UMIN試験ID | UMIN000052663 |
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受付番号 | R000060062 |
科学的試験名 | 魚肉練製品の長期摂取が血糖値に及ぼす影響の検証 |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/11/26 |
最終更新日 | 2024/05/15 10:41:15 |
日本語
魚肉練製品の長期摂取が血糖値に及ぼす影響の検証
英語
Verification of the effect of long-term intake of Kamaboko on blood glucose levels.
日本語
魚肉練製品の長期摂取が血糖値に及ぼす影響の検証
英語
Verification of the effect of long-term intake of Kamaboko on blood glucose levels.
日本語
魚肉練製品の長期摂取が血糖値に及ぼす影響の検証
英語
Verification of the effect of long-term intake of Kamaboko on blood glucose levels.
日本語
魚肉練製品の長期摂取が血糖値に及ぼす影響の検証
英語
Verification of the effect of long-term intake of Kamaboko on blood glucose levels.
日本/Japan |
日本語
成人
英語
Adult
成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
日本語
魚肉練製品の長期摂取がヒトの血糖値に及ぼす影響について明らかにする
英語
Clarify the effects of long-term intake of Kamaboko on human blood glucose levels.
有効性/Efficacy
日本語
英語
日本語
血糖値AUC
英語
Area under the curve of blood glucose level
日本語
血糖値、インスリン値、インスリン値AUC
英語
Blood glucose levels, insulin levels, Area under the curve of insulin level
介入/Interventional
単群/Single arm
非ランダム化/Non-randomized
オープン/Open -no one is blinded
無対照/Uncontrolled
1
予防・検診・検査/Prevention
食品/Food |
日本語
魚肉練製品を1日1本(45g)、12週間摂取する。
英語
Intake of one Kamaboko (45g) per day for 12 weeks.
日本語
英語
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英語
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英語
日本語
英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
30 | 歳/years-old | 以上/<= |
69 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
1.事前検査の検査結果において空腹時血糖値110mg/dL 以上 126mg/dL未満の者
2.事前検査の検査結果にて試験責任医師が安全に試験に参加が可能と判断した者
英語
1.Persons whose Fasting blood glucose level is 110 mg/dL or more and less than 126 mg/dL in the results of the pre-test.
2.Persons who are judged by the investigator to be able to safely participate in the study based on the results of the pre-test.
日本語
1.糖尿病により治療、投薬を受けている者
2.HbA1c 6.5%以上の者
3.消化器系疾患の治療を受けている者
4.循環器系疾患の治療を受けている者
5.精神系疾患の治療を受けている者
6.妊娠および授乳中の者
7.魚介類、鶏卵、小麦、大豆にアレルギー反応を呈する経験がある者
8.他の臨床試験に現在参加しているか、あるいは3ヶ月以内に参加していた者
9.その他、試験責任医師が不適格であると判断した者
英語
1.Persons receiving treatment or medication for diabetes.
2.Persons who HbA1c 6.5% or higher.
3.Persons undergoing treatment for gastrointestinal diseases.
4.Persons undergoing treatment for cardiovascular disease.
5.Persons undergoing treatment for psychiatric disorders.
6.Pregnant and lactating women.
7.Persons with a history of allergic reactions to seafood, chicken eggs, wheat, or soybeans.
8.Persons who currently participating in another clinical trial or participated in one within the past 3 months.
9.Other persons deemed ineligible by the study investigator.
15
日本語
名 | 夏佳 |
ミドルネーム | |
姓 | 髙田 |
英語
名 | Natsuka |
ミドルネーム | |
姓 | Takada |
日本語
一正蒲鉾株式会社
英語
Ichimasa Kamaboko Co., Ltd.
日本語
技術研究部
英語
Technical Research Department
950-8735
日本語
新潟県新潟市東区津島屋七丁目77番地
英語
7-77 Tsushimaya,Higashi-ku, Niigata-shi, Niigata, Japan
025-270-7119
giken2020@ichimasa.co.jp
日本語
名 | 博 |
ミドルネーム | |
姓 | 後藤 |
英語
名 | Hiroshi |
ミドルネーム | |
姓 | Goto |
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
事業推進部
英語
Business Promotion Department
956-0841
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316ー2
英語
316-2 Higashijima,Akiha-ku, Niigata City, Niigata, Japan
0250-25-1196
goto@nbrp.co.jp
日本語
その他
英語
Niigata Bio-Research Park, Inc
日本語
新潟バイオリサーチパーク株式会社
日本語
日本語
英語
日本語
その他
英語
Ichimasa Kamaboko Co., Ltd.
日本語
一正蒲鉾株式会社
日本語
営利企業/Profit organization
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
NBRC研究倫理審査委員会
英語
NBRC Research Ethics Review Committee
日本語
新潟県新潟市秋葉区東島316ー2
英語
316-2 Higashijima,Akiha-ku, Niigata City, Niigata, Japan
0250-25-1196
nbrp-food-navi@nbrp.co.jp
いいえ/NO
日本語
英語
日本語
英語
2023 | 年 | 11 | 月 | 26 | 日 |
未公表/Unpublished
日本語
英語
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英語
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英語
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英語
日本語
英語
日本語
英語
日本語
英語
試験中止/Terminated
2023 | 年 | 10 | 月 | 17 | 日 |
2023 | 年 | 10 | 月 | 17 | 日 |
2023 | 年 | 11 | 月 | 26 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 25 | 日 |
日本語
英語
2023 | 年 | 10 | 月 | 31 | 日 |
2024 | 年 | 05 | 月 | 15 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000060062
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000060062