UMIN試験ID | UMIN000052610 |
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受付番号 | R000060037 |
科学的試験名 | 食後血糖値上昇抑制のための素材メカニズム予備検討―非盲検クロスオーバー試験― |
一般公開日(本登録希望日) | 2023/10/26 |
最終更新日 | 2024/04/04 14:35:32 |
日本語
食後血糖値上昇抑制のための素材メカニズム予備検討―非盲検クロスオーバー試験―
英語
Preliminary Examination of the Mechanisms on Postprandial Glucose Level Suppressive Material - An open-label crossover study-
日本語
食後血糖値上昇抑制のための素材メカニズム予備検討―非盲検クロスオーバー試験―
英語
Preliminary Examination of the Mechanisms on Postprandial Glucose Level Suppressive Material - An open-label crossover study-
日本語
食後血糖値上昇抑制のための素材メカニズム予備検討―非盲検クロスオーバー試験―
英語
Preliminary Examination of the Mechanisms on Postprandial Glucose Level Suppressive Material - An open-label crossover study-
日本語
食後血糖値上昇抑制のための素材メカニズム予備検討―非盲検クロスオーバー試験―
英語
Preliminary Examination of the Mechanisms on Postprandial Glucose Level Suppressive Material - An open-label crossover study-
日本/Japan |
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該当せず
英語
Not applicable
該当せず/Not applicable | 成人/Adult |
悪性腫瘍以外/Others
いいえ/NO
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食品成分の摂取による食後血糖値上昇抑制効果を評価する。
英語
To evaluate the effect of food ingredients on suppressing postprandial blood sugar level rise.
有効性/Efficacy
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探索的/Exploratory
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血糖値Cmax
英語
Cmax of blood glucose
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観察/Observational
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30 | 歳/years-old | 以上/<= |
64 | 歳/years-old | 以下/>= |
男女両方/Male and Female
日本語
(1)同意取得時から最終検査終了予定日までの年齢が30歳以上64歳以下の健常男女
(2)リモート環境下(Web会議システム、Webアンケート等)で説明や検査を受けることが可能な者
(3)来院予定日に指定の検査実施施設に来院可能な者
(4)当試験の目的および内容を十分に理解したうえで書面による同意を得た者
英語
(1) Healthy males and females in the age between 30 and 64 years
(2) Subjects who can have explanations and examinations in a remote environment. (web conference system, web questionnaire, etc.)
(3) Subjects who can come to the designated examination facility on the scheduled visit date.
(4) Subjects who can submit the written informed consent form.
日本語
(1)試験食品の効能評価に影響を与える可能性のある医薬品、医薬部外品を常用している者
(2)試験食品の効能評価に影響を及ぼす可能性がある特定保健用食品・機能性表示食品・健康食品を継続的に摂取している者
(3)当試験開始前後で生活習慣が大きく変化する予定がある者(生活リズムが大きく変わる出張・旅行等を含む)
(4)他の試験に試験対象者として参加中、或いは参加した試験終了後4週間以内の者、或いは試験期間中に参加を予定している者
(5)その他、試験責任医師が試験の対象として不適当と判断した者
英語
(1) Subjects who regularly consume pharmaceuticals or quasi-drugs that may affect the efficacy evaluation of the test food.
(2) Subjects who continuously consume food for specified health use, functional foods, or health foods that may affect the efficacy evaluation of the test food.
(3) Subjects whose lifestyle is scheduled to change drastically before or after the start of the study (including business trip, travel, etc. that will significantly change the rhythm of their daily life).
(4) Subjects who are currently participating in another study as a study subject, who have participated in another study within 4 weeks of its completion, or who schedule to participate in another study during the study period.
(5) Other subjects who are judged by the investigator as unsuitable for the study.
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日本語
名 | 糺 |
ミドルネーム | |
姓 | 渡辺 |
英語
名 | Tadashi |
ミドルネーム | |
姓 | Watanabe |
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医療法人社団 渡辺病院
英語
Watanabe Hospital.
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外科
英語
Surgery
144-0043
日本語
東京都大田区羽田一丁目5番16号
英語
1-5-16, Haneda, Ota-ku, Tokyo, JAPAN
03-3741-0223
Wnb.cto@gmail.com
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名 | 弘樹 |
ミドルネーム | |
姓 | 吉村 |
英語
名 | Hiroki |
ミドルネーム | |
姓 | Yoshimura |
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アポプラスステーション株式会社
英語
Apoplus Station Co.,Ltd.
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CRO事業部 クリニカルオペレーション部 食品試験グループ
英語
CRO Department Clinical Operations Division
103-0027
日本語
東京都中央区日本橋二丁目14番1号 フロントプレイス日本橋
英語
2-14-1,Nihonbashi,Chuo-ku,Tokyo 103-0027, JAPAN
03-6386-8809
food-contact@apoplus.co.jp
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その他
英語
Apoplus Station Co.,Ltd.
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アポプラスステーション株式会社
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英語
日本語
その他
英語
Kanamori Giken Co.,Ltd
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カナモリ技研株式会社
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営利企業/Profit organization
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英語
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英語
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英語
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医療法人社団 渡辺病院 倫理審査委員会
英語
Ethics Review Committee of Watanabe Hospital
日本語
東京都大田区羽田一丁目5番16号
英語
1-5-16, Haneda, Ota-ku, Tokyo, JAPAN
03-3741-0223
food-contact@apoplus.co.jp
いいえ/NO
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2023 | 年 | 10 | 月 | 26 | 日 |
未公表/Unpublished
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英語
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英語
試験終了/Completed
2023 | 年 | 10 | 月 | 25 | 日 |
2023 | 年 | 10 | 月 | 25 | 日 |
2023 | 年 | 10 | 月 | 26 | 日 |
2023 | 年 | 12 | 月 | 17 | 日 |
日本語
食品摂取習慣の違いが食後血糖値の変動にどのような影響を及ぼすのか観察する
英語
To observe how differences in food intake habits affect postprandial blood glucose fluctuations
2023 | 年 | 10 | 月 | 25 | 日 |
2024 | 年 | 04 | 月 | 04 | 日 |
日本語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr/ctr_view.cgi?recptno=R000060037
英語
https://center6.umin.ac.jp/cgi-open-bin/ctr_e/ctr_view.cgi?recptno=R000060037