UMIN試験ID | UMIN000054363 |
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受付番号 | R000062076 |
科学的試験名 | レジスタンストレーニング実施下における乳酸菌の摂取が筋肥大へ及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/05/31 |
最終更新日 | 2024/05/10 15:14:48 |
日本語
レジスタンストレーニング実施下における乳酸菌の摂取が筋肥大へ及ぼす影響
英語
The effect of lactic acid bacteria ingestion combined with resistance training on muscle hypertrophy
日本語
レジスタンストレーニング実施下における乳酸菌の摂取が筋肥大へ及ぼす影響
英語
The effect of lactic acid bacteria ingestion combined with resistance training on muscle hypertrophy
日本語
レジスタンストレーニング実施下における乳酸菌の摂取が筋肥大へ及ぼす影響
英語
The effect of lactic acid bacteria ingestion combined with resistance training on muscle hypertrophy
日本語
レジスタンストレーニング実施下における乳酸菌の摂取が筋肥大へ及ぼす影響
英語
The effect of lactic acid bacteria ingestion combined with resistance training on muscle hypertrophy
日本/Japan |
日本語
なし(健常成人)
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
レジスタンストレーニング実施下における12週間の乳酸菌の摂取が骨格筋体積に与える影響を評価する
英語
To assess the effect of lactic acid bacteria ingestion during 12 weeks of resistance training on muscle hypertrophy
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
日本語
骨格筋体積
英語
Skeletal muscle mass
日本語
体組成
腹部内臓脂肪量
血中炎症関連マーカー
腸内菌叢
筋肉痛評価
安全性評価
英語
Body composition
Abdominal visceral fat mass
Inflammation-related biomarkers
Intestinal flora
Muscle soreness
Safety assessment
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
知る必要がない/No need to know
3
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
運動:週2回のレジスタンストレーニング
試験食品:1日2回の低用量乳酸菌末摂取
期間:12週間
英語
Resistance training (2 times per week)
Ingestion of low dose lactic acid bacteria powder, twice per day, 12 weeks
日本語
運動:週2回のレジスタンストレーニング
試験食品:1日2回の高用量乳酸菌末摂取
期間:12週間
英語
Resistance training (2 times per week)
Ingestion of high dose lactic acid bacteria powder, twice per day, 12 weeks
日本語
運動:週2回のレジスタンストレーニング
試験食品:1日2回のプラセボ摂取
期間:12週間
英語
Resistance training (2 times per week)
Ingestion of placebo powder, twice per day, 12 weeks
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男/Male
日本語
1.自由意思により志願し、文書で参加に同意した者
2.本研究の同意取得日において30歳以上60歳未満の男性
3.運動を月1回以上実施している者
英語
1.Subjects who can give informed consent to participate in this study
2.Males aged 30 to 59 years old
3.Subjects who perform exercises at least once a month
日本語
1. 治療中の慢性的な内科的疾患がある者、重篤な疾患の既往を有する者
2. 一時的な筋肉の痙攣や、意識の喪失の症状を招く疾患を有する者
3. 運動器に故障を抱えている者
4. 医師から運動・入浴を制限されている者
5. 乳、小麦、オレンジ、牛肉、ごま、大豆、鶏肉、バナナ、りんご、ゼラチンのいずれかのアレルギーを有する者
6. 研究結果に影響する医薬品・医薬部外品を使用している者
7. BMI 18.5未満および 30.0以上の者
8. 喫煙習慣がある者
9. 多量飲酒者
10. バーベル、ダンベル、マシン等の錘を用いて筋肉に負荷をかけるウエイトトレーニングを週1回以上行っている者
11. 他の臨床研究の参加者
12. その他、研究代表者が研究対象者として不適当と判断した者
英語
1. Subjects who have a chronic medical condition undergoing treatment, or who have a history of a serious illness
2. Subjects who have a disease that causes temporary muscle spasms or loss of consciousness
3. Subjects who have significant orthopedic injuries
4. Subjects who restricted exercise or bathing due to medical reasons
5. Subjects who are allergic to milk, wheat, orange, beef, sesame, soy, chicken, banana, apple, or gelatin
6. Subjects who use drugs that may affect the results of the study
7. BMI<18.5, BMI>=30
8. Smoker
9. Heavy drinkers
10. Subjects who perform resistance training using barbells, dumbbells or machines at least once a week
11. Subjects who participate other clinical studies
12. Subjects who are judged as unsuitable for the study by the principal investigator for other reason
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日本語
名 | 千秋 |
ミドルネーム | |
姓 | 三本木 |
英語
名 | Chiaki |
ミドルネーム | |
姓 | Sanbongi |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
研究本部
英語
R&D Division
192-0919
日本語
東京都八王子市七国1-29-1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachiouji, Tokyo, Japan
+81-42-632-5847
chiaki.sanbongi@meiji.com
日本語
名 | 彩 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉村 |
英語
名 | Aya |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshimura |
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
研究本部
英語
R&D Division
192-0919
日本語
東京都八王子市七国1-29-1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachiouji, Tokyo, Japan
+81-42-632-5847
aya.yoshimura.aa@meiji.com
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
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英語
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
立命館大学
英語
Ritsumeikan University
日本語
英語
日本語
チヨダパラメディカルケアクリニック倫理審査委員会
英語
Institutional Review Board of Chiyoda Paramedical Care Clinic
日本語
東京都中央区日本橋本石町3 -3- 10 ダイワビル 2階
英語
2F, Daiwa Bldg.3-3-10 Nihonbashi Hongokucho, Chuo-ku, Tokyo, Japan
+81-3-6225-9005
IRB@cpcc.co.jp
はい/YES
MIJ24C4
日本語
CPCC株式会社
英語
CPCC Company Limited
日本語
英語
株式会社 明治 研究本部
(R&D Division, Meiji Co., Ltd.)
2024 | 年 | 05 | 月 | 31 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
開始前/Preinitiation
2024 | 年 | 04 | 月 | 22 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 19 | 日 |
2024 | 年 | 06 | 月 | 09 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 20 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 05 | 月 | 10 | 日 |
2024 | 年 | 05 | 月 | 10 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000062076
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000062076