UMIN試験ID | UMIN000053749 |
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受付番号 | R000061262 |
科学的試験名 | 試験食品の摂取が健常者の口腔内環境に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/03/03 |
最終更新日 | 2024/04/01 10:35:22 |
日本語
試験食品の摂取が健常者の口腔内環境に及ぼす影響
英語
Effect of Intake of the Test Food on the Oral Environment in Healthy Subjects.
日本語
試験食品の摂取が健常者の口腔内環境に及ぼす影響
英語
Effect of Intake of the Test Food on the Oral Environment in Healthy Subjects.
日本語
試験食品の摂取が健常者の口腔内環境に及ぼす影響
英語
Effect of Intake of the Test Food on the Oral Environment in Healthy Subjects.
日本語
試験食品の摂取が健常者の口腔内環境に及ぼす影響
英語
Effect of Intake of the Test Food on the Oral Environment in Healthy Subjects.
日本/Japan |
日本語
なし
英語
No
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
本試験は、被験食品が口腔内環境に及ぼす影響について検討する。
英語
This study examines effect of intake of the test food on the oral environment in healthy subjects.
安全性・有効性/Safety,Efficacy
日本語
英語
日本語
*口腔内環境関連評価項目
(事前検査、摂取前、摂取4週後)
英語
* Evaluation indexes related to the oral environment
(Screening, Week 0, Week 4)
日本語
*副次評価項目
1)口臭関連評価項目(摂取前、摂取4週後)
2)VASアンケート調査(事前検査、摂取前、摂取4週後)
*安全性関連指標
1)医師による問診(事前検査、摂取前、摂取4週後)
2)副作用発現有無/有害事象判定(摂取4週後)
3)被験者日誌(試験品摂取開始日~試験終了まで毎日記載)
英語
* Secondary outcome
1) Evaluation items related to halitosis (Week 0, Week 4)
2) Visual Analogue Scale (Screening, Week 0, Week 4)
* Safety indexes
1) Doctor's questions (Screening, Week 0, Week 4)
2) Side effects and adverse events (Week 4)
3) Subject's diary (From the first day of intake of a test material to the last day of the test.)
介入/Interventional
並行群間比較/Parallel
ランダム化/Randomized
個別/Individual
二重盲検/Double blind -all involved are blinded
プラセボ・シャム対照/Placebo
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
被験食品の経口摂取(1日1粒、4週間)
英語
Oral intake of the test food (1 tablet in a day; 4 weeks).
日本語
プラセボ食品の経口摂取(1日1粒、4週間)
英語
Oral intake of the placebo food (1 tablet in a day; 4 weeks).
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
65 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
1)試験参加の同意取得時点での年齢が20歳以上65歳未満の健康な男女
2)冷たいもの、甘い物を食べたり飲んだりすると歯がしみるなどの感覚がある者
3)口臭が気になる者
4)歯のブラッシング回数が1日2回以下の者
5)本試験の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、よく理解した上で自発的に参加を志願し、書面で本試験参加に同意できる者
6)指定された検査日に来所でき、検査を受ける事のできる者
7)試験責任医師が本試験への参加を適当と認めた者
英語
1) Healthy males and females aged 20-64 years at the time of obtaining consent to participate in the study.
2) Individuals who have a feeling of stinging in their teeth when eating or drinking cold or sweet foods.
3) Individuals who are concerned about halitosis.
4) Individuals who brush their teeth less than twice a day.
5) Individuals who have be given sufficient explanation about the purpose and contents of this study, volunteer for voluntary participation with good understanding, and can consent to the study.
6) Individuals who can come to the designated venue for this study and be inspected.
7) Individuals who are approved by the responsible doctor as appropriate to participate in this study.
日本語
1)現在、何らかの疾患を患い薬物治療を受けている者
2)治療が必要な口腔内疾患(う蝕や歯周病など)を有する者
3)精神疾患、高血圧、糖尿病、脂質異常、シーグレン症候群、リウマチなどの現病歴、重篤な疾患の既往歴を有する者
4)肝、腎、心、肺、血液等の重篤な障害の既往歴・現病歴のある者
5)消化器官に併存疾患および重篤な既往歴のある者
6)過去1ヶ月において、抗生物質ならびに疾患治療を目的とした、薬物の服薬習慣のある者(頭痛、月経痛などの頓服は除く)
7)現在、歯周病、う蝕(虫歯)およびドライマウスなどで歯科治療中の者
8)入れ歯、差し歯、義歯、インプラントを装着している者(上顎、下顎ともに6~8番は可)
9)過去6ヶ月において、歯科医院で歯垢及び歯石除去などを行った者
10)歯のブラッシングの際に、歯間ブラシ、フロス、洗口剤などの使用習慣がある者
11)喫煙者
12)日常的な飲酒量が1日あたり純アルコール換算で60g/日を超える者
13)試験食品にアレルギー症状を起こす恐れのある者、また、その他食品、医薬品にアレルギー症状を起こす恐れのある者
14)試験期間中、生活習慣を変更する可能性のある者(夜間勤務、長期の旅行など)
15)ビタミン剤、乳酸菌及びビフィズス菌を含む食品や機能性表示食品、健康食品、サプリメント類の継続的な摂取習慣のある者、また試験期間中に摂取予定のある者
16)妊娠中または妊娠している可能性のある者、および授乳中の者
17)現在、他ヒト臨床試験に参加している者、他ヒト臨床試験参加後、3ヶ月間が経過していない者
18)本人または家族が健康・機能性表示食品および化粧品を開発・製造もしくは販売する企業に従事している者
19)その他、試験責任医師が本試験の対象として不適当と判断した者
英語
1) Individuals using medical products.
