UMIN試験ID | UMIN000055588 |
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受付番号 | R000063464 |
科学的試験名 | 運動時の栄養状態、代謝動態および生理機能に関する基礎的研究(身体活動量増大に伴う筋肉の合成と損傷に関する非観血的な評価に関する基礎的研究(Ⅱ)) |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/09/24 |
最終更新日 | 2024/09/18 17:57:36 |
日本語
運動時の栄養状態、代謝動態および生理機能に関する基礎的研究(筋肉の合成と損傷に関する基礎的研究(Ⅱ))
英語
Basic research on nutritional status, metabolism and physiological functions during exercise (Basic research on muscle synthesis and damage (2))
日本語
筋肉の合成と損傷に関する基礎的研究(Ⅱ)
英語
Basic research on muscle synthesis and damage (2)
日本語
運動時の栄養状態、代謝動態および生理機能に関する基礎的研究(身体活動量増大に伴う筋肉の合成と損傷に関する非観血的な評価に関する基礎的研究(Ⅱ))
英語
Basic research on nutritional status, metabolism and physiological functions during exercise (Basic research on non-invasive evaluation of muscle synthesis and damage associated with increased physical activity (2))
日本語
身体活動量増大に伴う筋肉の合成と損傷に関する非観血的な評価に関する基礎的研究(Ⅱ)
英語
Basic research on non-invasive evaluation of muscle synthesis and damage associated with increased physical activity (2)
日本/Japan |
日本語
健常人(成人)
英語
Healthy Person (Adult)
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
インスリン様成長因子(IGF-1)、ヒトタイチンNフラグメントの尿中レベルを分析することによって、「身体活動量増大に伴う筋肉の合成と損傷に関する非観血的な評価」のための基礎的資料を得る。
英語
To obtain basic data for "non-invasive evaluation of muscle synthesis and damage associated with increased physical activity" by measuring the urinary levels of insulin-like growth factor 1 (IGF-1) and human titin N fragment
その他/Others
日本語
運動に伴うIGF-1、ヒトタイチンNフラグメントの尿中レベルの変動の程度を調べる。
英語
To examine the degree of change in urinary levels of IGF-1 and human titin N fragment associated with exercise
探索的/Exploratory
説明的/Explanatory
該当せず/Not applicable
日本語
尿中排泄量:IGF-1、ヒトタイチンNフラグメント
(非運動日の早朝と夕方、運動日の早朝と夕方)
英語
Urinary excretion: IGF-1, human titin N fragment
(Early morning and evening on non-exercise day, early morning and evening on exercise day)
日本語
尿中排泄量:クレアチニン、尿素窒素、カテコールアミン、C-ペプチド
(非運動日の早朝と夕方、運動日の早朝と夕方)
英語
Urinary excretion: creatinine, urea nitrogen, catecholamine, C-peptide immunoreactivity
(Early morning and evening on non-exercise day, early morning and evening on exercise day)
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
1.スケジュール
前日:18:00夕食
第1日(非運動日):6:00~8:00採尿、8:00朝食、12:00昼食、16:00~18:00採尿、18:00夕食
第2日(運動日):6:00~8:00採尿、8:00朝食、10:00~運動、12:00昼食、16:00~18:00採尿、18:00夕食
翌日 6:00~8:00採尿
2.実験食
エネルギー量は2,000~2,400kcal/日(体重50~60kg前後の場合)、各々の栄養素量は「日本人の食事摂取基準」の推奨量または目安量に準じる内容とする。
3.運動負荷
運動の様式は自転車エルゴメーター、運動の量はエネルギー摂取量の20%相当量(400~480kcal(体重50~60kg前後の場合))、運動の強度は最大酸素摂取量の60~70%レベルとする。
英語
1. Schedule
The day before: Dinner at 18:00
Day 1 (non-exercise day): Urine collection from 6:00 to 8:00, breakfast at 8:00, lunch at 12:00, urine collection from 16:00 to 18:00, dinner at 18:00
Day 2 (exercise day): Urine collection from 6:00 to 8:00, breakfast at 8:00, exercise from 10:00, lunch at 12:00, urine collection from 16:00 to 18:00, dinner at 18:00
Next day: Urine collection from 6:00 to 8:00
2. Experimental diet
Energy intake is 2,000 to 2,400 kcal/day (for subjects weighing around 50 to 60 kg), and the amount of each nutrient is to meet the recommended dietary allowance or adequate intake level in the "Dietary Reference Intakes for Japanese".
3. Exercise load
Exercise form is a bicycle ergometer, the amount of exercise is equivalent to 20% of the energy intake (400-480 kcal (for subjects weighing around 50-60 kg)), and the intensity of exercise is 60-70% of the maximum oxygen intake.
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
40 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
健康な18歳以上40歳未満の男性または女性
英語
Healthy male or female between the age of 18 to 40
日本語
健康診断で異常が見られた場合
英語
if abnormal findings are found in the medical examination
8
日本語
名 | 哲雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 山田 |
英語
名 | Tetsuo |
ミドルネーム | |
姓 | Yamada |
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関東学院大学
英語
Kanto Gakuin University
日本語
栄養学部管理栄養学科
英語
Department of Nutrition and Dietetics, College of Nutrition
236-8503
日本語
横浜市金沢区六浦東1-50-1
英語
1-50-1 Mutsuura-higashi, Kanazawa-ku, Yokohama, Japan
045-786-7221
tyyamada@kanto-gakuin.ac.jp
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名 | 哲雄 |
ミドルネーム | |
姓 | 山田 |
英語
名 | Tetsuo |
ミドルネーム | |
姓 | Yamada |
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関東学院大学
英語
Kanto Gakuin University
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栄養学部管理栄養学科
英語
Department of Nutrition and Dietetics, College of Nutrition
236-8503
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横浜市金沢区六浦東1-50-1
英語
1-50-1 Mutsuura-higashi, Kanazawa-ku, Yokohama, Japan
045-786-7221
tyyamada@kanto-gakuin.ac.jp
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関東学院大学
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その他/Other
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横浜市金沢区六浦東1-50-1
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1-50-1 Mutsuura-higashi, Kanazawa-ku, Yokohama, Japan
045-786-2924
kenkyu@kanto-gakuin.ac.jp
いいえ/NO
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2024 | 年 | 09 | 月 | 24 | 日 |
未公表/Unpublished
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開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 03 | 月 | 18 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 18 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 25 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
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英語
2024 | 年 | 09 | 月 | 23 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 18 | 日 |
日本語
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英語
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