UMIN試験ID | UMIN000054029 |
---|---|
受付番号 | R000061680 |
科学的試験名 | 食前の鮭の塩焼きの摂取タイミングおよび摂取量が健常者の食後血糖値に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/04/02 |
最終更新日 | 2024/04/01 17:06:29 |
日本語
食前の鮭の塩焼きの摂取タイミングおよび摂取量が健常者の食後血糖値に及ぼす影響
英語
Effects of pre-meal intake timing and amount of salt-grilled salmon on postprandial blood glucose in healthy subjects.
日本語
食前の鮭の塩焼きの摂取タイミングおよび摂取量が健常者の食後血糖値に及ぼす影響
英語
Effects of pre-meal intake timing and amount of salt-grilled salmon on postprandial blood glucose in healthy subjects.
日本語
食前の鮭の塩焼きの摂取タイミングおよび摂取量が健常者の食後血糖値に及ぼす影響
英語
Effects of pre-meal intake timing and amount of salt-grilled salmon on postprandial blood glucose in healthy subjects.
日本語
食前の鮭の塩焼きの摂取タイミングおよび摂取量が健常者の食後血糖値に及ぼす影響
英語
Effects of pre-meal intake timing and amount of salt-grilled salmon on postprandial blood glucose in healthy subjects.
日本/Japan |
日本語
糖尿病
英語
diabetes
内分泌・代謝病内科学/Endocrinology and Metabolism | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
食前にたんぱく質や脂質を摂取することで,健常者および糖尿病患者の食後血糖値の上昇を抑制できることが明らかにされている。本研究では,食前に鮭の塩焼きを摂取するタイミングおよび摂取量が健常者の食後血糖値に及ぼす影響を評価した。
英語
It has been shown that ingesting protein and fat before meals can suppress the rise in postprandial blood glucose in healthy subjects and diabetic patients. In this study, we evaluated the effects of the timing and amount of pre-meal intake of salt-grilled salmon on postprandial blood glucose in healthy subjects.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
食後血糖値
英語
postprandial blood glucose
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
実薬・標準治療対照/Active
4
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
米飯150 gを摂取して30 分後に鮭の塩焼き120 gを摂取
英語
Ingested 120 g of salt-grilled salmon 30 minutes after ingesting 150 g of cooked rice
日本語
鮭の塩焼き120 gを摂取して30分後に米飯150 gを摂取
英語
Ingestion of 120 g of salt-grilled salmon and 150 g of cooked rice 30 minutes later
日本語
鮭の塩焼き120 gを摂取して5分後に米飯150 gを摂取
英語
Ingestion of 120 g of salt-grilled salmon and 150 g of cooked rice 5 minutes later
日本語
鮭の塩焼き40 gを摂取して30分後に米飯150 gを摂取
英語
Ingestion of 40 g of salt-grilled salmon and 150 g of cooked rice 30 minutes later
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
18歳以上の健常者で、簡易血糖測定器による自己血糖測定が可能な者
英語
Healthy subjects over 18 years old who are able to self-measure their blood glucose
日本語
摂取する食品に対するアレルギーの有る者
英語
People with allergies to ingested foods
10
日本語
名 | 憲司 |
ミドルネーム | |
姓 | 芳野 |
英語
名 | kenji |
ミドルネーム | |
姓 | yoshino |
日本語
東海学園大学
英語
tokai gakuen university
日本語
健康栄養学部
英語
department of health and nutiriton
4688514
日本語
名古屋市天白区中平2丁目901番地
英語
2-901 Nakahira,Tenpaku-ku, Nagoya Aichi
052-801-6620
isejimaaya@yahoo.co.jp
日本語
名 | 憲司 |
ミドルネーム | |
姓 | 芳野 |
英語
名 | kenji |
ミドルネーム | |
姓 | yoshino |
日本語
東海学園大学
英語
tokai gakuen university
日本語
健康栄養学部
英語
department of health and nutiriton
4688514
日本語
名古屋市天白区中平2丁目901番地
英語
2-901 Nakahira,Tenpaku-ku, Nagoya Aichi
052-801-6620
isejimaaya@yahoo.co.jp
日本語
その他
英語
tokai gakuen university, department of health and nutiriton, yoshino kenji
日本語
東海学園大学 健康栄養学部 芳野憲司
日本語
日本語
英語
日本語
無し
英語
nothing
日本語
なし
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
東海学園大学
英語
tokai gakuen university
日本語
名古屋市天白区中平2丁目901番地
英語
2-901 Nakahira,Tenpaku-ku, Nagoya Aichi
052-801-6620
isejimaaya@yahoo.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
未公表/Unpublished
11
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2022 | 年 | 02 | 月 | 10 | 日 |
2022 | 年 | 03 | 月 | 07 | 日 |
2022 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2023 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000061680
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000061680