UMIN試験ID | UMIN000055538 |
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受付番号 | R000063306 |
科学的試験名 | 試験食品摂取による血中および尿中パラメーターの経時変化に関する試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/09/20 |
最終更新日 | 2024/09/03 14:38:03 |
日本語
試験食品摂取による血中および尿中パラメーターの経時変化に関する試験
英語
A study to examine the postprandial levels of blood and urine parameters by test meal intake
日本語
試験食品摂取による血中および尿中パラメーターの経時変化に関する試験
英語
A study to examine the postprandial levels of blood and urine parameters by test meal intake
日本語
試験食品摂取による血中および尿中パラメーターの経時変化に関する試験
英語
A study to examine the postprandial levels of blood and urine parameters by test meal intake
日本語
試験食品摂取による血中および尿中パラメーターの経時変化に関する試験
英語
A study to examine the postprandial levels of blood and urine parameters by test meal intake
日本/Japan |
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健常者
英語
Healthy volunteers
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
被験食品摂取による血中パラメーターおよび尿中パラメーターの推移を検討する
英語
To examine the postprandial levels of blood and urine parameters by test meal intake
有効性/Efficacy
日本語
英語
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アミノ酸分析40項目
英語
analysis of 40 amino acids
日本語
血液検査における中性脂肪、グルコース、尿検査におけるNa、K、Na/K
英語
blood analysis: triglycerides, glucose
urinalysis: Na, K, Na/K
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品を1食摂取→対照食品を1食摂取
英語
Intake of a test meal -> Intake of a control meal
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対照食品を1食摂取→被験食品を1食摂取
英語
Intake of a control meal -> Intake of a test meal
日本語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1) 20歳以上65歳未満の男女
2) 本試験参加に際し、事前に当該試験の説明を受け、その内容が理解でき、趣旨に賛同できる者、また、被験者本人による文書同意が得られる者
英語
1) Males and females whose age of 20 years or more and less than 65 years
2) Subjects receiving a sufficient briefing of the objective and content of the present study, fully understanding and agreeing to voluntarily participate in the study and being able to personally sign a written informed consent
日本語
1) 重篤な心血管障害、肝機能障害、腎機能障害、呼吸器障害、内分泌障害、代謝障害に罹患している者、またはこれらの既往歴がある者
2) BMIが18.5 kg/m2未満または25 kg/m2以上の者
3) アルコール多飲者(純アルコール摂取量が60 g/日以上の者)
4) 試験食品に対してアレルギー反応を示す恐れのある者
5) 夜勤等で生活習慣が不規則な者
6) アミノ酸あるいはタンパク質を多く含む食品(サプリメント、飲料など)を常用している者
7) アミノ酸を成分とした医薬品、医薬部外品を常用している者
8) 本試験開始前1ヶ月以内に200 mL、または3ヶ月以内に400 mLを超える採血(献血など)をした者
9) 妊娠中もしくは授乳中の者、または妊娠の予定のある者
10) 過去3ヶ月以内に他の臨床試験に参加した者、および現在他の臨床試験に参加中の者
11) その他試験責任医師が不適当と判断した者
英語
1) Subjects receiving a medical treatment for serious cardio-vascular, hepatic, renal, respiratory, endocrine or metabolic disorders or having a medical history of these disorders
2) Subjects whose BMI is less than 18.5 kg/m2 or 30.0 kg/m2 or more
3) Subjects drinking a lot (subjects whose pure alcohol intake per day is 60 g or more)
4) Subjects having the possibility of developing allergic symptoms by the test meal
5) Subjects whose lifestyles are irregular because of night shift or others
6) Subjects regularly taking food being rich in amino acids or proteins (supplement, beverage, etc.)
7) Subjects regularly taking medicines or quasi-drugs containing amino acids as an active ingredient
8) Subjects having blood sample of 200 ml or more taken within 1 month, or 400 ml or more within 3 months prior to the start of the present study (e.g. donated blood)
9) Female subjects who are pregnant or lactating, or intending to become pregnant during the study
10) Subjects who took part in another clinical study within 3 months prior to the start of the present study or who is currently taking part in another clinical study
11) Subjects deemed unsuitable by the investigator
10
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名 | 由雅 |
ミドルネーム | |
姓 | 笹原 |
英語
名 | Yoshimasa |
ミドルネーム | |
姓 | Sasahara |
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株式会社ニチレイフーズ
英語
NICHIREI FOODS INC.
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食品総合研究所
英語
Food Research Institute
261-0002
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千葉県千葉市美浜区新港9番地
英語
9, Shinminato, Mihama-ku, Chiba-shi, Chiba
080-5892-7821
sasaharay@nichirei.co.jp
日本語
名 | 友啓 |
ミドルネーム | |
姓 | 杉野 |
英語
名 | Tomohiro |
ミドルネーム | |
姓 | Sugino |
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株式会社総合医科学研究所
英語
Soiken Inc.
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生体評価システム事業部
英語
R&D Division
560-0082
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大阪府豊中市新千里東町1-4-2 千里ライフサイエンスセンター13階
英語
Senri Life Science Center 13F, 1-4-2, Shinsenri-higashimachi, Toyonaka-shi, Osaka
06-6871-8888
sugino@soiken.com
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その他
英語
NICHIREI FOODS INC.
日本語
株式会社ニチレイフーズ
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英語
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無し
英語
None
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自己調達/Self funding
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英語
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英語
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英語
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医療法人弘正会ふくだ内科クリニック倫理審査委員会
英語
IRB of Fukuda Clinic
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大阪府大阪市淀川区宮原1-6-1 新大阪ブリックビル2階
英語
Shin-Osaka brick building 2F, 1-6- 1 Miyahara, Yodogawa-ku, Osaka-shi, Osaka
06-6398-0203
fukudaclinicIRB@gmail.com
いいえ/NO
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英語
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英語
2024 | 年 | 09 | 月 | 20 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 08 | 月 | 17 | 日 |
2024 | 年 | 08 | 月 | 17 | 日 |
2024 | 年 | 10 | 月 | 13 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
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英語
2024 | 年 | 09 | 月 | 19 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 03 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000063306
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000063306