UMIN試験ID | UMIN000055523 |
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受付番号 | R000063447 |
科学的試験名 | 中鎖脂肪酸 (8:0) は、朝食と夕食のどちらに摂取する方が効果的であるかの研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/09/24 |
最終更新日 | 2024/09/18 16:59:33 |
日本語
中鎖脂肪酸 (8:0) は、朝食と夕食のどちらに摂取すると効果的であるかの研究
英語
A study of whether medium-chain fatty acids (8:0) are effective at breakfast or dinner.
日本語
中鎖脂肪酸の摂取時間による筋力や記憶力などへの影響について
英語
Influence of medium-chain fatty acid intake time on muscle function and memory.
日本語
中鎖脂肪酸 (8:0) は、朝食と夕食のどちらに摂取する方が効果的であるかの研究
英語
A study of whether medium-chain fatty acids (8:0) are effective at breakfast or dinner.
日本語
中鎖脂肪酸の摂取時間による筋力や記憶力などへの影響について
英語
Influence of medium-chain fatty acid intake time on muscle function and memory.
日本/Japan |
日本語
若年者
英語
Nomal
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
中鎖脂肪酸の摂取期間が、健常者の筋力と記憶力などの向上に影響を与えるかを調査する。
英語
To investigate whether the duration of intake of medium-chain fatty acids affects the improvement of muscle strength and memory in healthy subjects.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
身体組成、 身体能力、 集中力や記憶力テスト
英語
Body composition, Physical ability, Concentration and memory tests
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープンだが測定者がブラインド化されている/Open -but assessor(s) are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
第1の群は、中鎖脂肪酸(8:0)18gを朝食に1か月間摂取する「朝食群」である。
英語
The first group is the "breakfast group" in which 18g of medium-chain fatty acids(8:0) is taken after breakfast for one month.
日本語
第2の群は、中鎖脂肪酸(8:0)18gを夕食に1か月間摂取する「夕食群」である。
英語
The second group is the "dinner group" in which 18g of medium-chain fatty acids(8:0) is taken at dinner for one month.
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
25 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
20歳以上、25歳以下の健常者
英語
Healthy people between 20 and 25 years old
日本語
(1)1型糖尿病、また、重篤な心疾患、肝疾患、腎疾患、血液疾患などのある者
(2)体格指数 (BMI: body mass index) 25.0 kg/m2以上の者
(3)該当するMCT (中鎖脂肪酸油) の食品アレルギーのある者
英語
(1)Subjects with type 1 diabetes, serious heart disease, liver disease, renal disease, blood disease, etc.
(2)Persons with a BMI of 25.0 kg/m2 or more.
(3)Subjects with applicable food allergies.
18
日本語
名 | 咲子 |
ミドルネーム | |
姓 | 阿部 |
英語
名 | Sakiko |
ミドルネーム | |
姓 | Abe |
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帝塚山大学
英語
Tezukayama University
日本語
現代生活学部 食物栄養学科
英語
Faculty of Contemporary Life Studies, Department of Food and Nutrition
631-8585
日本語
奈良県奈良市学園南3-1-3
英語
Gakuenminami 3-1-3, nara-shi, nara-ken
0742414742
sa-abe@tezukayama-u.ac.jp
日本語
名 | 咲子 |
ミドルネーム | |
姓 | 阿部 |
英語
名 | Sakiko |
ミドルネーム | |
姓 | Abe |
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帝塚山大学
英語
Tezukayama University
日本語
現代生活学部 食物栄養学科
英語
Faculty of Contemporary Life Studies, Department of Food and Nutrition
631-8585
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奈良県奈良市学園南3-1-3
英語
Gakuenminami 3-1-3, nara-shi, nara-ken
0742414742
sa-abe@tezukayama-u.ac.jp
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その他
英語
Tezukayama University
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帝塚山大学
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英語
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その他
英語
Tezukayama University
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帝塚山大学
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その他/Other
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英語
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英語
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英語
Tezukayama University
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奈良県奈良市学園南3-1-3
英語
Gakuenminami 3-1-3, nara-shi, nara-ken
0742414742
sa-abe@tezukayama-u.ac.jp
はい/YES
06-26
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帝塚山大学 研究倫理審査委員会
英語
Tezukayama University Research Ethics Committee
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2024 | 年 | 09 | 月 | 24 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 05 | 月 | 23 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 11 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 17 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 09 | 月 | 17 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 18 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000063447
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000063447