UMIN試験ID | UMIN000054902 |
---|---|
受付番号 | R000062727 |
科学的試験名 | ビーツ粉末による腸内環境ならびに排便状況の改善効果に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/07/08 |
最終更新日 | 2025/01/10 09:59:57 |
日本語
ビーツ粉末による腸内環境ならびに排便状況の改善効果に関する研究
英語
Study on Improvement of Intestinal Environment and Defecation by Intake of beet
日本語
ビーツ粉末による腸内環境ならびに排便状況の改善効果に関する研究
英語
Study on Improvement of Intestinal Environment and Defecation by Intake of beet
日本語
ビーツ粉末による腸内環境ならびに排便状況の改善効果に関する研究
英語
Study on Improvement of Intestinal Environment and Defecation by Intake of beet
日本語
ビーツ粉末による腸内環境ならびに排便状況の改善効果に関する研究
英語
Study on Improvement of Intestinal Environment and Defecation by Intake of beet
日本/Japan |
日本語
健常な若年女性
英語
Healthy young women
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
ビーツ粉末の摂取による、健常若年女性の腸内細菌変動に伴う排便状況への影響について検討することを目的とする。
英語
The purpose of this study is to compare the effects of the intake of beet on the defecation status of healthy young women in relation to changes in intestinal bacteria.
生物学的利用性/Bio-availability
日本語
英語
日本語
1)腸内細菌叢解析(試験品摂取前1回、摂取後2回の計3回実施)
2)排便記録(試験品摂取期間前4週間含む試験期間において排便毎に記録)
英語
Intestinal microflora analysis (conducted three times, once before and twice after ingestion of test product)
Stool record (recorded daily during the study period, including four week before and after the intake period)
日本語
英語
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
ビーツ摂取群
・試験期間は10週間とする。
・摂取前4週間および摂取6週間
・1日小さじ1杯(4g)摂取する
英語
Beet group
Test period is 10 weeks.
Four weeks before and after intake and 6 weeks after intake
One teaspoon (4 g) per day
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
19 | 歳/years-old | 以上/<= |
39 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
(1)健常な若年女性
(2)研究説明を理解し、自署で同意を得た者
英語
(1) A healthy young women
(2) Persons who understand the research description and give their consent by their own signature.
日本語
(1)月経周期が7日以上変動する者
(2)消化器疾患及び消化器の手術歴がある者
(3)便通に影響を及ぼす可能性のある医薬品、健康食品、特定保健用食品、機能性表示食品、健康補助食品、サプリメント等、並びに乳酸菌を多く含む食品の使用を制限できない者
(4)妊娠している者、試験期間中に妊娠の意思がある者、授乳中の者
(5)閉経後の者
英語
(1) Persons who varies menstrual cycle by more than 7 days.
(2) Those who has a medical history of diseases or surgery affecting digestion, absorption and bowel movement.
(3) Persons who cannot restrict the use of medicines, health foods, foods for specified health uses, foods with functional claims, health supplements, supplements, etc. that may affect bowel movements, and foods that contain a large amount of lactic acid bacteria.
(4) Persons who is pregnant or willing to be pregnant or breast-feeding during this study.
(5) Persons who have reached menopause.
10
日本語
名 | 三保子 |
ミドルネーム | |
姓 | 本 |
英語
名 | Mihoko |
ミドルネーム | |
姓 | Moto |
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
家政学部健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
272-8533
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-2393
moto@wayo.ac.jp
日本語
名 | 三保子 |
ミドルネーム | |
姓 | 本 |
英語
名 | Mihoko |
ミドルネーム | |
姓 | Moto |
日本語
和洋女子大学
英語
Wayo Women's University
日本語
家政学部健康栄養学科
英語
Department of Health and Nutrition
272-8533
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-2393
moto@wayo.ac.jp
日本語
その他
英語
Wayo Women's University
日本語
和洋女子大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Wayo Women's University
日本語
和洋女子大学
日本語
その他/Other
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
和洋女子大学研究支援課
英語
Wayo Women's University Research Support Division
日本語
千葉県市川市国府台2-3-1
英語
2-3-1 konodai, Ichikawa, Chiba, Japan
047-371-1184
k-shien@wayo.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 08 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2024 | 年 | 06 | 月 | 10 | 日 |
2024 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 06 | 月 | 24 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 07 | 月 | 06 | 日 |
2025 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000062727
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000062727