UMIN試験ID | UMIN000054989 |
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受付番号 | R000062828 |
科学的試験名 | 食事の質の数値化による可視化が食生活改善に与える影響 大学生における検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/07/18 |
最終更新日 | 2024/07/17 09:46:45 |
日本語
食事の健康度のスコア表示を用いた教育が大学生の食生活改善に与える影響
英語
The impact of education using diet quality score on university students' dietary improvements
日本語
食事の健康度スコア表示の効果検討
英語
Effects of visualizing diet quality
日本語
食事の質の数値化による可視化が食生活改善に与える影響 大学生における検討
英語
The impact of visualizing diet quality on dietary habit of university students
日本語
食事スコアの有用性検討
英語
Effects of visualizing diet quality
日本/Japan |
日本語
成人
英語
Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食事の質の良し悪しを数値として可視化できることを知ることにより、食生活に良い効果がもたらされるという仮説を検証することを目的とする。
英語
The purpose is to test the hypothesis that knowing the diet quality can be visualized numerically, which will have a positive effect on dietary habits.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
介入前の食事のNRF9.3スコアと介入後のスコアの変化量を群間で比較する。
英語
Compare the changes in Nutrient-Rich Food Index 9.3 (NRF9.3) scores of diet before and after the intervention between groups
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
はい/YES
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
事の質の良し悪しについてNRF9.3スコアを明記した献立カタログ等を用いて、具体的にスコアの高い献立と低い献立がなぜ、どのように異なるのか説明し、理解してもらった
後、より健康的な食事にするための目標を3つ挙げて1週間それを遵守してもらう
英語
Intervention group: Using a menu catalog that specifies the NRF9.3 score to indicate diet quality, we will explain and help participants understand the specific differences
between high-scoring and low-scoring meals. After this explanation, participants will be asked to set three goals for healthier eating and adhere to them for one week.
日本語
非介入群:普段各自が得ている情報から、より健康的な食事にするための目標を3つ挙げて1週間それを遵守してもらう
英語
Control group: From the information they usually obtain, list three goals for a healthier diet and adhere to them for one week
日本語
英語
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日本語
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日本語
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日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
大学生
英語
University students
日本語
・食事内容を自力で変えることが環境的に不可能な方(毎食、寮で決められた食事を摂る場合など)
・専門的な栄養の知識を有する方
英語
- Those who are unable to change their diet due to environmental constraints (such as having meals determined by a dormitory every day).
- Those who possess specialized knowledge of nutrition.
40
日本語
名 | 憲子 |
ミドルネーム | |
姓 | 佐藤 |
英語
名 | Noriko |
ミドルネーム | |
姓 | Sato |
日本語
日本女子大学
英語
Japan Women's University
日本語
家政学部食物学科
英語
Dept. of Food and Nutrition, Faculty of Human Sciences and Design
1128681
日本語
東京都文京区目白台2-8-1
英語
2-8-1, Mejirodai, Bunkyo-ku
81-3-5981-3441
saton@fc.jwu.ac.jp
日本語
名 | 憲子 |
ミドルネーム | |
姓 | 佐藤 |
英語
名 | Noriko |
ミドルネーム | |
姓 | Sato |
日本語
日本女子大学
英語
Japan Women's University
日本語
家政学部食物学科
英語
Dept. of Food and Nutrition, Faculty of Human Sciences and Design
1128681
日本語
東京都文京区目白台2-8-1
英語
2-8-1, Mejirodai, Bunkyo-ku
81-3-5981-3441
saton@fc.jwu.ac.jp
日本語
日本女子大学
英語
Japan Women's Univiersity
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英語
日本語
自己調達
英語
Self-funding
日本語
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
東京医科歯科大学保健衛生学研究科
英語
Graduate School of Health Care Sciences, Tokyo Medical and Dental University
日本語
英語
日本語
日本女子大学、人を対象とした実験研究に関する倫理審査委員会
英語
Ethical committee for experimental research involving human subjects, Japan Women's Univerisyt
日本語
東京都文京区目白台2-8-1
英語
2-8-1, Mejirodai, Bunkyo-ku
81-3-5981-3775
n-shien@atlas.jwu.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 18 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 06 | 月 | 25 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 22 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 17 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 17 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000062828
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000062828