UMIN試験ID | UMIN000054926 |
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受付番号 | R000062752 |
科学的試験名 | べにふうき和紅茶の菓子摂取後の血糖値上昇抑制効果(クロスオーバー試験) |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/07/16 |
最終更新日 | 2025/01/10 11:18:15 |
日本語
べにふうき和紅茶の菓子摂取後の血糖値上昇抑制効果
英語
A study for the suppressive effect of benifuuki black tea on postprandial blood glucose elevation after ingesting sweets in humans
日本語
べにふうき和紅茶の菓子摂取後の血糖値上昇抑制効果
英語
A study for the suppressive effect of benifuuki black tea on postprandial blood glucose elevation after ingesting sweets in humans
日本語
べにふうき和紅茶の菓子摂取後の血糖値上昇抑制効果(クロスオーバー試験)
英語
A study for the suppressive effect of benifuuki black tea on postprandial blood glucose elevation after ingesting sweets in humans(Crossover study)
日本語
べにふうき和紅茶の菓子摂取後の血糖値上昇抑制効果
英語
A study for the suppressive effect of benifuuki black tea on postprandial blood glucose elevation after ingesting sweets in humans
日本/Japan |
日本語
健常な成人女性
英語
Healthy adult women
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
べにふうき和紅茶を摂取した際の血糖値上昇抑制効果を検証する。
英語
To verify the suppressive effect of benifuuki black tea on the elevation of postprandial blood glucose
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
食後血糖値
英語
Blood glucose levels at each measurement point
日本語
1.変化量血糖値
2.変化量血糖値曲線下面積
3.血糖値曲線下面積
英語
1.Blood glucose elevation levels at each measurement point
2.The incremental area under the curve of the blood glucose levels
3.The area under the curve of the blood glucose levels
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
I期:対照飲料
ウォッシュアウト
II期:べにふうき和紅茶飲料
負荷食品:小形羊羹(50 g)
英語
Period I:Placebo beverage
Wash out
Period II: benifuuki black tea
Carbohydrate load:small yokan(50g)
日本語
I期: べにふうき和紅茶飲料
ウォッシュアウト
II期:対照飲料
負荷食品: 小形羊羹(50 g)
英語
Period I: benifuuki black tea
Wash out
Period II:Placebo beverage
Carbohydrate load:small yokan(50g)
日本語
英語
日本語
英語
日本語
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日本語
英語
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
女/Female
日本語
1.同意取得時において年齢が20歳以上60歳未満の方
2.健常な方
3.本研究への参加にあたり十分な説明を受けた後、十分な理解の上、研究対象者本人による自由意思による文書同意が得られた方
英語
1. Subjects 20 to 59 years of age
2. Healthy subjects
3. Subjects who consent to participate in the study, and can sign the consent form
日本語
1.糖尿病の病歴がある方
2.空腹時血糖値が126 mg/dL以上の方
3.現在治療中の病歴があり、薬を服用している方
4.試験に影響する可能性のある医薬品、特定保健用食品、健康食品等を常用している方
5.試験期間中に妊娠を希望する方、妊婦(妊娠している可能性のある場合を含む)あるいは授乳中の方
英語
1. Subjects who have a medical history of diabetes.
2. Subjects whose fasting blood glucose levels are more than 126 mg/dL
3. Subjects who are under medication or having a history of serious diseases for which medication was required.
4. Subjects who routinely use medicine, supplements, and/or health food which affect to result of the study
5. Subjects who are planning to become pregnant after informed consent for the current study or are pregnant or lactating
25
日本語
名 | 三保子 |
ミドルネーム | |
姓 | 本 |
英語
名 | Mihoko |
ミドルネーム | |
姓 | Moto |
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
家政学部健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
272-8533
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-2393
moto@wayo.ac.jp
日本語
名 | 三保子 |
ミドルネーム | |
姓 | 本 |
英語
名 | Mihoko |
ミドルネーム | |
姓 | Moto |
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
家政学部健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
272-8533
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-2393
moto@wayo.ac.jp
日本語
その他
英語
Wayo Women's University
日本語
和洋女子大学
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英語
日本語
その他
英語
Wayo Women's University
日本語
和洋女子大学
日本語
その他/Other
日本語
英語
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英語
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英語
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和洋女子大学研究支援課
英語
Wayo Women's University Research Support Division
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-1184
k-shien@wayo.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 16 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2024 | 年 | 06 | 月 | 20 | 日 |
2024 | 年 | 06 | 月 | 19 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 09 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 10 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000062752
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000062752