UMIN試験ID | UMIN000053385 |
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受付番号 | R000060929 |
科学的試験名 | 食事性酸塩基負荷(PRAL)からみた栄養素組成の異なる「健康な食事」の摂取が栄養素代謝動態に及ぼす影響 |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/01/18 |
最終更新日 | 2024/01/18 12:46:12 |
日本語
健康な食事の摂取が栄養素代謝動態に及ぼす影響
英語
Effects of Healthy Dietary Intake on Nutrient Metabolic Dynamics
日本語
健康な食事の摂取が代謝指標に及ぼす影響
英語
Effect of Healthy Dietary Intake on Metabolic Indices
日本語
食事性酸塩基負荷(PRAL)からみた栄養素組成の異なる「健康な食事」の摂取が栄養素代謝動態に及ぼす影響
英語
Effects of the intake of a "healthy diet" with different nutrient compositions on nutrient metabolic kinetics from the perspective of dietary acid-base load (PRAL).
日本語
食事性酸塩基負荷(PRAL)からみた栄養素組成の異なる「健康な食事」の摂取が栄養素代謝動態に及ぼす影響 B
英語
Effects of the intake of a "healthy diet" with different nutrient compositions on nutrient metabolic kinetics from the perspective of dietary acid-base load (PRAL). B
日本/Japan |
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健常者成人
英語
Healthy adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
栄養素代謝指標に対するたんぱく質の種類を変えた健康的な食事の効果について評価する
英語
Evaluate the effect of a healthy diet with different types of protein on nutrient metabolism indices.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血清および尿中のビタミンD代謝物
英語
Serum and urinary vitamin D metabolites
日本語
英語
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
5日間、たんぱく質源として魚を含む食事の摂取
英語
Consumption of a diet containing fish as a source of protein for 5 days
日本語
5日間、たんぱく質源として肉を含む食事の摂取
英語
Consumption of a diet containing meat as a source of protein for 5 days
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
20 | 歳/years-old | 以上/<= |
60 | 歳/years-old | 未満/> |
男女両方/Male and Female
日本語
本研究の目的、内容について十分な説明を受け、同意能力があり、十分に理解した上で自由意思により志願し、文書で参加に同意した方
英語
Those who received a sufficient explanation of the purpose and contents of the study, who have the capacity to consent, voluntarily volunteer with sufficient understanding, and agree to participate in the document.
日本語
1.試験期間に提供する食品にアレルギーを有している方
2.サプリメントを摂取している方
3.現在、何らかの疾患を有し、薬物治療を受けている方
4.アルコール多飲用されている方
5.喫煙をされている方
6.妊娠している、または授乳をしている方
7.試験責任者および試験分担医師が対象者として不適当と判断した方
英語
1.Subjects who are allergic to any of the foods served during the study period
2.Those who take nutritional supplements
3.Currently, those who undergo medication for several diseases
4.Those who are heavy alcohol drinkers
5.Those who are smoker
6.Those who are pregnant or breastfeeding
7.Those who judged that the examination director and the test sharing doctor are inappropriate as subjects
60
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
名 | 英一 |
ミドルネーム | |
姓 | 新井 |
英語
名 | Hidekazu |
ミドルネーム | |
姓 | Arai |
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
日本語
食品栄養科学部 臨床栄養管理学研究室
英語
Laboratory of Clinical Nutrition and Management, School of Food and Nutritional Sciences
422-8526
日本語
静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5511
arai@u-shizuoka-ken.ac.jp
日本語
静岡県立大学
英語
The University of Shizuoka
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英語
日本語
その他
英語
the University of Shizuoka Grant for Scientific and Educational Research
日本語
静岡県立大学
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その他/Other
日本語
英語
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英語
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英語
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静岡県立大学研究倫理審査委員会
英語
The Ethics Committee of the University of Shizuoka
日本語
静岡県静岡市駿河区谷田52-1
英語
52-1 Yada, Suruga-ku, Shizuoka 422-8526, Japan
054-264-5103
tyous10@u-shizuoka-ken.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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2024 | 年 | 01 | 月 | 18 | 日 |
未公表/Unpublished
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限定募集中/Enrolling by invitation
2021 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 05 | 日 |
2021 | 年 | 01 | 月 | 06 | 日 |
2024 | 年 | 06 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 01 | 月 | 18 | 日 |
2024 | 年 | 01 | 月 | 18 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000060929
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000060929
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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