UMIN試験ID | UMIN000054034 |
---|---|
受付番号 | R000061517 |
科学的試験名 | 大学生における野菜摂取の習慣化に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/04/02 |
最終更新日 | 2024/12/02 08:34:42 |
日本語
大学生における野菜摂取の習慣化に関する研究
英語
A study on the habitualization of vegetable intake among university students
日本語
大学生における野菜摂取の習慣化に関する研究
英語
A study on the habitualization of vegetable intake among university students
日本語
大学生における野菜摂取の習慣化に関する研究
英語
A study on the habitualization of vegetable intake among university students
日本語
大学生における野菜摂取の習慣化に関する研究
英語
A study on the habitualization of vegetable intake among university students
日本/Japan |
日本語
健常者
英語
Healthy Adults
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
適切な野菜摂取習慣を身に付けることで大学生の野菜摂取量の増加と維持が出来るかの確認ならびに、そのモチベーション維持のために調味料配布が役立つかについて研究を行う。
英語
The purpose of this study is to investigate whether distributing condiments to university students can increase their vegetable intake and help them develop appropriate vegetable eating habits.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
野菜摂取量
(試験前、6週間後、12週間後、試験終了12週間後)
英語
Vegetable Intake (Pre-test, 6,12 Weeks After the Intervention, and 12 Weeks After Test Completion)
日本語
英語
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
無治療対照/No treatment
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
調味料の配布及び自由使用(目安1日15mL、12週間)
英語
Distribution of Condiments and Their Free Use (Target: 15 mL/Day, 12 Weeks)
日本語
通常通りの生活を継続する
英語
To continue their normal daily lives
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
熊本県立大学に在籍する学部生
英語
Healthy university students
日本語
1.食物アレルギーを有する者(卵、大豆、リンゴ)
2.特に消化器官の慢性疾患等で服薬や治療を継続している者(ただし、鼻炎や頭痛等で季節的に服薬している者は対象とする。)
3.まかない付きの下宿等に住み、自分で食事の選択ができない者
英語
1,Individuals with food allergies (eggs,soybeans,apples)
2.Individuals with chronic digestive diseases requiring continuous medication or treatment (excluding seasonal medication for conditions such as rhinitis or headache)
3.Individuals living in boarding houses with meals provided, who cannot choose their own meals
120
日本語
名 | 博子 |
ミドルネーム | |
姓 | 友寄 |
英語
名 | Hiroko |
ミドルネーム | |
姓 | Tomoyori |
日本語
公立大学法人 熊本県立大学
英語
Prefectural University of Kumamoto
日本語
環境共生学部
英語
Faculty of Environmental & Symbiotic Sciences
862-8502
日本語
熊本県熊本市東区月出3丁目1番100号
英語
3-1-100 Tsukide, Higashi-ku, Kumamoto City, Kumamoto Prefecture
096-383-2929
tomoyori@pu-kumamoto.ac.jp
日本語
名 | 博 |
ミドルネーム | |
姓 | 西山 |
英語
名 | Hiroshi |
ミドルネーム | |
姓 | Nishiyama |
日本語
キユーピー株式会社
英語
Kewpie Corporation
日本語
研究開発本部
英語
Research and Development Division
182-0002
日本語
東京都調布市仙川町2-5-7
英語
2-5-7 Sengawa-cho, Chofu-shi, Tokyo
03-5384-7759
hiroshi_nishiyama@kewpie.co.jp
日本語
熊本県立大学
英語
Prefectural University of Kumamoto
日本語
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Kewpie Corporation
日本語
キユーピー株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
熊本県立大学 生命倫理審査委員会
英語
Prefectural University of Kumamoto ,Institutional Review Board
日本語
熊本県熊本市東区月出3丁目1番100号
英語
3-1-100 Tsukide, Higashi-ku, Kumamoto City, Kumamoto Prefecture
096-321-6612
puk-kenkyu@pu-kumamoto.ac.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
未公表/Unpublished
135
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験終了/Completed
2024 | 年 | 01 | 月 | 10 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 13 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 04 | 月 | 02 | 日 |
2024 | 年 | 12 | 月 | 02 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000061517
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000061517