UMIN試験ID | UMIN000053814 |
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受付番号 | R000061407 |
科学的試験名 | 食物経口負荷試験後の再現性の検討 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/03/11 |
最終更新日 | 2024/03/09 15:52:18 |
日本語
食物経口負荷試験後の再現性の検討
英語
Assessment of reproducibility after oral food challenge
日本語
食物経口負荷試験後の再現性の検討
英語
Assessment of reproducibility after oral food challenge
日本語
食物経口負荷試験後の再現性の検討
英語
Assessment of reproducibility after oral food challenge
日本語
食物経口負荷試験後の再現性の検討
英語
Assessment of reproducibility after oral food challenge
日本/Japan |
日本語
食物アレルギー
英語
Food allergy
小児科学/Pediatrics |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
既製品による食物経口負荷試験の結果が陰性または判定保留(一次判定)であった患者において、同一の既製品の自宅での再現性(最終判定)を明らかにする。
英語
To clarify the reproducibility of the same commercially available product at home (final diagnosis) in patients who passed the oral food challenge of the commercially available product (primary diagnosis).
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
自宅での摂取時の症状出現の割合
英語
Percentage of symptom occurrence at home.
日本語
(1) 食物経口負荷試験陽性(一次判定)の割合
(2) 自宅での摂取時の客観的な症状出現の割合
(3) 自宅での各臓器症状出現の割合
(4) 最終判定で陽性の患者の割合
(5) 実際に自宅で摂取した患者の割合
英語
(1) Percentage of positive results in the oral food challenge (primary diagnosis).
(2) Percentage of objective symptom occurrence at home.
(3) Percentage of occurrence of symptoms associated with each organ at home.
(4) Percentage of positive results at the final diagnosis.
(5) Percentage of patients who ingested the food at home.
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
治療・ケア/Treatment
食品/Food |
日本語
既製品を用いた食物経口負荷試験を行い(一次判定)、食物経口負荷試験で摂取した既製品を自宅でも数回摂取する(最終判定)。
英語
Patients undergo an oral food challenge using commercially available products (primary diagnosis) and ingest the same commercially available products at home as they ingested in the oral food challenge (final diagnosis).
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
適用なし/Not applicable |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
鶏卵、牛乳、小麦、ピーナッツ、クルミ、カシューナッツ、アーモンドの食物アレルギーまたは食物アレルギーの疑いのある児で、既製品を用いた食物経口負荷試験に同意が得られた者。
目標参加数は各食品毎に約100名ずつ、計800名とする。
英語
Children with a documented food allergy or suspected food allergy to hen's eggs, milk, wheat, peanuts, walnuts, cashews or almonds who consented to undergo an oral food challenge using commercially available products.
The target number of participants is approximately 100 for each food antigen, totaling approximately 800 participants.
日本語
主治医が試験の実行は不可能と判断した児。
英語
Decision of ineligibility by a physician.
800
日本語
名 | 紀之 |
ミドルネーム | |
姓 | 柳田 |
英語
名 | Noriyuki |
ミドルネーム | |
姓 | Yanagida |
日本語
国立病院機構相模原病院
英語
NHO Sagamihara National Hospital
日本語
臨床研究センターアレルギー性疾患研究部
英語
Department of Allergy, Clinical Research Center for Allergy and Rheumatology
252-0392
日本語
神奈川県相模原市南区桜台18-1
英語
18-1, Sakuradai, Minamiku, Sagamihara City, Kanagawa, Japan
042-742-8311
yana@foodallergy.jp
日本語
名 | 塁 |
ミドルネーム | |
姓 | 大関 |
英語
名 | Rui |
ミドルネーム | |
姓 | Ozeki |
日本語
国立病院機構相模原病院
英語
NHO Sagamihara National Hospital
日本語
臨床研究センターアレルギー性疾患研究部
英語
Department of Allergy, Clinical Research Center for Allergy and Rheumatology
252-0392
日本語
神奈川県相模原市南区桜台18-1
英語
18-1, Sakuradai, Minamiku, Sagamihara City, Kanagawa, Japan
042-742-8311
rui.ozeki11@gmail.com
日本語
その他
英語
NHO Sagamihara National Hospital
日本語
国立病院機構相模原病院
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英語
日本語
無し
英語
No
日本語
日本語
自己調達/Self funding
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
国立病院機構相模原病院
英語
NHO Sagamihara National Hospital
日本語
252-0392 神奈川県相模原市南区桜台18-1
英語
18-1, Sakuradai, Minamiku, Sagamihara City, Kanagawa, Japan, 252-0392
042-742-8311
222-rinri@mail.hosp.go.jp
いいえ/NO
日本語
英語
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英語
2024 | 年 | 03 | 月 | 11 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
一般募集中/Open public recruiting
2023 | 年 | 12 | 月 | 04 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 26 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 08 | 日 |
2028 | 年 | 03 | 月 | 31 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 03 | 月 | 09 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 09 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000061407
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000061407