UMIN試験ID | UMIN000054056 |
---|---|
受付番号 | R000061701 |
科学的試験名 | 食品の物性、用量、形態による咀嚼時グラインディング運動の変化 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/04/05 |
最終更新日 | 2024/10/04 11:06:28 |
日本語
食品の物性、用量、形態による咀嚼時グラインディング運動の変化
英語
Changes in grinding movement during chewing by physical properties, dosage, and form of food
日本語
食品の物性、用量、形態による咀嚼時グラインディング運動の変化
英語
Changes in grinding movement during chewing by physical properties, dosage, and form of food
日本語
食品の物性、用量、形態による咀嚼時グラインディング運動の変化
英語
Changes in grinding movement during chewing by physical properties, dosage, and form of food
日本語
食品の物性、用量、形態による咀嚼時グラインディング運動の変化
英語
Changes in grinding movement during chewing by physical properties, dosage, and form of food
日本/Japan |
日本語
健常成人
英語
Healthy adult
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
物性や形態が様々な食品による咀嚼軌道への影響を検証する
英語
Examine the effects of foods of varying physical properties and morphology on chewing trajectories.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
咀嚼経路幅
英語
Width of masticatory pathway
日本語
開・閉口角度
開口距離
咀嚼速度
英語
Angle of mouth opening and closing
Distance of mouth opening
Chewing speed
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
いいえ/NO
いいえ/NO
施設を考慮していない/Institution is not considered as adjustment factor.
いいえ/NO
準ランダム化/Pseudo-randomization
10
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
試験食品1
英語
Test food1
日本語
試験食品2
英語
Test food2
日本語
試験食品3
英語
Test food3
日本語
試験食品4
英語
Test food4
日本語
試験食品5
英語
Test food5
日本語
試験食品6
英語
Test food6
日本語
試験食品7
英語
Test food7
日本語
試験食品8
英語
Test food8
日本語
試験食品9
英語
Test food9
日本語
試験食品10
英語
Test food10
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
69 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)試験食品が食べられる方
(2)歯科症状が無く、歯科治療中ではない方(定期的な歯科クリーニングは可)
(3)試験の目的・内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意した方
英語
(1) Those who can eat the test foods
(2) Those who have no dental symptoms and are not under dental treatment (periodic dental cleanings are acceptable)
(3) Those who have received sufficient explanation of the purpose and content of the study, have the ability to consent, have voluntarily volunteered to participate with a good understanding, and have agreed to participate in this study in writing
日本語
(1)試験に関連してアレルギー発症のおそれがある者
(2)試験責任者より本試験参加が適切でないと判断された者
英語
(1) Those who may develop allergies related to the study
(2) Those who are judged by the study representative to be inappropriate to participate in this study
33
日本語
名 | 誠 |
ミドルネーム | |
姓 | 武政 |
英語
名 | Makoto |
ミドルネーム | |
姓 | Takemasa |
日本語
東京電機大学
英語
Tokyo Denki University
日本語
理工学部
英語
School of science and engineering
350-0394
日本語
埼玉県比企郡鳩山町石坂
英語
Ishizaka, Hatoyama-machi, Hiki-gun, Saitama
049-296-5969
takemasa@mail.dendai.ac.jp
日本語
名 | 範 |
ミドルネーム | |
姓 | 菅野 |
英語
名 | Susumu |
ミドルネーム | |
姓 | Kanno |
日本語
株式会社ロッテ
英語
Lotte Co., Ltd.
日本語
中央研究所 噛むこと研究部
英語
Central Laboratory, Kamukoto Research Department
336-8601
日本語
埼玉県さいたま市南区沼影3丁目1番1号
英語
1-1, Numakage-3chome, Minami-ku, Saitama
048-837-0744
kanno_susumu@lotte.co.jp
日本語
その他
英語
Tokyo Denki University.
日本語
東京電機大学
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Lotte Co., Ltd.
日本語
株式会社ロッテ
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
東京電機大学ヒト生命倫理審査委員会
英語
Tokyo Denki University
日本語
東京都 足立区 千住旭町5番
英語
5 Senju Asahi-cho, Adachi-ku, Tokyo
03-5284-5230
kenkyu-k@jim.dendai.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 05 | 日 |
未公表/Unpublished
33
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2024 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 27 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 08 | 日 |
2024 | 年 | 10 | 月 | 31 | 日 |
日本語
別途、介入11~22として試験食品11~12、対照1として対照食品1があり、群数は合計23となる。
英語
Separately, there are test foods 11-12 as interventions 11-22 and control food 1 as control 1, for a total of 23 groups.
2024 | 年 | 04 | 月 | 04 | 日 |
2024 | 年 | 10 | 月 | 04 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000061701
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000061701