2) Individuals with oral diseases that require treatment such as caries or periodontal disease.
3) Individuals with a history of current illness or serious illness such as mental illness, hypertension, diabetes, lipid abnormality, Sjoegren syndrome, or rheumatism.
4) Individuals who have a history of serious hepatopathy, kidney damage, heart disease and hematological disease.
5) Individuals who are a patient or have a history of or endocrine disease.
6) Individuals who have had a habit of taking antibiotics or drugs for disease treatment in the past month.
7) Individuals currently undergoing dental treatment for periodontal disease, caries, or dry mouth.
8) Individuals with dentures, false teeth, or implants (numbers 6 to 8 are acceptable for both upper and lower jaws).
9) Individuals who have had plaque and tartar removed at a dental clinic within the past six months.
10) Individuals who have the habit of using interdental brushes, floss, mouthwash, etc. when brushing their teeth.
11) Individuals who are a smoker.
12) Individuals who excessively take alcohol (expressed in an amount of alcohol: over 60g/day).
13) Individuals who are sensitive to test food or other foods, and medical products.
14) Individuals with possible changes of lifestyle during the test period.
15) Individuals who have a habit of continuously taking vitamins, foods containing lactic acid bacteria and bifidobacteria, foods with functional claims, health foods, and supplements, or who plan to take them during the test period.
16) Individuals who are pregnant, lactating, or who may become pregnant during the test period.
17) Individuals who participated in other clinical studies in the past 3 months.
18) Individuals who are or whose family is engaged in a company that develops, manufactures, or sells foods with health and functional claims and cosmetics.
19) Individuals judged inappropriate for the study by the responsible doctor.
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日本語
名 | 次朗 |
ミドルネーム | |
姓 | 瀬戸 |
英語
名 | Jiro |
ミドルネーム | |
姓 | Seto |
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日清食品ホールディングス株式会社
英語
NISSIN FOODS HOLDINGS CO., LTD.
日本語
健康科学研究部
英語
Health Science Research Division
192-0001
日本語
東京都八王子市戸吹町2100番
英語
2100 Tobukimachi, Hachioji-shi, Tokyo 192-0001, JAPAN
+81-80-3586-5345
jiro.seto@nissin.com
日本語
名 | 隆麿 |
ミドルネーム | |
姓 | 清水 |
英語
名 | Ryoma |
ミドルネーム | |
姓 | Shimizu |
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株式会社TESホールディングス
英語
TES Holdings Co., Ltd.
日本語
臨床試験管理部
英語
Administrative Department of Clinical Trials
110-0015
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東京都台東区東上野2-7-5 偕楽ビル6階
英語
6F Kairaku Building 2-7-5 Higashiueno Taito-ku Tokyo 110-0015, JAPAN
+81-3-6801-8480
r.shimizu@tes-h.co.jp
日本語
その他
英語
NISSIN FOODS HOLDINGS CO., LTD.
日本語
日清食品ホールディングス株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
NISSIN FOODS HOLDINGS CO., LTD.
日本語
日清食品ホールディングス株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
うえのあさがおクリニック倫理審査委員会
英語
Ueno-Asagao Clinic Ethical Review Committee
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110-0015 東京都台東区東上野2-7-5 偕楽ビル6階
英語
6F Kairaku Building 2-7-5 Higashiueno Taito-ku Tokyo 110-0015, JAPAN
+81-3-6240-1162
jimukyoku@tes-h.co.jp
いいえ/NO
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英語
2024 | 年 | 03 | 月 | 03 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2024 | 年 | 02 | 月 | 21 | 日 |
2024 | 年 | 02 | 月 | 21 | 日 |
2024 | 年 | 03 | 月 | 23 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 03 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 01 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000061262
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000061262
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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