UMIN試験ID | UMIN000054455 |
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受付番号 | R000062180 |
科学的試験名 | 食品成分の摂取が食後血糖値に及ぼす影響の探索試験 ―非盲検クロスオーバー試験― |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/05/24 |
最終更新日 | 2024/11/12 12:34:04 |
日本語
食品成分の摂取が食後血糖値に及ぼす影響の探索試験
―非盲検クロスオーバー試験―
英語
Exploratory Study of the Effect of Food Ingredient Intake on Postprandial Blood Glucose Levels
-Open-Label Crossover Study-
日本語
食品成分の摂取が食後血糖値に及ぼす影響の探索試験
―非盲検クロスオーバー試験―
英語
Exploratory Study of the Effect of Food Ingredient Intake on Postprandial Blood Glucose Levels
-Open-Label Crossover Study-
日本語
食品成分の摂取が食後血糖値に及ぼす影響の探索試験
―非盲検クロスオーバー試験―
英語
Exploratory Study of the Effect of Food Ingredient Intake on Postprandial Blood Glucose Levels
-Open-Label Crossover Study-
日本語
食品成分の摂取が食後血糖値に及ぼす影響の探索試験
―非盲検クロスオーバー試験―
英語
Exploratory Study of the Effect of Food Ingredient Intake on Postprandial Blood Glucose Levels
-Open-Label Crossover Study-
日本/Japan |
日本語
該当せず
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食品成分の摂取による食後の血糖値上昇抑制効果を評価する。
英語
To evaluate the effect of food ingredients on suppressing postprandial blood sugar levels
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値Cmax
英語
Cmax of blood glucose
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
6
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品:計10種類
摂取方法:試験食品1種類につき1回
※試験食品摂取の順番により6パターンに分かれる
英語
Test food: Total 10 types
Intake: Each test foods will be consumed once
* The order in which the test foods are consumed is set to six different patterns
日本語
試験食品:計10種類
摂取方法:試験食品1種類につき1回
※試験食品摂取の順番により6パターンに分かれる
英語
Test food: Total 10 types
Intake: Each test foods will be consumed once
* The order in which the test foods are consumed is set to six different patterns
日本語
試験食品:計10種類
摂取方法:試験食品1種類につき1回
※試験食品摂取の順番により6パターンに分かれる
英語
Test food: Total 10 types
Intake: Each test foods will be consumed once
* The order in which the test foods are consumed is set to six different patterns
日本語
試験食品:計10種類
摂取方法:試験食品1種類につき1回
※試験食品摂取の順番により6パターンに分かれる
英語
Test food: Total 10 types
Intake: Each test foods will be consumed once
* The order in which the test foods are consumed is set to six different patterns
日本語
試験食品:計10種類
摂取方法:試験食品1種類につき1回
※試験食品摂取の順番により6パターンに分かれる
英語
Test food: Total 10 types
Intake: Each test foods will be consumed once
* The order in which the test foods are consumed is set to six different patterns
日本語
試験食品:計10種類
摂取方法:試験食品1種類につき1回
※試験食品摂取の順番により6パターンに分かれる
英語
Test food: Total 10 types
Intake: Each test foods will be consumed once
* The order in which the test foods are consumed is set to six different patterns
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)同意取得時から最終検査終了予定日までの年齢が30歳以上64歳以下の健常男女
(2)リモート環境下(Web会議システム、Webアンケート等)で説明や検査を受けることが可能な者
(3)来院予定日に指定の検査実施施設に来院可能な者
(4)当試験の目的及び内容を十分に理解したうえで書面による同意を得た者
英語
(1) Healthy males and females in the age between 30 and 64 years
(2) Subjects who can have explanations and examinations in a remote environment (web conference system, web questionnaire, etc.)
(3) Subjects who can come to the designated examination facility on the scheduled visit date
(4) Subjects who can submit the written informed consent form
日本語
(1)試験食品の効能評価に影響を与える可能性のある医薬品、医薬部外品を常用している者
(2)試験食品の効能評価に影響を及ぼす可能性がある特定保健用食品・機能性表示食品・健康食品を継続的に摂取している者
(3)当試験開始前後で生活習慣が大きく変化する予定がある者(生活リズムが大きく変わる出張・旅行等を含む)
(4)他の試験に試験対象者として参加中、或いは参加した試験終了後4週間以内の者、或いは試験期間中に参加を予定している者
(5)その他、試験責任医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
(1) Subjects who regularly consume pharmaceuticals or quasi-drugs that may affect the efficacy evaluation of the test food
(2) Subjects who continuously consume food for specified health use, functional foods, or health foods that may affect the efficacy evaluation of the test food
(3) Subjects whose lifestyle is scheduled to change drastically before or after the start of the study (including business trip, travel, etc. that will significantly change the rhythm of their daily life)
(4) Subjects who are currently participating in another study as a study subject, who have participated in another study within 4 weeks of its completion, or who schedule to participate in another study during the study period
(5) Other subjects who are judged by the investigator as unsuitable for the study
24
日本語
名 | 糺 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺 |
英語
名 | Tadashi |
ミドルネーム | |
姓 | Watanabe |
日本語
医療法人社団 渡辺病院
英語
Watanabe Hospital
日本語
外科
英語
Surgery
144-0043
日本語
東京都大田区羽田一丁目5番16号
英語
1-5-6, Haneda, Ota-ku, Tokyo, 144-0043, JAPAN
03-3741-0223
wnb.cto@gmail.com
日本語
名 | 涼子 |
ミドルネーム | |
姓 | 小泉 |
英語
名 | Ryoko |
ミドルネーム | |
姓 | Koizumi |
日本語
アポプラスステーション株式会社
英語
Apoplus Station Co., Ltd.
日本語
CRO事業部 クリニカルオペレーション部 食品試験グループ
英語
CRO Department Clinical Operations Division
103-0027
日本語
東京都中央区日本橋二丁目14番1号 フロントプレイス日本橋
英語
2-14-1, Nihonbashi, Chuo-ku, Tokyo, 103-0027, JAPAN
03-6386-8809
food-contact@apoplus.co.jp
日本語
その他
英語
Apoplus Station Co., Ltd.
日本語
アポプラスステーション株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Kanamori Giken Co., Ltd.
日本語
カナモリ技研株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
医療法人社団 渡辺病院 倫理審査委員会
英語
Ethics Review Committee of Watanabe Hospital
日本語
東京都大田区羽田一丁目5番16号
英語
1-5-16, Haneda, Ota-ku, Tokyo, JAPAN
03-3741-0223
food-contact@apoplus.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 05 | 月 | 24 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2024 | 年 | 05 | 月 | 22 | 日 |
2024 | 年 | 05 | 月 | 22 | 日 |
2024 | 年 | 05 | 月 | 29 | 日 |
2024 | 年 | 10 | 月 | 31 | 日 |
日本語
サプリメント摂取習慣の違いが食後血糖値の変動にどのような影響を及ぼすのか観察する。
英語
To observe how different supplement intake habits affect postprandial blood glucose fluctuations
2024 | 年 | 05 | 月 | 22 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 12 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000062180
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000062180