UMIN試験ID | UMIN000054420 |
---|---|
受付番号 | R000062154 |
科学的試験名 | ペクチン含有食品摂取による排便状況や肌質改善効果に関する研究2 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/06/01 |
最終更新日 | 2024/12/09 14:44:52 |
日本語
ペクチン含有食品摂取による排便状況や肌質改善効果に関する研究2
英語
Research on the effect of pectin-containing food intake on defecation status and skin quality improvement 2.
日本語
ペクチン含有食品摂取による排便状況や肌質改善効果に関する研究2
英語
Research on the effect of pectin-containing food intake on defecation status and skin quality improvement 2.
日本語
ペクチン含有食品摂取による排便状況や肌質改善効果に関する研究2
英語
Research on the effect of pectin-containing food intake on defecation status and skin quality improvement 2.
日本語
ペクチン含有食品摂取による排便状況や肌質改善効果に関する研究2
英語
Research on the effect of pectin-containing food intake on defecation status and skin quality improvement 2.
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験食の4週間の継続摂取が排便状況、腸内環境、肌質に与える影響を評価する
英語
Evaluate the effect of improving the defecationstatus,intestinal environment, and skin quality when the test food is ingested continuously for 4 week.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
排便状況(排便回数・便の形状等)
英語
Defecation status (frequency, shape of stool, etc.)
日本語
短鎖脂肪酸
肌質測定
英語
short-chain fatty acids.
Skin quality measurement.
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
試験食品(ペクチン含有食品)を4週間朝食時に摂取する
英語
Ingest the test food (food containing pectin) daily at breakfast for 4weeks.
日本語
試験食品を4週間朝食時に摂取する
英語
Ingest the test food daily at breakfast for 4weeks.
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
30 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1. 本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解したうえで自由意志により志願し、文章で参加に同意した方
2. 同意取得時の年齢が20歳以上30歳未満 の健康な日本人男女
3. 便秘傾向の自覚がある方
4. 肌の乾燥が気になる方
英語
1. Persons who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the exam, have the capacity to consent, applied with free will with sufficient understanding, and agreed to participate with a written document.
2. Healthy Japanese men and women who are between 20 and 30 years of age at the time of consent.
3. Persons who are aware of constipation tendency.
4. Persons who are concerned about dry skin.
日本語
1. 慢性疾患を有し薬物治療を受けている方、重篤な疾患既往歴がある方
2. 排便回数/週が2回以下の方
3. りんごアレルギーのある方
4. 腸内環境や肌質に影響する可能性のある医薬品、特定保健用食品、健康食品(ヨーグルト、納豆、バナナ等も含む)などを常用している方
5. 試験開始前1ヶ月間に、他の試験に参加した方、あるいは本研究同意後に他の試験に参加する予定のある方
6. 授乳中の方、妊娠している方、試験期間中に妊娠の予定、希望がある方
7. 研究責任者の判断により不適格と判断した方
英語
1. Persons who have chronic illness, receiving medication, have a serious disease history.
2. Persons who have less than 2 bowel movements/week.
3. Persons with apple allergy.
4. Persons who regularly use medicines, foods for specified health uses, health foods (including yogurt, natto, bananas, etc.), etc. that may affect the intestinal environment and skin quality.
5. Persons who have participated in other tests within the first month before the start of the test, or those who intend to participate in another exam after consenting to this exam.
6. Persons who are pregnant, planning or hoping to be pregnant during the study period.
7. Persons who are judged as inappropriate for study participants by the principal investigator.
60
日本語
名 | 桃子 |
ミドルネーム | |
姓 | 浅野 |
英語
名 | Momoko |
ミドルネーム | |
姓 | Asano |
日本語
ユニテックフーズ株式会社
英語
Unitec Foods Co., Ltd.
日本語
開発本部 研究開発グループ
英語
Research & Development Division R & D Group
1030001
日本語
東京都中央区日本橋小伝馬町14-4
英語
14-4Nihonbashi kodenmacho,Chuoku,Tokyo,Japan
0336392071
asano.m@unitecfoods.co.jp
日本語
名 | 美里 |
ミドルネーム | |
姓 | 中村 |
英語
名 | Misato |
ミドルネーム | |
姓 | nakamura |
日本語
ユニテックフーズ株式会社
英語
Unitec Foods Co., Ltd.
日本語
開発本部 研究開発グループ
英語
Research & Development Division R & D Group
1030001
日本語
東京都中央区日本橋小伝馬町14-4
英語
14-4Nihonbashi kodenmacho,Chuoku,Tokyo,Japan
0336392078
mnakamura@unitecfoods.co.jp
日本語
その他
英語
Unitec Foods Co., Ltd.
日本語
ユニテックフーズ株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Unitec Foods Co., Ltd.
日本語
ユニテックフーズ株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
近畿大学 農学部 食品栄養科病態栄養学研究室
英語
Laboratory of Pathophysiological Nutrition, Department of Food and Nutrition, Faculty of Agriculture, Kinki University
日本語
英語
日本語
近畿大学 農学部生命倫理委員会
英語
Bioethics Committee, Faculty of Agriculture, Kinki University
日本語
奈良県奈良市中町 3327-204
英語
3327-204 Nakamachi, Nara City, Nara Prefecture
0742-43-1628
tatsuki@nara.kindai.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2023 | 年 | 05 | 月 | 18 | 日 |
2023 | 年 | 05 | 月 | 18 | 日 |
2024 | 年 | 06 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 05 | 月 | 17 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000062154
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000062154