UMIN試験ID | UMIN000054178 |
---|---|
受付番号 | R000061859 |
科学的試験名 | 高齢者を対象としたデジタル食事改善プログラム開発に向けた探索研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/04/18 |
最終更新日 | 2024/10/16 14:04:22 |
日本語
高齢者を対象としたデジタル食事改善プログラム開発に向けた探索研究
英語
Exploratory Research Aims to Develop a Digital Diet Improvement Program for the Elderly
日本語
高齢者を対象としたデジタル食事改善プログラム開発に向けた探索研究
英語
Exploratory Research Aims to Develop a Digital Diet Improvement Program for the Elderly
日本語
高齢者を対象としたデジタル食事改善プログラム開発に向けた探索研究
英語
Exploratory Research Aims to Develop a Digital Diet Improvement Program for the Elderly
日本語
高齢者を対象としたデジタル食事改善プログラム開発に向けた探索研究
英語
Exploratory Research Aims to Develop a Digital Diet Improvement Program for the Elderly
日本/Japan |
日本語
健康な成人
英語
Healthy Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
オンライン食習慣セルフチェック、オンライン食習慣アドバイス、健康な食事の提供を含む食事改善プログラムへの参加が、食習慣や心身の健康状態に与える影響を評価する。
英語
To assess the effect of a dietary improvement program, which includes online self-reported dietary records, online dietary advice, and offering balanced meals, on dietary habits and both physiological and psychological health in elderly participants.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
日本語
試験期間中における自己申告式オンライン食事記録・食習慣アドバイスの利用率・継続率
英語
Usage and retention of online self-reported dietary record and dietary advice during the intervention period.
日本語
・身体測定
・脳の健康度セルフチェック
・身体機能検査
・改訂日本版フレイル基準(J-CHS基準) によるフレイル判定
・生活習慣アンケート
・プログラム終了後アンケート
英語
- Body measurement
- Self-checked brain health
- Physical ability assessment
- Revised Japanese version of the Cardiovascular Health Study criteria (revised J-CHS criteria)
- Lifestyle questionnaire
- Post-intervention questionnaire
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
群内/Self control
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food | 行動・習慣/Behavior,custom |
日本語
・オンラインツールを利用した簡易食事チェック
・オンラインツールを利用した食習慣アドバイスの提供
・健康的な食事の提供(任意参加)
・食改善サポートイベント(任意参加)
英語
- online self-reported simple dietary records
- offering online dietary advice
- offering balanced meals (optional)
- participating in nutrition counseling workshops (optional)
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
65 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
・試験を実施する市町村に在住の者
・2024年6月1日時点において、年齢65歳以上の者
・男女(性別不問)
英語
- Those who reside in the municipalities where the research is conducted
- Those who are more than 65 years old as of June 1st 2024
- All genders
日本語
・食物アレルギーを持つ者
・定期的に栄養食事指導を受けている者
・嚥下障害がある者
・要介護認定を受けている者
・1ヵ月以内に、血圧が160/100 mmHgいずれかの値を超えていると自覚している者
・電子端末を用いて、オンラインツール利用することができない者
英語
- Those with food allergies
- Those receiving regular nutritional counseling
- Those with dysphagia
- Those certified as requiring care
- Those aware of blood pressure above 160/100 mmHg within past one month
- Those who cannnot use online tools with electric devices
50
日本語
名 | 理浩 |
ミドルネーム | |
姓 | 髙田 |
英語
名 | Michihiro |
ミドルネーム | |
姓 | Takada |
日本語
味の素株式会社
英語
AJINOMOTO CO., INC.
日本語
バイオ・ファイン研究所
英語
Research Institute for Bioscience Products and Fine Chemicals
210-8681
日本語
神奈川県川崎市川崎区鈴木町1-1
英語
1-1 Suzuki-cho, Kawasaki-ku, Kawasaki City, Kanagawa Prefecture
070-1002-5063
michihiro.takada.c5v@asv.ajinomoto.com
日本語
名 | 仁美 |
ミドルネーム | |
姓 | 北村 |
英語
名 | Hitomi |
ミドルネーム | |
姓 | Kitamura |
日本語
味の素株式会社
英語
AJINOMOTO CO., INC.
日本語
バイオ・ファイン研究所
英語
1-1 Suzuki-cho, Kawasaki-ku, Kawasaki City, Kanagawa Prefecture
210-8681
日本語
神奈川県川崎市川崎区鈴木町1-1
英語
1-1 Suzuki-cho, Kawasaki-ku, Kawasaki City, Kanagawa Prefecture
070-1002-6488
hitomi.kitamura01.mx9@asv.ajinomoto.com
日本語
その他
英語
AJINOMOTO CO., INC.
日本語
味の素株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
AJINOMOTO CO., INC.
日本語
味の素株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
味の素株式会社 人を対象とする試験審議委員会
英語
Ethics Committee of Ajinomoto Co., Inc.
日本語
東京都中央区京橋1-15-1
英語
1-15-1,Kyobashi, Chuo-ku, Tokyo
03-5250-8111
ajinomoto_irb@asv.ajinomoto.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 18 | 日 |
未公表/Unpublished
66
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2024 | 年 | 04 | 月 | 11 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 16 | 日 |
2024 | 年 | 05 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 17 | 日 |
2024 | 年 | 10 | 月 | 16 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000061859
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000061859