UMIN試験ID | UMIN000056103 |
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受付番号 | R000064104 |
科学的試験名 | 食品摂取による尿中バイオマーカーの探索研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/11/08 |
最終更新日 | 2024/11/08 15:45:20 |
日本語
食品摂取による尿中バイオマーカーの探索研究
英語
Exploratory study on the urinary biomarkers of food intake
日本語
食品摂取による尿中バイオマーカーの探索研究
英語
Exploratory study on the urinary biomarkers of food intake
日本語
食品摂取による尿中バイオマーカーの探索研究
英語
Exploratory study on the urinary biomarkers of food intake
日本語
食品摂取による尿中バイオマーカーの探索研究
英語
Exploratory study on the urinary biomarkers of food intake
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
お酢を4週間摂取するお酢摂取群と、納豆を1週間摂取する納豆摂取群と、黄えんどう豆を1週間摂取する黄えんどう豆摂取群それぞれの、摂取前後の尿中バイオマーカーについて網羅的な解析評価をする
英語
A comprehensive analysis and evaluation of urinary biomarkers before and after intake for a vinegar intake group taking vinegar for 4 weeks, a natto intake group taking natto for 1 week, and a yellow pea intake group taking yellow peas for 1 week
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
試験食品非摂取期間後と摂取期間後の尿中バイオマーカー
英語
Urinary Biomarkers after the non-intake period and after the intake period of the test food
日本語
試験食品非摂取期間中と摂取期間中の食事調査
英語
Dietary assessment during the non-intake period and during the intake period of the test food
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
非ランダム化/Non-randomized
介入実施者・測定者がブラインド化されている単盲検/Single blind -investigator(s) and assessor(s) are blinded
実薬・標準治療対照/Active
3
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
2日間の非摂取期間後、お酢 1日100ml、2本を毎日4週間摂取
英語
After 2 days of not taking vinegar, intake 100ml (twice a day) of vinegar for 4 weeks
日本語
2週間の非摂取期間後、納豆1日1パックを毎日1週間摂取
英語
After 2 weeks of not taking natto, intake 45g (once a day) of natto for 1 weeks
日本語
2週間の非摂取期間後、黄えんどう豆1日80gを毎日1週間摂取
英語
After 2 weeks of not taking yellow peas, intake 80g (once a day) of yellow peas for 1 weeks
日本語
英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1.本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、参加に同意した方
2.同意取得時の年齢が20歳以上65歳未満の成人
3.お酢、納豆、黄えんどう豆の食習慣が無い方
4.お酢、納豆、黄えんどう豆を食することが可能な方
英語
1.Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate
2.Adults who are 20 years old or more and under 65 years old
3.Persons who do not tend to take vinegar, natto or yellow peas
4.Persons who can eat vinegar, natto or yellow peas
日本語
1.慢性疾患を有し薬物治療を受けている方、重篤な疾患既往歴がある方
2.試験食品にアレルギー等を有する方
3.試験食品を普段から摂取している方
4.医薬品、特定保健食品、健康食品などを常用している方
5.試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した者、あるいは本試験同意後に他の試験に参加する予定のある方
6.試験統括医師が試験参加者として不適当と判断した方
7.授乳中の方、妊娠している方、試験期間中に妊娠の予定、希望がある方
英語
1.Persons who have chronic illness, receiving medication, have a serious disease history
2.Persons who are allergic to the test food
3.Persons who usually take the test food
4.Persons who usually take medicine, specified health food, healthy food and supplements
5.Persons who have participated in other tests within the first month before the start of the test, or those who intend to participate in another exam after consenting to this exam
6.Persons who were judged as inappropriate for study participants by the principal investigator
7.Persons who are pregnant, planning or hoping to be pregnant during the study period, breastfeeding
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日本語
名 | 大仁 |
ミドルネーム | |
姓 | 石川 |
英語
名 | Hirohito |
ミドルネーム | |
姓 | Ishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
臨床研究事業部
英語
Clinical Research Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋五丁目27番1号 パークプレイス5階
英語
Park Place Bld. 5F, 5-27-1, Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
ishikawa@hc-sys.jp
日本語
名 | 功征 |
ミドルネーム | |
姓 | 西川 |
英語
名 | Kousei |
ミドルネーム | |
姓 | Nishikawa |
日本語
株式会社ヘルスケアシステムズ
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
臨床研究事業部
英語
Clinical Research Department
105-0004
日本語
東京都港区新橋五丁目27番1号 パークプレイス5階
英語
Park Place Bld. 5F, 5-27-1, Shinbashi, Minato-ku, Tokyo, JAPAN
03-6809-2722
nishikawa@hc-sys.jp
日本語
その他
英語
Healthcare Systems Co., Ltd.
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株式会社ヘルスケアシステムズ
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英語
日本語
その他
英語
Mizkan Holdings co.,ltd.
日本語
株式会社Mizkan Holdings
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
ヘルスケアシステムズ倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of Healthcare Systems Co., Ltd.
日本語
愛知県名古屋市昭和区白金1-14-18
英語
1-14-18, Shirakane, Showa-ku, Nagoya, Aichi, JAPAN
03-6809-2722
soumu@hc-sys.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 11 | 月 | 08 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 11 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 08 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 11 | 月 | 08 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 08 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000064104
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000064104