UMIN試験ID | UMIN000053602 |
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受付番号 | R000061167 |
科学的試験名 | 投与された流動食の違いが経管栄養患者の栄養状態および便性に及ぼす影響に関する研究 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/02/13 |
最終更新日 | 2025/03/28 11:47:19 |
日本語
投与された流動食の違いが経管栄養患者の栄養状態および便性に及ぼす影響に関する研究
英語
Research on the effects of different administered liquid diets on the nutritional status and Fecal characteristics of tube feeding patients.
日本語
投与された流動食の違いが経管栄養患者の栄養状態および便性に及ぼす影響に関する研究
英語
Research on the effects of different administered liquid diets on the nutritional status and Fecal characteristics of tube feeding patients.
日本語
投与された流動食の違いが経管栄養患者の栄養状態および便性に及ぼす影響に関する研究
英語
Research on the effects of different administered liquid diets on the nutritional status and Fecal characteristics of tube feeding patients.
日本語
投与された流動食の違いが経管栄養患者の栄養状態および便性に及ぼす影響に関する研究
英語
Research on the effects of different administered liquid diets on the nutritional status and Fecal characteristics of tube feeding patients.
日本/Japan |
日本語
経管栄養患者
英語
Patients receiving enteral tube feeding
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
経管栄養患者を対象とした後ろ向き観察研究を実施し、新規乳酸菌発酵成分配合流動食の切替前後および汎用流動食との比較で、栄養状態および便性に変化を見られるかを探索的に検討する。
英語
We will conduct a retrospective observational study in tube feeding patients.
To evaluate the effects of a new liquid enteral formula containing ingredients fermented by lactic acid bacteria ingredients on nutritional status and fecal characteristics.
有効性/Efficacy
日本語
英語
探索的/Exploratory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
血清アルブミン、血中総コレステロール、BMI、体重、GNRI、便性、排便回数、排便日数、便の色、摘便回数、排便コントロールに関する薬剤または食品の使用状況
英語
Alb, T-cho, BMI, Body weight, GNRI, Fecal characteristics, Stool frequency, The number of defecation days, Fecal color, Disimpaction frequency, Use of medications or foods related to defecation control
日本語
BUN、血清クレアチニン、BUN/血清クレアチニン比、eGFR、発熱日数、増悪の発生日数
英語
BUN, Cre, BUN/Cre, eGFR, The number of febrile days, The number of exacerbation days
観察/Observational
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
適用なし/Not applicable |
適用なし/Not applicable |
男女両方/Male and Female
日本語
1)2024年2月時点で経管栄養を4週間以上実施していた者
2)2024年2月時点で汎用流動食または新規乳酸菌発酵成分配合流動食を4週間以上使用していた者
3)代諾者等が, 本研究の目的, 内容について十分な説明を受け, 参加に同意した者
英語
1) Patients who have been on tube feeding for more than 4 weeks as of February 2024.
2) Patients who have been on a general liquid enteral formula or a new liquid enteral formula containing ingredients fermented by lactic acid bacteria for more than 4 weeks as of February 2024.
3) Patients who obtained informed consents.
日本語
研究代表者が不適当と判断した者
英語
Patients who judged by the principal investigator to be inappropriate as participants in this test.
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日本語
名 | 元義 |
ミドルネーム | |
姓 | 山崎 |
英語
名 | Motoyoshi |
ミドルネーム | |
姓 | Yamazaki |
日本語
社会福祉法人 長岡福祉協会 小千谷さくら病院
英語
Ojiya Sakura Hospital
日本語
-
英語
-
947-0041
日本語
新潟県小千谷市小粟田2732番地
英語
2732, Kowada, Ojiya City, Niigata, 947-0041, Japan
0258-83-2680
yamazaki@sakurahp.com
日本語
名 | 元義 |
ミドルネーム | |
姓 | 山崎 |
英語
名 | Motoyoshi |
ミドルネーム | |
姓 | Yamazaki |
日本語
社会福祉法人 長岡福祉協会 小千谷さくら病院
英語
Ojiya Sakura Hospital
日本語
-
英語
-
947-0041
日本語
新潟県小千谷市小粟田2732番地
英語
2732, Kowada, Ojiya City, Niigata, 947-0041, Japan
0258-83-2680
yamazaki@sakurahp.com
日本語
その他
英語
Ojiya Sakura Hospital
日本語
社会福祉法人 長岡福祉協会 小千谷さくら病院
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
株式会社 明治
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
日本
英語
Japan
日本語
株式会社 明治
英語
Meiji Co., Ltd.
日本語
英語
日本語
明治ヒト対象研究倫理審査委員会
英語
Meiji Institutional Review Board
日本語
〒192-0919 東京都八王子市七国1-29-1
英語
1-29-1 Nanakuni, Hachiouji, Tokyo 192-0919, Japan
042-632-5900
MEIJI.IRB@meiji.com
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
社会福祉法人 長岡福祉協会 小千谷さくら病院(新潟県)
2024 | 年 | 02 | 月 | 13 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
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英語
試験終了/Completed
2024 | 年 | 01 | 月 | 29 | 日 |
2024 | 年 | 02 | 月 | 01 | 日 |
2024 | 年 | 02 | 月 | 13 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 30 | 日 |
2024 | 年 | 07 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 09 | 月 | 30 | 日 |
2025 | 年 | 02 | 月 | 28 | 日 |
日本語
経管栄養患者を対象とした後ろ向き観察研究を実施し, 新規乳酸菌発酵成分配合流動食の切替前後および汎用流動食との比較で, 栄養状態および便性に変化を見られるかを探索的に検討する。
英語
We will conduct a retrospective observational study in tube feeding patients.
To evaluate the effects of a new liquid enteral formula containing ingredients fermented by lactic acid bacteria ingredients on nutritional status and fecal characteristics.
2024 | 年 | 02 | 月 | 13 | 日 |
2025 | 年 | 03 | 月 | 28 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000061167
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000061167