UMIN試験ID | UMIN000053367 |
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受付番号 | R000060905 |
科学的試験名 | 水溶性液状こんにゃくおよび難消化性デキストリン同時摂取が若年女性の腸内フローラの構成に及ぼす影響 ―オープンクロスオーバー前後比較用量依存性試験― |
一般公開日(本登録希望日) | 2024/01/16 |
最終更新日 | 2024/04/26 10:18:42 |
日本語
水溶性液状こんにゃくおよび難消化性デキストリン同時摂取が若年女性の腸内フローラの構成に及ぼす影響 ―オープンクロスオーバー前後比較用量依存性試験―
英語
Effects of simultaneous intake of water-soluble liquid konjac and indigestible dextrin on gut microbiota composition in young women: an open-label, cross-over, before-after comparison, dose-dependent study
日本語
水溶性液状こんにゃくおよび難消化性デキストリン同時摂取が若年女性の腸内フローラの構成に及ぼす影響 ―オープンクロスオーバー前後比較用量依存性試験―
英語
Effects of simultaneous intake of water-soluble liquid konjac and indigestible dextrin on gut microbiota composition in young women: an open-label, cross-over, before-after comparison, dose-dependent study
日本語
水溶性液状こんにゃくおよび難消化性デキストリン同時摂取が若年女性の腸内フローラの構成に及ぼす影響 ―オープンクロスオーバー前後比較用量依存性試験―
英語
Effects of simultaneous intake of water-soluble liquid konjac and indigestible dextrin on gut microbiota composition in young women: an open-label, cross-over, before-after comparison, dose-dependent study
日本語
水溶性液状こんにゃくおよび難消化性デキストリン同時摂取が若年女性の腸内フローラの構成に及ぼす影響 ―オープンクロスオーバー前後比較用量依存性試験―
英語
Effects of simultaneous intake of water-soluble liquid konjac and indigestible dextrin on gut microbiota composition in young women: an open-label, cross-over, before-after comparison, dose-dependent study
日本/Japan |
日本語
健康な成人(除外規定あり)
英語
Healthy adults
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
試験物質継続摂取によるヒト腸内フローラ構成の変化について調査する。
英語
To investigate changes in human gut microbiota composition with continuous intake of test substances.
有効性/Efficacy
日本語
英語
検証的/Confirmatory
実務的/Pragmatic
該当せず/Not applicable
日本語
試験物質継続摂取によるヒト腸内フローラ構成の変化。
英語
Changes in human gut microbiota with continuous intake of test substances.
日本語
1.主観的排便状態(排便量・排便頻度・排便性状)へ及ぼす影響。
2.体重へ及ぼす影響。
英語
1. Subjective defecation status.
2. Body weight.
介入/Interventional
クロスオーバー試験/Cross-over
ランダム化/Randomized
個別/Individual
オープン/Open -no one is blinded
用量対照/Dose comparison
2
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
期間:4週間
試験物質:水溶性液状こんにゃくおよび難消化性デキストリン含有食品(120 g/1袋)
用法用量:1日1回摂取
英語
Duration: 4 weeks.
Test substance: water-soluble liquid konjac and indigestible dextrin-containing food (120 g/1 bag).
Administration: 1 time/day.
日本語
期間:4週間
試験物質:水溶性液状こんにゃくおよび難消化性デキストリン含有食品(120 g/1袋)
用法用量:1日2回摂取
英語
Duration: 4 weeks.
Test substance: water-soluble liquid konjac and indigestible dextrin-containing food (120 g/1 bag).
Administration: 2 time/day.
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英語
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英語
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英語
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英語
18 | 歳/years-old | 以上/<= |
35 | 歳/years-old | 未満/> |
女/Female
日本語
健康な成人
英語
Healthy adults
日本語
1.食物(主に蒟蒻)アレルギーを有する者。
2.抗生剤等の薬剤を試験開始前3週間以内に服用している者。
3.下剤を常用している者。
4.大腸に疾患がある者。下痢をしやすい者。このほか消化管疾患のある者。
5.悪性腫瘍、心不全、心筋梗塞の治療中もしくは既往歴がある者
6.以下の慢性疾患で治療中の者(不整脈、肝障害、腎障害、脳血管障害、リウマチ、糖尿病、脂質異常症、高血圧症、その他の慢性疾患)
7.妊娠中、授乳中、あるいは試験期間中に妊娠する意思のある者
8.同意書取得日以前28日間において他の臨床試験に参加していた者、あるいは試験期間中に参加予定のある者
9.喫煙者
10.BMIが30以上、または17以下の者
英語
1. Food allergy (especially konjac).
2. Took antibiotics within 3 weeks of the start of this study.
3. Regularly use laxatives.
4. Diseases of the large intestine, prone to diarrhea and other gastrointestinal diseases.
5. Having or history of chronic diseases as follows, malignant tumor, heart failure, or myocardial infarction.
6. Having or history of chronic diseases as follows, cardiac arrhythmia, liver disorder, kidney disorder, cerebrovascular disorder, rheumatism, diabetes mellitus, dyslipidemia, hypertension, or any other chronic diseases.
7. Pregnant, lactating, or planning to become pregnant during this trial.
8. Participate in other clinical studies or participated in the last 28 days or plan to participate in other clinical studies.
9. Smoker.
10. BMI>30.0 or BMI<17.0.
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日本語
名 | 美咲樹 |
ミドルネーム | |
姓 | 倉若 |
英語
名 | Misaki |
ミドルネーム | |
姓 | Kurawaka |
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十文字学園女子大学
英語
Jumonji University
日本語
人間生活学部 食品開発学科
英語
Department of Food Science, Faculty of Human Life
352-8510
日本語
埼玉県新座市菅沢2-1-28
英語
2-1-28 Sugasawa, Niiza, Saitama, 352-8510, Japan
048-477-0555
m-krwk@jumonji-u.ac.jp
日本語
名 | 美咲樹 |
ミドルネーム | |
姓 | 倉若 |
英語
名 | Misaki |
ミドルネーム | |
姓 | Kurawaka |
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十文字学園女子大学
英語
Jumonji University
日本語
人間生活学部 食品開発学科
英語
Department of Food Science, Faculty of Human Life
352-8510
日本語
埼玉県新座市菅沢2-1-28
英語
2-1-28 Sugasawa, Niiza, Saitama, 352-8510, Japan
048-477-0555
m-krwk@jumonji-u.ac.jp
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十文字学園女子大学
英語
Jumonji University
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その他
英語
Konnyakuya-Honpo Co., Ltd.
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蒟蒻屋本舗株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
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十文字学園女子大学 研究倫理委員会
英語
Research Ethics Committee, Jumonji University
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〒352-8510 埼玉県新座市菅沢2-1-28
英語
2-1-28 Sugasawa, Niiza, Saitama, 352-8510, Japan
048-477-0555
k-kenkyu@jumonji-u.ac.jp
いいえ/NO
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英語
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英語
十文字学園女子大学(埼玉県)、一般財団法人辨野腸内フローラ研究所(埼玉県)
2024 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
未公表/Unpublished
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参加者募集終了‐試験継続中/No longer recruiting
2024 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 25 | 日 |
2024 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2024 | 年 | 11 | 月 | 30 | 日 |
日本語
英語
2024 | 年 | 01 | 月 | 16 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 26 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000060905
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000060905
研究計画書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ仕様書 | |
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登録日時 | ファイル名 |
研究症例データ | |
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