UMIN試験ID | UMIN000054283 |
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受付番号 | R000061990 |
科学的試験名 | 麺類の食塩摂取に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/04/29 |
最終更新日 | 2024/04/29 17:16:15 |
日本語
麺類の食塩摂取に関する研究
英語
Study of salt intake from noodles
日本語
麺類の食塩摂取に関する研究
英語
Study of salt intake from noodles
日本語
麺類の食塩摂取に関する研究
英語
Study of salt intake from noodles
日本語
麺類の食塩摂取に関する研究
英語
Study of salt intake from noodles
日本/Japan |
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健常成人
英語
healthy adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
麺類摂取時の栄養食事指導「スープを残しましょう」の減塩効果を明らかにする
英語
The purpose of this study was to clarify the salt-reducing effects of the nutritional dietary guidance "Let's leave the soup" when eating noodles.
有効性/Efficacy
日本語
英語
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食塩摂取量
英語
salt intake
日本語
ひと口のスープ量と食塩摂取量
英語
Soup and salt intake per mouthful
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
自由に食べる→(ウォッシュアウト期間)→スープを残すよう心掛けて食べる
英語
Free eating - (washout period) - Leave the soup
日本語
スープを残すよう心掛けて食べる→(ウォッシュアウト期間)→自由に食べる
英語
Leave the soup - (washout period) - Free eating
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20 | 歳/years-old | 以上/<= |
23 | 歳/years-old | 以下/>= |
女/Female
日本語
1) 健康な女子大学生
2) 本研究の目的・内容について十分な説明を受け、文書で参加に同意した者
英語
1) Healthy female university students
2) Subjects who have received a sufficient explanation of the purpose and content of this study, and agreed to participate by signing
日本語
1)血圧および腎機能に異常のある者
2)常時投薬が必要な疾患を持つ者
3)重篤な疾患既往歴がある者
4)その他、研究責任者が研究対象者として不適当と判断した場合
英語
1) Subjects with abnormal blood pressure and renal function
2) Subjects with diseases that require constant medication
3) Subjects with medical history of severe diseases
4) Subjects who are judged as inappropriate by investigators
10
日本語
名 | 由香 |
ミドルネーム | |
姓 | 西田 |
英語
名 | Yuka |
ミドルネーム | |
姓 | Nishida |
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名古屋女子大学
英語
Nagoya Women's University
日本語
健康科学部 健康栄養学科
英語
Faculty of Health Sciences Department of Health and Nutrition
467-8610
日本語
愛知県名古屋市瑞穂区汐路町3-40
英語
3-40 Shioji-cho, Mizuho-ku, Nagoya, Aichi, Japan
052-852-9422
nishida@nagoya-wu.ac.jp
日本語
名 | 由香 |
ミドルネーム | |
姓 | 西田 |
英語
名 | Yuka |
ミドルネーム | |
姓 | Nishida |
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名古屋女子大学
英語
Nagoya Women's University
日本語
健康科学部 健康栄養学科
英語
Faculty of Health Sciences Department of Health and Nutrition
467-8610
日本語
愛知県名古屋市瑞穂区汐路町3-40
英語
3-40 Shioji-cho, Mizuho-ku, Nagoya, Aichi, Japan
0528529422
nishida@nagoya-wu.ac.jp
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名古屋女子大学
英語
Nagoya Women's University
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名古屋女子大学
英語
Nagoya Women's University
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その他/Other
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英語
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名古屋女子大学 人を対象とする研究に関する倫理審査委員会
英語
Ethics Review Committee for Research on Human Subjects in Nagoya Women's University
日本語
愛知県名古屋市瑞穂区汐路町3-40
英語
3-40 Shioji-cho, Mizuho-ku, Nagoya, Aichi, Japan
052-852-1111
somu@nagoya-wu.ac.jp
はい/YES
2023-17
日本語
名古屋女子大学 人を対象とする研究に関する倫理審査委員会
英語
Ethics Review Committee for Research on Human Subjects in Nagoya Women's University
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英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 29 | 日 |
未公表/Unpublished
10
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参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2024 | 年 | 01 | 月 | 25 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
2024 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 29 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 29 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000061990
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000061990