ごとに官能評価及び全試験食品摂取後にアンケートに回答する。)
英語
Take 5 types (A,B,C,D,E) of test foods on the day of the test. Initially, test food D is ingested.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire prior to consumption of the test food.)
Wash out (6 days later)
Take 7 types of test foods on the day of the test.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire after consumption of all test foods.)
日本語
試験食品5種(A,B,C,D,E)を試験当日に摂取する。初めに試験食品Eを摂取する。
(試験食品ごとの官能評価および試験食品摂取前にアンケートに回答する。)
ウォッシュアウト(6日後)
試験食品7種を試験当日に摂取する
(試験食品ごとに官能評価及び全試験食品摂取後にアンケートに回答する。)
英語
Take 5 types (A,B,C,D,E) of test foods on the day of the test. Initially, test food E is ingested.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire prior to consumption of the test food.)
Wash out (6 days later)
Take 7 types of test foods on the day of the test.
(Sensory evaluation of each test food and completion of a questionnaire after consumption of all test foods.)
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20 | 歳/years-old | 以上/<= |
49 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 同意取得時の年齢が20歳以上49歳以下の健常な日本人の男女
2. 市販緑茶飲料の飲用者(週1回以上の頻度で市販緑茶飲料を自購入・飲用する者)
3. 市販緑茶飲料を70分以内に70 ml×7品全量を摂取可能で、市販の緑茶飲料が嫌いでない者
4. 事前に当該試験の説明を受け、その内容が理解でき、その趣旨に賛同し、本人による文書同意が得られる者
英語
1. Healthy Japanese men and women aged 20 to 49 at the time of obtaining consent
2. Consumers of commercially available green tea beverages (those who purchase and consume commercially available green tea beverages at least once a week)
3. Individuals who can consume a total of 70 ml * 7 samples of commercially available green tea beverages within 70 minutes and do not dislike commercially available green tea beverages
4. Individuals who have received an explanation of the study in advance, can understand its content, agree with its purpose, and can provide written consent themselves
日本語
1. 味嗅覚に異常がある者
2. 市販の緑茶飲料で体調不良になったことがある者
3. 緑茶に含まれる成分による健康被害発生の可能性がある者
4. 慢性疾患を有し、事前試験期間および本試験期間に投薬が必要な疾患がある者、投薬治療を必要とした重篤な疾患既往歴(糖尿病、肝疾患 (肝炎)、腎疾患、心疾患などの重篤な疾患、甲状腺 疾患、副腎疾患、その他代謝性疾患等)のある者
5. 消化吸収に影響を与える消化器疾患の既往歴を有する者、または消化器の手術歴がある者
6. 精神状態に影響を及ぼす可能性のある医薬品を常用している者
7. 薬物依存・アルコール依存の既往歴あるいは現病歴がある者
8. 精神疾患・てんかんの既往歴のある者
9. 医薬品および食物にアレルギーがある者"
英語
1. Individuals with abnormalities in taste or smell
2. Individuals who have experienced health issues from commercially available green tea beverages
3. Individuals who may experience health problems due to ingredients contained in green tea.
4. Individuals with chronic diseases requiring medication during the pre-trial and main trial periods, or with a history of severe diseases requiring medication (such as diabetes, liver disease [hepatitis], kidney disease, heart disease, thyroid disease, adrenal disease, or other metabolic disorders)
5. Individuals with a history of gastrointestinal diseases affecting digestion and absorption, or with a history of gastrointestinal surgery
6. Individuals regularly taking medications that may affect mental state
7. Individuals with a history or current condition of drug or alcohol dependence
8. Individuals with a history of mental illness or epilepsy
9. Individuals with allergies to medications or foods
320
日本語
名 | 貴章 |
ミドルネーム | |
姓 | 稲葉 |
英語
名 | Takaaki |
ミドルネーム | |
姓 | Inaba |
日本語
キリンホールディングス株式会社
英語
Kirin Holdings Company, Limited
日本語
R&D本部飲料未来研究所
英語
Research & Development division, Institute for Future Beverages
230-8628
日本語
神奈川県横浜市鶴見区生麦1-17-1
英語
1-17-1, Namamugi, Tsurumi, Yokohama, Kanagawa, Japan
080-2201-1812
Takaaki_Inaba@kirin.co.jp
日本語
名 | 優人 |
ミドルネーム | |
姓 | 藤原 |
英語
名 | Yuto |
ミドルネーム | |
姓 | Fujiwara |
日本語
キリンホールディングス株式会社
英語
Kirin Holdings Company, Limited
日本語
R&D本部飲料未来研究所
英語
Research & Development division, Institute for Future Beverages
230-8628
日本語
神奈川県横浜市鶴見区生麦1-17-1
英語
1-17-1, Namamugi, Tsurumi, Yokohama, Kanagawa, Japan
070-4004-0445
Yuto_Fujiwara@kirin.co.jp
日本語
その他
英語
Kirin Holdings Company, Limited
日本語
キリンホールディングス株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Kirin Holdings Company, Limited
日本語
キリンホールディングス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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日本語
英語
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英語
日本語
キリンホールディングス株式会社 ヒト試験倫理審査委員会
英語
Research Ethical Review Committee of Kirin Holdings Company, Ltd.
日本語
東京都中野区中野4-10-2中野セントラルパークサウス
英語
Nakano Central Park South, 4-10-2, Nakano, Nakano-ku, Tokyo, Japan
03-6837-4128
02976_Ni@kirin.co.jp
いいえ/NO
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英語
日本インフォメーション株式会社(東京都)
2025 | 年 | 01 | 月 | 08 | 日 |
未公表/Unpublished
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一般募集中/Open public recruiting
2024 | 年 | 12 | 月 | 12 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 12 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 08 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 09 | 日 |
日本語
英語
2025 | 年 | 01 | 月 | 07 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 14 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000064746
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000064746