UMIN試験ID | UMIN000056276 |
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受付番号 | R000064255 |
科学的試験名 | 研究対象食品の過剰量摂取による安全性の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/11/27 |
最終更新日 | 2024/11/22 13:32:42 |
日本語
研究対象食品の過剰量摂取による安全性の検討
英語
Safety evaluation of an excessive consumption of test food
日本語
研究対象食品の過剰量摂取による安全性の検討
英語
Safety evaluation of an excessive consumption of test food
日本語
研究対象食品の過剰量摂取による安全性の検討
英語
Safety evaluation of an excessive consumption of test food
日本語
研究対象食品の過剰量摂取による安全性の検討
英語
Safety evaluation of an excessive consumption of test food
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
研究対象食品を過剰摂取した際の安全性を評価する。
英語
To evaluate the safety of excessive consumption of test food.
安全性/Safety
日本語
英語
日本語
有害事象および研究対象食品の摂取との関連が認められる有害事象の発生件数、発生例数、発生頻度、医師による問診、体重/BMI、血圧/脈拍、血液学的検査、血液生化学的検査、尿検査、ピッツバーグ睡眠質問票
英語
Number of adverse events, number of cases, and frequency of adverse events related to the intake of the study foods, medical interview, weight/body mass index, blood pressure/pulsation, hematologic test, blood biochemistry test, urine analysis and Pittsburgh Sleep Quality Index
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
1日摂取目安量の5倍量の関与成分を含む被験食品Aを4週間摂取
英語
Ingestion of Test food A containing 5 folds dose of recommended daily intake of the functional substance, for 4 weeks.
日本語
1日摂取目安量の5倍量の関与成分を含む被験食品Bを4週間摂取
英語
Ingestion of Test food B containing 5 folds dose of recommended daily intake of the functional substance, for 4 weeks.
日本語
対照食品を4週間継続摂取
英語
Ingestion of control food for 4 weeks.
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日本語
英語
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英語
日本語
英語
50 | 歳/years-old | 以上/<= |
75 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.同意取得時の年齢が50歳以上、75歳未満の男女
2.本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
英語
1. Males and females from 50 to under 75 years of age.
2. Subjects who can make self-judgment and are voluntarily giving written informed consent.
日本語
1. 脳疾患、悪性腫瘍、免疫疾患、腎疾患、肝障害、心血管障害、呼吸障害、内分泌障害、その他代謝障害等の重篤な疾患の既往歴あるいは現病歴がある者
2. 薬物依存、アルコール依存の既往歴あるいは現病歴がある者
3. 消化吸収に影響を与える消化器疾患、および消化器の手術歴がある者(虫垂炎を除く)
4. 医師により、認知症と診断されている者
5. スクリーニング検査の臨床検査値から研究対象者として不適当と判断された者
6. 食物アレルギーを有すると申告のあった者
7. チーズを毎日摂取することができない者
8. 妊娠している者、研究期間中に妊娠の意思がある者、授乳中の者
9. スクリーニング検査日からさかのぼって1ヶ月以内に200 mLまたは3ヶ月以内に400 mLを超える採血・献血をした者
10. カマンベールチーズを摂取する習慣がある者(1日2ピース以上を週5日以上)
11. アルコール多飲用者(純アルコール量41 g/日以上摂取している日が週4日以上ある者)
12. 夜間勤務やシフト勤務等により生活リズムが不規則な者
13. 食事・睡眠等の生活習慣が極度に不規則な者
14. 冷蔵便の受け取りができない者
15. 同意取得前3ヶ月以内に他の食品の摂取や医薬品を使用する研究、化粧品および医薬品などを塗布する研究に参加した者、参加の意思がある者
16. その他、研究責任医師が研究対象者として不適当と判断した者
英語
1. Subjects who have a history or current illness of serious diseases such as brain disease, malignant tumor, immune disease, kidney disease, liver disorder, cardiovascular disorder, respiratory disorder, endocrine disorder, or other metabolic disorders.
2. Subjects who have a history of drug dependence or alcohol dependence or have a current medical history.
3. Subjects who have a history of gastrointestinal disease or gastrointestinal surgery that affects digestion and absorption. (excluding appendicitis)
4. Subjects who have been diagnosed with dementia by a doctor.
5. Subjects who are judged to be inappropriate as research subjects according to blood tests in screening tests.
6. Subjects who has food allergy.
7. Subjects who cannot consume cheese every day.
8. Subjects who are pregnant or breast-feeding, or have the will of pregnancy during the study period.
9. Subjects who has participated in blood collection or donation of more than 200 mL within 1 month or more than 400 mL within 3 months prior to the date of obtaining consent.
10. Subjects who have a habit of consuming Camembert cheese (2 pieces a day, 5 days a week or more).
11. Subjects who consistently drink more than the recommended amount of alcohol (average net alcohol intake of over 40 g/day, 4 days a week or more).
12. Subjects who have irregular lifestyles due to night shifts or shift work.
13. Subjects with extremely irregular lifestyle habits in terms of eating and sleeping.
14. Subjects who cannot receive refrigerated deliveries.
15. Subjects who are participating in other clinical studies that require taking foods, pharmaceuticals, or using cosmetics now, or are willing to participate within 3 months prior to the date of obtaining consent.
16. Subjects who are judged unsuitable for the study by the investigator for other reasons.
60
日本語
名 | 義孝 |
ミドルネーム | |
姓 | 岩間 |
英語
名 | Yoshitaka |
ミドルネーム | |
姓 | Iwama |
日本語
日本橋循環器科クリニック
英語
Nihonbashi Cardiology Clinic
日本語
院長
英語
Director
103-0001
日本語
東京都中央区日本橋小伝馬町13番4号 共同ビル201号
英語
Kyodo Bldg. #201, 13 - 4 Nihonbashi Kodenmacho, Chuo-ku, Tokyo
03-5641-4133
yiwama@well-sleep.jp
日本語
名 | 英二 |
ミドルネーム | |
姓 | 由川 |
英語
名 | Eiji |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshikawa |
日本語
株式会社ケイ・エス・オー
英語
KSO Corporation
日本語
営業部
英語
Sales department
105-0023
日本語
東京都港区芝浦1-9-7 芝浦おもだかビル7階
英語
1-9-7 Shibaura, Minato-ku, Tokyo
03-3452-7733
yoshikawa@kso.co.jp
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
日本橋循環器科クリニック試験審査委員会
英語
Ethical Committee of Nihonbashi Cardiology Clinic
日本語
東京都中央区日本橋小伝馬町13番4号 共同ビル201号
英語
Kyodo Bldg. #201, 13 - 4 Nihonbashi Kodenmacho, Chuo-ku, Tokyo
03-5641-4133
niho-jimucho@well-sleep.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
日本橋循環器科クリニック(東京都)
2024 | 年 | 11 | 月 | 27 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 10 | 月 | 16 | 日 |
2024 | 年 | 10 | 月 | 16 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 24 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 16 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 11 | 月 | 26 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 22 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000064255
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000064255
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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登録日時 | ファイル名 |