UMIN試験ID | UMIN000056549 |
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受付番号 | R000064621 |
科学的試験名 | 焼成菓子の血糖上昇測定試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2025/01/13 |
最終更新日 | 2024/12/24 11:21:26 |
日本語
焼成菓子の血糖上昇測定試験
英語
A test to assess blood glucose responses after intake of baked goods.
日本語
焼成菓子の血糖上昇測定試験
英語
A test to assess blood glucose responses after intake of baked goods.
日本語
焼成菓子の血糖上昇測定試験
英語
A test to assess blood glucose responses after intake of baked goods.
日本語
焼成菓子の血糖上昇測定試験
英語
A test to assess blood glucose responses after intake of baked goods.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy human
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
検査食品のグリセミック指数(GI値)を測定する。
英語
To evaluate the glycemic index (GI) of the test foods.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
グリセミックインデックス(GI)値
英語
Glycemic Index (GI)
日本語
血糖上昇曲線下面積
英語
Incremental area under the blood glucose response curve (IAUCg)
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
基準食を9分で摂取する→ウォッシュアウト→基準食を9分で摂取する→ウォッシュアウト→検査食Dを9分間で摂取する→ウォッシュアウト→検査食Eを9分で摂取する
英語
Take the references food in 9 minutes.
<Washout>
Take the references food in 9 minutes.
<Washout>
Take the test food D in 9 minutes.
<Washout>
Take the test food E in 9 minutes.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
50 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.空腹時血糖値が70-110mg/dL以内の者
2.事前検査の検査結果にて試験責任医師が安全に試験に参加可能と判断した者
英語
1.Fasting plasma glucose level 70 - 110 mg/dL.
2.Individual having screening test result and questionnaire result judged to be appropriate for this study by investigator.
日本語
1.糖尿病により治療、投薬を受けていない者
2.ボディマス指数(BMI)が30以上の者
3.過去1年間の検査で耐糖能異常がある者
4.降圧剤などの薬剤を服用している者
5.重篤な脳血管疾患、心疾患、腎疾患、消化器疾患、届出が必要な感染症に罹患している者
6.胃切除、胃腸縫合術、腸管切除など消化器系に大きな手術歴のある者
7.妊娠中または妊娠している可能性のある女性、および授乳中の女性
8.他の臨床試験に現在参加しているか、あるいは1ヶ月以内に参加していた者
9.その他、試験責任医師が不適格であると判断した者
英語
1.Diabetes mellitus under medical treatment.
2.Individual with a BMI of 30 or higher.
3.Individual with abnormal glucose tolerance in the past year`s testing.
4.Individual taking antipertensive drugs, etc.
5. Individual having sevre diseases (e.g.liver, kidney, heart, blood diseases, and infections requiring the notification)
6.Individual received gastrectomy, enterectomy, and gastro-intestinal diseases, judged to be inappropriate for this study.
7.Pregnant, women having the possibility, and lactating women.
8.Participants in order clinical trial.
9.Individual rejected participating in this study by chief investigator.
16
日本語
名 | 賢一 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺 |
英語
名 | Kenichi |
ミドルネーム | |
姓 | Watanabe |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
顧問
英語
Advisor
956-0841
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima,Akiha-ku, Niigata City, Niigata, Japan
0250-25-1196
wataken@med.niigata-u.ac.jp
日本語
名 | 博 |
ミドルネーム | |
姓 | 後藤 |
英語
名 | Hiroshi |
ミドルネーム | |
姓 | Goto |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio Research Park, Inc
日本語
事業推進部
英語
Business Promotion Department
950-0841
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima,Akiha-ku, Niigata City, Niigata, Japan
0250-25-1196
goto@nbrp.co.jp
日本語
その他
英語
Niigata Bio Research Park, Inc
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
日本語
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英語
日本語
その他
英語
Bourbon Corporation
日本語
株式会社ブルボン
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
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NBRC研究倫理審査委員会
英語
NBRC Research Ethics Review Committee
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316-2
英語
316-2 Higashijima,Akiha-ku, Niigata City, Niigata, Japan
0250-25-1196
nbrp-food-navi@nbrp.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2025 | 年 | 01 | 月 | 13 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 11 | 月 | 12 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 13 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 02 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 12 | 月 | 24 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 24 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000064621
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000064621