UMIN試験ID | UMIN000054425 |
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受付番号 | R000062134 |
科学的試験名 | 構造脂質の摂取による筋疲労・筋持久力の効果に関するランダム化二重盲検プラセボ対照並行群間比較試験 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/05/18 |
最終更新日 | 2024/11/19 09:32:17 |
日本語
構造脂質の摂取による筋疲労・筋持久力の効果に関するランダム化二重盲検プラセボ対照並行群間比較試験
英語
Influence of ingestion of structured lipids on muscle fatigue and muscle endurance: a randomized, double-blind, placebo-controlled, parallel-group trial
日本語
構造脂質の摂取による筋疲労・筋持久力の影響
英語
Effect of structured lipids on muscle fatigue/muscle endurance
日本語
構造脂質の摂取による筋疲労・筋持久力の効果に関するランダム化二重盲検プラセボ対照並行群間比較試験
英語
Influence of ingestion of structured lipids on muscle fatigue and muscle endurance: a randomized, double-blind, placebo-controlled, parallel-group trial
日本語
構造脂質の摂取による筋疲労・筋持久力の影響
英語
Effect of structured lipids on muscle fatigue/muscle endurance
日本/Japan |
日本語
筋疲労・筋持久力
英語
muscle fatigue/muscle endurance
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本研究では、構造脂質を摂取した被験者が運動を実施した際の筋疲労・筋持久力を評価することを目的とする。
英語
The purpose of this study is to investigate the influence of structured lipids for muscle fatigue/muscle endurance.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
被験食を8週間摂取後、運動負荷した前後における
1)最大等尺性トルク
2)関節可動域
運動負荷中の運動回数と時間
英語
After ingestion of tested materials for 8 weeks, subjects perform resistance training. Before and after resistance training,
1) maximal isometric contraction torque
2) range of motion
During resistant training, exercise count and duration
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
教育・カウンセリング・トレーニング/Educational,Counseling,Training
食品/Food |
日本語
試験食:構造脂質
摂取量:4.56g/日
摂取期間:8週間
英語
Tested material: structured lipids
Dosage: 4.56g/day
Duration: 8 weeks
日本語
試験食:物理的混合油
摂取量:4.56g/日
摂取期間:8週間
英語
Tested material: physical mix oil
Dosage: 4.56g/day
Duration: 8 weeks
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男/Male
日本語
健康であること
英語
Healthy male subjects
日本語
・週5回以上の筋力トレーニングを1年以上継続している者
・過去1年以上、筋力トレーニングやスポーツ活動を全く実施していない者
・重篤な肝臓、腎臓、心臓、呼吸器、内分泌、代謝疾患を有している者
・試験期間中、手術の予定のある者
・医薬品を常用している者
・研究結果への影響が考えられる食品を日常的に摂取している者
・食品アレルギーのある者
・他の臨床試験に参加している者
・運動に制限のある者
・臨床研究責任者が本試験参加に適切でないと判断した者
英語
Subjects with
/resistance training more than five times a week for a year /no resistance training or exercise during over a year /serious liver, kidney, heart, respiratory, endocrine or metabolic diseases/ scheduled for surgery during this study/ administration of regular medication/ regular administration of supplements which affect this study / food allergies/ participation of other clinical trial during this study/ restriction of exercise/ any reason in the opinion of the lead principal investigator not to take part in this study
30
日本語
名 | 貴司 |
ミドルネーム | |
姓 | 清水 |
英語
名 | Takashi |
ミドルネーム | |
姓 | Shimizu |
日本語
帝京平成大学
英語
Teikyo Heisei University
日本語
ヒューマンケア学部
英語
Faculty of Health Care
170-8445
日本語
東京都豊島区東池袋2-51-4
英語
2-51-4 Higashi-ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo
03-5843-3111
t-shimizu@thu.ac.jp
日本語
名 | 貴司 |
ミドルネーム | |
姓 | 清水 |
英語
名 | Takashi |
ミドルネーム | |
姓 | Shimizu |
日本語
帝京平成大学
英語
Teikyo Heisei University
日本語
ヒューマンケア学部
英語
Faculty of Health Care
170-8445
日本語
東京都豊島区東池袋2-51-4
英語
2-51-4 Higashi-ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo
03-5843-3111
t-shimizu@thu.ac.jp
日本語
帝京平成大学
英語
Teikyo Heisei University
日本語
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英語
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その他
英語
Nissui Corporation
日本語
株式会社ニッスイ
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
帝京平成大学 倫理委員会事務局
英語
Teikyo Heisei University
日本語
東京都豊島区東池袋2-51-4
英語
2-51-4 Higashi-ikebukuro, Toshima-ku, Tokyo
03-5843-3152
rec@thu.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
2024 | 年 | 05 | 月 | 18 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2024 | 年 | 02 | 月 | 11 | 日 |
2024 | 年 | 02 | 月 | 11 | 日 |
2024 | 年 | 05 | 月 | 18 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 20 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 05 | 月 | 18 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 19 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000062134
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000062134